reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witajcie sierpniowe mamy!
Ja mam trmin na 25 sierpnia i jestem w lesie z wyprawka. Z tego co widzę to większość z Was już ma wszystko gotowe...musze się przymierzyć do wózka. Jakie polecacie firmy?zależy mi żeby dało się wpiąć fotelik do samochodu i żeby wózek był stabilny np. podczas spacerów po lesie...

reklama
Do lasu to pompowane koła tylko stelaż w samochodzie zajmuje wtedy dużo miejsca. Ja mam babyactive Shell- i z opinii jest słaby i nie polecam do lasu. Kupiłam za wygląd a mieszkam w mieście. Z Julcia 9 lat temu mieszkałam na wsi i miałam Polski duży na pompowanych kołach i na sprężynach nie pamiętam firmy ale na górki i spacery z psami nigdy nie zawiódł. Liczyć się jednak trzeba przy tak dużym wózku z dodatkową spacerówką bo ta z zestawu będzie na wakacje duża i ciężka. Teraz też mam duży z pompowanymi kółkami a za rok dokupię lekka spacerówkę. Najpierw napalilam się na nowy model quinny cudo ale jak zobaczyłam w sklepie to chyba na teren asfalt na autostradzie. Przejdź się do dobrego sklepu powiedz czego oczekujesz. Znajdź wymarzony i porównaj ceny w necie.

Kurde ja od meza nie wezme, za krotka bym miala [emoji14] potem bede po korytarzu chodzic z kroplowka i swiecic golym tylkiem przy okazji [emoji23][emoji23] pomysle jeszcze troche czasu mam [emoji5]
A odnoszac sie do innego tematu, tez was tak ciagnie w podbrzuszu? Kurde ja to ostatnio wyprostowac sie nie moglam chodzilam z takim garbem.. Chyba maly sie przekrecil w bok, jeszcze wzdecia doszly do tego.. moja zmora i moze temu tak [emoji53] dopiero teraz zaczynam odczuwac czym jest 3 trymestr i jeszcze jak sobie pomysle ze bedzie coraz gorzej [emoji23]

Ja tam miałam właśnie jak Filip leżał w poprzek jak garbata. Teraz znowu grzecznie główka ale przy jego aktywności to jeszcze nie powiedziane. Do tego tak jak z còra już od wielu tygodni mam skurcze przepowiadające bezbolesne i nie regularne ale jak mały leżał w poprzek i dochodził skurcz to tak mnie ściągało że stanie w pionie w wyprostowanymi plecami nierealne. Odstawiłam już też nospe bo nie pomaga na takie skurcze tylko zmiana pozycji i wtedy właśnie nie twardnieje mi tak typowo od góry tylko ściąga od dołu i twardnieje brzuch jak przy wzdęciu. Przy poprzecznym nie lada wyzwanie było iść do toalety . Niedługo przybranie im miejsca i taka pozycja nie będzie wchodziła w grę. Jak Filip jakieś 3 może dni temu robił przeprowadzkę w pośladkowego na pozycję główka w dòł to jak oręż chwilę był w poprzek to ledwo się mieścił tak mnie rozpierał i na jednym boku naciskał główka a na drugi napierał nogami i dokładnie czułam jaki jest już długi i że mu tak niewygodnie i ciasno.

Kupiłyście już materac? Ja szukałam szukałam i znalazłam taki o Link do: Materac lniano piankowo konopny dla dzieci, premium , lniano-konopny :rolleyes: posiada pozytywna opinie Instytutu Matki i Dziecka. Myślicie, że będzie coś warty? Miał ktoś materace tej firmy? Bo nie wiem czy opłaca się wydać te 250 zł :confused:
Zapowiada się super ja jeszcze nie myślałam mam kołyskę ale na pewno taki rozważę. Jeżeli kupisz napisz komentarz jak wrażenia. Dobrze tam napisane że warto kupić dobry bo dziecko prześpi na nim 18 godzin dziennie

Łóżeczko Woodies i materac lniano-konopny zamówiony :D przy okazji kupiłam na stronie badum poduszkę do karmienia :) 2 duze paki z allegro również w drodze :D został przewijak i parę rzeczy apteczno-kosmetycznych :)

Witajcie [emoji4]
Tu zawsze taki skromny ruch? Dzisiaj miałam wizytę u ginekologa i Mały waży 1857g i 44 cm. Z gorszych wiadomości to szyjka już miękka, czop odchodzi i kazała mi dotrzymać do 36 tyg. Jutro kończę 33. Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało. Ja już część ubranek już mam popranych. Dzisiaj piorę jeszcze jedną część i piorę pościel, bo koleżanka mi uszyła. Łóżeczko mam na początek te małe, drewniane z opuszczanym bokiem i kupuję jeszcze jak na razie małe turystyczne, żebym miała w salonie.

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To oszczędzaj się teraz z szyjka nie ma żartòw. Miałaś jakieś objawy czy przy rutynowym badaniu wyszło?
Jedynie czop mi zaczął odchodzić. No i czuję mrowienie w pochwie, że coś się tam dzieje. Więc jak przeczuwałam, że może się skracać. A powiedziała mi, że miękka przy normalnym badaniu. Ale ja przy pierwszej ciąży miałam to samo. 33 tydzień zaczął czop odchodzić i urodziłam 38+2. A teraz w sumie zaczął odchodzić 32+3. Zobaczymy [emoji4]

Do góry