asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
W Polsce wizyty co 4 tyg? Ja mam od 28 tyg.co 2 tyg.i jeszcze za każdym razem ktg.
Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak. Ktg jeszcze nie miałam. Za kazdym razem mam usg. Slyszalam tez , ze lepiej nie za czesto robic usg bo to jednak ma jakis wplyw na dziecko. No chyba ze trzeba...Mój lekarz mówi , że nie ma potrzeby częściej. Pewnie gdyby coś mnie niepokoilo poszłabym w międzyczasie.W Polsce wizyty co 4 tyg? Ja mam od 28 tyg.co 2 tyg.i jeszcze za każdym razem ktg.
Długą masz tą szyjkę. A waga młodego wydaje mi się normalna. Mieści się w siatce. Ja patrzę w tą zawsze. Link do: Waga dziecka w kolejnych tygodniach ciąży - TABELA - Kalendarz CiążyDziewczyny u mnie 33 tydzien. Chodze do lekarza prywatnie i usg mam na każdej wizycie. Szyjkę mierzy mi chyba co drugą wizytę. Dzisiaj powiedział ze sie trochę skróciła ( z 4,7 mm na 3,7 mm) ale jest twarda i zamknięta i lekarz twierdzi ze ok.
Zdziwilam się bo nast wizyta za 4 tygodnie! A to juz będzie 37 tydzień. Czy te wizyty nie powinny byc juz co 2 tygodnie? Inni lekarze tak robia.
Ja tez sie wlasnie tego boje, bo to moja pierwsza ciaza i nie wiem czego sie spodziewac [emoji16] ale narazie maly mamie dokazuje takze chyba sie dobrze czuje [emoji7]Dziobo, gdzie bylas jak Cie nie było?
Kamila, masz na mnie kojacy wpływ Zawsze cos pocieszajacego powiesz i jeszcze linka na dowód podeslesz!
Asinka, nie wiem jak jest u nas na fundusz, ale podejrzewam ze nie robią co wizytę USG, wiec może podobnie ja u Ciebie w Niemczech.
Vercia, ja tez mam wizytę dopiero za cztery tygodnie i wydaje mi się ze to długo. Ale cóż, gdyby cos się działo będę alarmowac wczesniej. Gorzej jak będzie się działo a ja nie poczuje. Tfu tfu
Ja wcześniejsze 2 ciąże miałam w Polsce. W pierwszej chodziłam prywatnie i miałam co 2gą wizytę usg. W drugiej chodziłam na NFZ i co wizytę usg, więc chyba to od lekarza zależy. Ale tu tylko 3 usg na calą ciąże - między 9 a 12 tyg., połówkowe i między 28 a 31 tyg. Dziwne.Dziobo, gdzie bylas jak Cie nie było?
Kamila, masz na mnie kojacy wpływ Zawsze cos pocieszajacego powiesz i jeszcze linka na dowód podeslesz!
Asinka, nie wiem jak jest u nas na fundusz, ale podejrzewam ze nie robią co wizytę USG, wiec może podobnie ja u Ciebie w Niemczech.
Vercia, ja tez mam wizytę dopiero za cztery tygodnie i wydaje mi się ze to długo. Ale cóż, gdyby cos się działo będę alarmowac wczesniej. Gorzej jak będzie się działo a ja nie poczuje. Tfu tfu