dominika275
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuję bardzo. Robiłam progesteron i mam 49,90 ng/ml czyli ponad normę. Mam w domu duphaston. Nie wiem czy nie wziąć profilaktycznie.Hej @Ankuś, ja miałam dwie poprzednie ciąże obumarłe.. Miałam zlecone testy na trombofilie (problemy z krzepliwością krwi). Wyszły niestety dodatnie i od razu brałam acard na jej rozrzedzenie. Nie byłam jeszcze wtedy w ciąży i brałam jakoś do ok 3 miesiąca ciąży. Potem trafiłam do swojego docelowego ginekologa i on od razu dał mi zastrzyki z heparyny (działa podobnie do acardu, tylko lepiej i mocniej ;P).
Moja znajoma też jest po stratach, nie robiła tych testów co ja, ale profilaktycznie dostała od swojego lekarza najpierw acard, potem te same zastrzyki. Wiem, że acard jest dość powszechny i nie trzeba mieć na niego recepty, więc może zadzwoń do swojego ginekologa, powiedz, że wizyta dopiero za jakiś czas i czy z racji poprzedniej straty możesz brać już jakieś dodatkowe lęki typu acard.
Polecam też ActiFolin 2mg - to taki kwas foliowy bez recepty, który wchłania się gdy ma się problemy z jego przyswajaniem. Lekarz od razu mi to zalecił, bo bez kwasu, który się nie wchłania ciąża może obumrzeć..
Jestem już w 21 tygodniu, moje maleństwo tfu tfu rośnie zdrowo więc i u Ciebie wszystko się uda! Jakbyś miała jakieś pytania to pisz tu albo na priv. Jeśli będę potrafiła to pomogę