reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Nasza Maja.
1487767660-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@emikaa balonik jest żeby pochwę do porodu przygotować i krocze, a mięśnie kegla to całą miednicę małą trzymają - właśnie żeby nie popuszczać i żeby nic nie wylatywało.
Ja mam kulki gejszy, ale bałabym się o bakterie, żeby nic już tam więcej oprócz lekarstw nie wpychać ;) ćwiczę na sucho jak mi się przypomni :D

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane jestescie na prawde, ale od jakiegos czasu jak pisze posta to czesto go 10 razy przerabiam albo ostatecznie kasuje, bo nie wiem co jak moze zostac odebrane. Nigdy na zadnym forum tak nie mialam, zebym musiala ciagle "gryzc sie w jezyk", zastanawiac sie, ktory komentarz bedzie zbedny, ktory nie.. W takim razie chyba nie jestem po prostu przystosowana do funkcjonowania w tak wielkiej grupie forumowej heh ;) trzymam za Was kciuki Kochane :* :*
Safiya ciesze sie, ze w koncu sie wyjasnila ta sprawa i gratuluje synka!!!

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Myycha ale my będziemy za Tobą tęsknić,nikt nie jest idealny każdy ma wady. Czasami któraś z nas ma gorszy dzień zresztą w ciąży jesteśmy to i humorki mamy.
Zostańcie z nami ☺ nie dajmy się zwariować jesteśmy wszystkie tak daleko a zarazem tak blisko
nie na darmo się tu spotkałyśmy

Myycha, a jakbyś dała trochę na luz, niektóre informacje przesiewała przez gęste sito? Dla mnie też to forum to ewenement :rolleyes2:, ale lubię wszystkie Dziewczyny, które się tu spotkały i każdej by mi brakowało. Ciebie bardzo. Jesteś super mamą, z doświadczeniem, chyba na podobnych falach nadajemy...
Być może to kilkuletnie przebywanie na forach różnych, niektóre komentarze mnie już nie ruszają. O kafelkach napisałam ja :laugh2: Jako żart. Taki normalny, zwyczajny żart. A znowu piramida z tego wyszła. A to dlatego, że tak jak piszesz - trzeba by tu sto razy się zastanowić co przejdzie wśród grona jurorów, a co nie. Olej. Masz być prawdziwą sobą. Każda z nas ma być. Wtedy forumowanie ma sens, a nie jest gronem osób poprawnych politycznie.
Zostań. I olewaj trochę ;-) ;) Każda z nas musi, każda jest inna, z innego środowiska, z innym światopoglądem, z innymi doświadczeniami. Inaczej byśmy się zagryzły :laugh2:

....a mówię to ja, osoba, po której najwięcej się tu krzyczy, że wyraża swoje zdanie :rofl2:

Co racja to racja różnimy się bardzo, ale to właśnie każdą z nad wyróżnia

Dziewczyny ja już po wizycie.
W sumie jest ok bo szyjka macicy bardzo długa i zamknięta i nic się nie dzieje.To raczej wina słabej muskulatury i dlatego macica jest trochę opadnięta.A ja o tym dobrze wiem bo po moim drugim porodzie sn czuję się o wiele luźniejsza tam
..nawet seks przez to jest inny już,czasem miewam problemy z trzymaniem moczu zwłaszcza jak kichłam czy kaszlałam.Ale jakoś to olewałam i nawet nie ćwiczyłam mięśni.I teraz mam za swoje.Narazie jest ok ale po 20 tc mam mieć kolejną konsultację i wtedy mogą mi założyć pessar jeśli macica pod wpływem ciężaru nadal będzie opadać.

Luska1979 no to jest git ćwicz mięśnie kegla ja to zawsze robię ps. nie dlatego, że chcę ja poprostu muszę zawsze co wejdę do toalety to odrazu ktoś się dobija ☺ więc automatycznie wstrzymuje mocz a zatem kilka razy dziennie ćwiczę

@myycha no proszę Cię co ty wygadujesz, przecież nie raz były tu sprzeczki ale to tylko dlatego, że każda z nas jest inna :) Każda z nas ma tez prawo pisać tu o tym co jej w duszy gra :) Nie wyłamuj się :)
@safiya to już na 100% chłopak ? :p
Gratuluję wszystkich nowo poznanych chłopaczków :)

Popieram w 100%

Evelinia to dobrze że szyjka Ci się wygaja po takich porodach.Emi była w takim ułożeniu ale ją wyciągali za pomocą vacuum więc pewnie dlatego moja szyjka ocalała cała.
Właśnie dziewczyny co się dzieje...jak jakaś dziewczyna Was drażni na forum to omijajcie jej posty.Nie dajmy się zwariować.Nie da się każdego lubić i z każdym zgadzać.

Jakoś daje radę ta moja biedulka dobrze , że duże przerwy w porodach były
O to ty miałaś niezłe akcje ja bardzo się cieszyłam, że bez pomocy przyrządów urodziłam, boje się kleszczy i tych innych rzeczy brry .

Ja cwicze, chociaz moj facet sie smieje ze juz mam tak mocne ze jak zacisne to moze "COS" urwac [emoji2] [emoji2] [emoji2] mam zamiar kupic chyba jeszcze kulki gejszy do cwiczen.. Chcialabym byc jak najlepiej przygotowana do porodu i oby jak najmniej spustoszenia zrobil tam na dole [emoji14]

Wyćwiczone mięśnie kegla to tylko same plusy, nie tylko dzisiaj

Kurczę, dziecko mi się zepsuło... Ponad 3 godziny już śpi :oo: I nie wiem teraz... jak się obudzi to dać drugie śniadanie czy już obiad :laugh2:

Heh dzag82 jeszcze trochę pośpi to nie będzie się go opłacało budzić

@luska1979 dlatego obiecałam sobie że nie będę się nakręcać. Mam nadzieję że mój kochany gin nie da mi chodzić 42 tygodnie. To że mi się za pierwszym razem udało szybko rozpakować wcale nie oznacz że teraz tak będzie. Poza tym różnica między 38 a 41-42 tygodniem jest ogromna dla układu nerwowego dzidziusia. Moja nie miała oznak że za wcześnie urodzona, ale niektóre dzieci tak mają.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wieczorem to mnie boli czy chodze czy siedzę czy leżę... byłam u ortopedy, stwierdził że mam Bardzo krzywy kregosłup ale i tak narazie nic nie zrobimy bo diagnostyka w ciąży nie wskazana, leków zadnych też nie można, dał mi skierowanie na pokaz ćwiczeń do wykonywania w domu i na kinesiotaping...

Miłego dnia!!!

Kinesio - moja działka. Wszystkich w domu tym cholerstwem zaklejam [emoji23][emoji23][emoji23] mam tego kilka kolorów. Sąsiedzi nawet czasem przychodzą żeby ich lub ich dzieci zakleić [emoji16] ale działa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ha, nie zapapugujecie, bo jedna sztuk była :D. Link do: torebka worek krata camel shopper bag XL sowa boho . (tzreba zjechać na dół, bo aukcja zakończona) Z resztą, jest dość.,... hmmm... osobliwa. Właśnie od znajomej usłyszałam, że dziecinna :rofl2:
Ja nigdy nie znajdę idealnej torby. Dlatego szukam szukam i wiecznie bez torebki chodzę, jakieś goowno pierwsze lepsze w desperacji wezmę z półki, byle tanie było. Ta jest idealna pod względem wielkości i kształtu - przydałoby się jeszcze zamknięcie i dwie komory w środku, z jakąś małą kieszonką. Ale na wyjścia z dziećmi i do sklepu super. Do stroju galowego nie potrzebuję :-p Ma się zmieścić portfel, jakieś dokumenty, telefony, chusteczki, pieluchy, smoczki, autka, przekąski i picie :laugh2: A jak znajdę jakiś punkt, gdzie szyją torebki na zamówienie, to dam tą na wzór i mój materiał, jakiś bez oczu wzór sobie zrobię :laugh2:, z zamknięciem. Już mi raz buchnęli portfel z niezapinanej torebki. Dziękuję.

Ostatnia edycja:
Do góry