reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@atfk zazdroszczę juz ruchów :) super!
@Hola77 moze to jest sposób:) dodawać suche ziarenka, kurde a ja tego gluta robiłam z całych ziaren:) moze sproszkowane by lepiej wchodziło :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ziarenka tylko proszek dosupuję, a kupuję w aptece len mielony 2 pudełka w cenie jednego za 5zł i jest bardzo wydajne. Ziarenka to tylko przelecą przez jelita!

reklama
@atfk zazdroszczę juz ruchów :) super!
@Hola77 moze to jest sposób:) dodawać suche ziarenka, kurde a ja tego gluta robiłam z całych ziaren:) moze sproszkowane by lepiej wchodziło :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A i glut z rozgotowanych ziarem jest paskudny! a tak wsypujesz 2,3 łyżeczki do kubka zalewasz wrzątkiem, mieszasz żeby nie zrobiły się grudki i zajadasz na ciepło lub zimno.

Eh człowiek za wszystko musi płacić, wszystkie wizyty u specjalistów prywatnie,bo na NFZ nie ma terminów tragedia jakaś ja z mężem ubezpieczona jestem w PZU i tam mamy pakiet opieka medyczna więc wizyty mam darmowe, ale badania w większości są płatne niestety
Ja też mam dodatkowe ubezpieczenie i dupa. Trzeba płacić ale do ginekologa chodziłabym i tak prywatnie bo się znamy i mam ogromne zufanie. Ale przez cheilę zstanawiałam się czy nie iść dodatkowo na nfz żeby badania dostawać, ale po przebojach forumoeiczek odpuściłam bo mi się odechciało szarpać.

Hej dziewczyny a gdzie jest ta tabelka? [emoji5]

f2w3rjjgpq9zxm14.png

A ta dziewczyna co zemdlała to byla w 27 tc i jak sie okazało anorektyczka. Od 2 dni zjadła tylko jedno jabłko. Była na kontroli bo przeziębiena... Ehhh
o ja pitolę, straszna choroba, straszne czasy kiedy dziewczyny boją się tycia w ciąży...

w ogóle przeraża mnie to co wypisują np lipcówki (u nas jeszcze tego nie zauważyłam), niektóre z nich są już na półmetku a szczycą się (nie bezpośrednio ale z kontekstu wypowiedzi tak wynika) np zerowym przyrostem wagi i panikują na każdy kilogram itp. jakaś paranoja...przecież w zdrowej ciąży trzeba przytyć ok 10-15 kg, to nie tylko waga dziecka ale i wody, łożysko, macica, krew, woda i tłuszcz gromadzone na czas karmienia.

Myślę że jak zwykle to wpływ mediów i beztłuszczowych celebrytek, wkurza mnie to bo potem normalna kobieta czuje się grubasem i obżartuchem:/

reklama
Do góry