reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A widzisz ja ziarenek nie, a gluz ze sproszkowanego siemienia. A można go dodawać do wszystkiego w formie suchej- ja dajędo jogurtu, kefiru, na kanspki, można do sałatek co komu pasuje. Ale chyba glut najlepiej na jelita i żołądek. Dla mnie podstawa poranków jesienią i na wiosnę gdy jelita się odzywają.

Zmielone lepiej się wchłaniają

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
o ja pitolę, straszna choroba, straszne czasy kiedy dziewczyny boją się tycia w ciąży...

w ogóle przeraża mnie to co wypisują np lipcówki (u nas jeszcze tego nie zauważyłam), niektóre z nich są już na półmetku a szczycą się (nie bezpośrednio ale z kontekstu wypowiedzi tak wynika) np zerowym przyrostem wagi i panikują na każdy kilogram itp. jakaś paranoja...przecież w zdrowej ciąży trzeba przytyć ok 10-15 kg, to nie tylko waga dziecka ale i wody, łożysko, macica, krew, woda i tłuszcz gromadzone na czas karmienia.

Myślę że jak zwykle to wpływ mediów i beztłuszczowych celebrytek, wkurza mnie to bo potem normalna kobieta czuje się grubasem i obżartuchem:/

To taka moda teraz. A potem się zacznie, która w tydzień dojdzie do formy? [emoji23][emoji23][emoji23] nie panikuję jak mi wagi przybędzie. Po porodzie postanowiłam się wziąć za się siebie [emoji16] ale bez cyrków. W poprzedniej ciąży martwił mnie brak kilogramów. Do 7,5 miesiąca nic. Nawet nikt nie wiedział o ciąży [emoji23][emoji23][emoji23] dopóki mnie nie wywaliło w miesiąc [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W ogóle w ciąży to ja się beksa zrobiłam. ..dziś byliśmy świadkiem jak gościu walnął autem w sarenke, taką małą i ona leżała na poboczu, jej wzrok mimo mroku mnie zabił. ..łzy jak grochy mi poleciały i teraz jak myślę to aż mnie trzęsie. Ehhh
Na filmach czy programach zadko się wzruszylam...teraz wystarczy byle co a ja już spocone oko.
Ehh
Ugotowałam sobie budyń na pocieszenie

Ja mieszkam koło Choszczna i na 99 ÷ pójdę tu. Choć mój lekarz prowadzący pracuje Jeszce gdzie indziej. Do a Polic mam jakieś 60 km, na Pomorzany 90.Chyba wybiorę opcje blisko domu. A Ty?
najbliżej mam na pomorzany właśnie ale jeszcze nie porównywała opinii choć wiadomo szpital to szpital byle by urodzić i do domciu:p

@JustynaWM nie wiem co one tam wymyślają ale wiadomo, że każda z nich coś przytyje, tylko trzeba odżywiać się z głową, żeby nie przesadzić :p

co do piersi to mnie przestały już boleć ale chciałabym żeby jeszcze o rozmiar chociaż się powiększyły bo nadal za małe :D

@Ag.ta super Ci sie udalo skubancu ;-) , jak ja Wam zazdroszcze czestrzych podgladanek bejbikow ;-) , ja raz na 4-5 tyg buuu

@o.paulina cos mi sie obilo ze do 2 trym, ale ile w tym prawdy ?? ;-)

@kurektyna ojjj oby jednak to nie rota :-( , mnie dzis tez cos mgl, ale to moze od bolu glowy..

@evelinia , tu w De to raczej norma ze u lekarzy sie nie placi, no ale smoja kasa chorych nie pokrywa niektorych "zalecanych" badan , to jak dzis liczylam to wyjdzie mi jakos ponad 200€ :-/

@luska1979 dzil lacze sie z Toba w bolu, kolacja zjedzona, zabki umyc i tez zmykam lulu ;-)

@atfk uuuu ale Ci fajnie, ja tez chce juz czus maluszka :-)

@emikaa ja tylko robie z mielonego siemienia ;-)

@JustynaWM ja tam mam "de" ile przytyje, kiedys to zrzuce ;-) , chyba :p

@SZIRLI witaj :-)

A czy dzis @dzag82 nie miala miec tez wizyty ???

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny mnie Nie było kółka dni. Biegunka w domu istna masakra :( na szczęście mnie ominęła ;)
Czy ja mogę jeszcze prosić o dopisanie do tabelki? Dominika 29lat om 9.11.2016 termin 16.08.2017 płeć? Imiona?brat Franuś

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

najbliżej mam na pomorzany właśnie ale jeszcze nie porównywała opinii choć wiadomo szpital to szpital byle by urodzić i do domciu:p

@JustynaWM nie wiem co one tam wymyślają ale wiadomo, że każda z nich coś przytyje, tylko trzeba odżywiać się z głową, żeby nie przesadzić :p

co do piersi to mnie przestały już boleć ale chciałabym żeby jeszcze o rozmiar chociaż się powiększyły bo nadal za małe :D
Dziewczyny ode mnie chwalily Zdroje i to bym powiedziała bardzo☺.
Mi tak też obojętne.

Ja też mam dodatkowe ubezpieczenie i dupa. Trzeba płacić ale do ginekologa chodziłabym i tak prywatnie bo się znamy i mam ogromne zufanie. Ale przez cheilę zstanawiałam się czy nie iść dodatkowo na nfz żeby badania dostawać, ale po przebojach forumoeiczek odpuściłam bo mi się odechciało szarpać.

Ja byłam na NFZ w 10 tygodniu a teraz mam następną w 14 tyg (20.02) rzadko tu są wizyty, podejście lekarza też ma wiele do życzenia. Chodząc prywatnie masz komfort,idziesz kiedy chcesz pytasz o co chcesz, co Ci będę mówić sama wiesz Ja od zawsze chodzę prywatnie do gina i nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej,ale za namową przyjaciółki skusiłam się na nfz po to by mieć opinię o ciąży od dwóch lekarzy

reklama
A co do tycia kochane ja w pierwszej ciąży przytylam 8kg A jadłam co popadlo A najwoecej słodyczy [emoji6] trraz mam to samo ze w sensie ze najpierw lecę z wagi dzidzi pochłania chyba mój nagromadzony tłuszcz bo ja nie wymiotuje A waga na początku mi spadła prawie 3 kg dopoero teraz dobijam do wagi wyjściowej czyli 65kg A jem wszystko normalnie badania robię wyniki mam dobre więc to chyba geny;) bo moja mama w ciazy bliźniaczej 20lay temu w 7 miesiącu ciąży w szpitalnej aptece spotkała znajomego tory pytał na co jest chora ze ona w szpitalu hehe[emoji6]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry