reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@atfk zazdroszczę juz ruchów :) super!
@Hola77 moze to jest sposób:) dodawać suche ziarenka, kurde a ja tego gluta robiłam z całych ziaren:) moze sproszkowane by lepiej wchodziło :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ziarenka tylko proszek dosupuję, a kupuję w aptece len mielony 2 pudełka w cenie jednego za 5zł i jest bardzo wydajne. Ziarenka to tylko przelecą przez jelita!

reklama
@atfk zazdroszczę juz ruchów :) super!
@Hola77 moze to jest sposób:) dodawać suche ziarenka, kurde a ja tego gluta robiłam z całych ziaren:) moze sproszkowane by lepiej wchodziło :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A i glut z rozgotowanych ziarem jest paskudny! a tak wsypujesz 2,3 łyżeczki do kubka zalewasz wrzątkiem, mieszasz żeby nie zrobiły się grudki i zajadasz na ciepło lub zimno.

Eh człowiek za wszystko musi płacić, wszystkie wizyty u specjalistów prywatnie,bo na NFZ nie ma terminów tragedia jakaś ja z mężem ubezpieczona jestem w PZU i tam mamy pakiet opieka medyczna więc wizyty mam darmowe, ale badania w większości są płatne niestety
Ja też mam dodatkowe ubezpieczenie i dupa. Trzeba płacić ale do ginekologa chodziłabym i tak prywatnie bo się znamy i mam ogromne zufanie. Ale przez cheilę zstanawiałam się czy nie iść dodatkowo na nfz żeby badania dostawać, ale po przebojach forumoeiczek odpuściłam bo mi się odechciało szarpać.

Hej dziewczyny a gdzie jest ta tabelka? [emoji5]

f2w3rjjgpq9zxm14.png

A ta dziewczyna co zemdlała to byla w 27 tc i jak sie okazało anorektyczka. Od 2 dni zjadła tylko jedno jabłko. Była na kontroli bo przeziębiena... Ehhh
o ja pitolę, straszna choroba, straszne czasy kiedy dziewczyny boją się tycia w ciąży...

w ogóle przeraża mnie to co wypisują np lipcówki (u nas jeszcze tego nie zauważyłam), niektóre z nich są już na półmetku a szczycą się (nie bezpośrednio ale z kontekstu wypowiedzi tak wynika) np zerowym przyrostem wagi i panikują na każdy kilogram itp. jakaś paranoja...przecież w zdrowej ciąży trzeba przytyć ok 10-15 kg, to nie tylko waga dziecka ale i wody, łożysko, macica, krew, woda i tłuszcz gromadzone na czas karmienia.

Myślę że jak zwykle to wpływ mediów i beztłuszczowych celebrytek, wkurza mnie to bo potem normalna kobieta czuje się grubasem i obżartuchem:/

reklama
Do góry