reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Kurektyna nie fajnie Ci się porobiło w pracy.Przyznam że u mnie podobnie.Ostatnio się pokłóciłam z taką jedną pielegniarą a ja byłam in charge na tej zmianie i ona próbowała podważać moje zdanie tylko dlatego że jestem młodsza.Teraz ona się do mnie nie odzywa i 2 inne jej przyjaciółki więc atmosfera drętwa.A jeszcze tą sobotę i niedzielę jestem na innym oddziale i kto wie jak tam będzie.
Też bym się już zmyła na wolne....gdybym tylko mogła.Dobrze że za 2 tygodnie urlop.
Dziękuje.
Evelinia ja jeszcze nic pewnego nie wiem odnośnie porodu.Może też jeszcze urodzę sn.Ja 2 razy rodziłam
sn więc ten rodzaj porodu mi nie straszny.Będzie co ma być.
Evelinia może lepiej że unikniesz testu pappa skoro nt będzie ok.U mnie inna historia z powodu obciążenia genetycznego wymyślili sobie test pappa ten najdokładniejszy który się robi w 15 tc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja dziś pospałam do 9.30.
MamaT ja też zmęczona jestem tych chorowaniem...każdego ranka budzi mnie ból gardła i ten wieczny katar.
Angelika u mnie też pomidorówka z przecieru własnej roboty mojej mamusi.
Dzag82 ja mam w rodzinie zakonnicę i miałam księdza niestety zginął na misji więc mogę tylko tyle powiedzieć że to normalni i dobrzy ludzie byli/są.

Ja farbuję, to mit że nie można farbować w ciąży. Dzisiejsze farby nie mają w składzie amoniaku. :)

Włosy można farbowac i rozjasniac, ale radziłabym to robic sprawdzonymi farbami żeby wyeliminowac ryzyko uczulenia na nowy nieznany produkt. Widziałam kiedyś babke u lekarza po takim farbowaniu i powiem, ze w ciąży mogloby to byc nieciekawe.

@dzag82 również popieram Twoje zdania i wypowiedzi. Mam siostre, która nie chodzi do Kościoła a zawsze ma na ten temat najwięcej do powiedzienia.

Patysia152 to fakt bo tutaj w UK księża nawet nie chcą brać kasy za chrzest.Byłam świadkiem kilja razy takiej sytuacji że ksiądz zwracał kopertę i mòwił żeby kupić coś dla dzidziusia.
To super....trzymam kciuki za usg.

Dzag82 masz dryg do wypowiadania opinii...nie myślałaś o własnym blogu.Fajnie się czyta Twoje posty.
Już nie mówiąc że podziwiam wiedzę Twoję odnośnie zwolnień,płac itp.Jesteś jak moja mama.Ona też kadrową była całe życie.
Ag.ta ja uwielbiam klasyczną surówkę z kiszonej kapusty,marchewki i jabłka plus trochę oliwy i przypraw.

Nina90 mi też brakuje słoneczka.Chcę już wiosnę.
Racja...dr.google to nie najlepszy doradca.Trzymam kciuki za dobre wyniki.
Truskaweczka gratuluję ruchów.To Twoja 3 ciąża a w którym tygodniu jesteś?U mnue tylko kilka dni młodsza ciąża...ale pewnie jeszcze trochę poczekam.Już siè nie mogę doczekać.
O.paulina oj wiem już teraz....nigdy więcej a dżinsy takie fajne.

Luska, dziękuję ;-) ;) Ale moja wiedza w porównaniu z wiedzą koleżanki, która została na stanowisku, to niebo a ziemia. Taka prawda, że jak się nie używa i nie uzupełnia, to się traci. I inna sprawa, że im więcej się wie, tym większa się ma świadomość jak mało się jeszcze wie :-p. A ja w dziale finansowym jestem od prawie 3 lat. Fakt, że do poprzedniej ciąży prowadziłam kadry jeszcze w jednym naszym małym zakładzie (bo firma ich kilka ma), ale to była bułka z masłem, bo to pełno starszych panów. No ale coś mi takim w głowie zostało :-p
A ja właśnie nie potrafię wyrażać tego co mam w głowie. Czasem czegoś nie odpowiem i często niepotrzebnie jakieś nieporozumienia wychodzą.
Chyba właśnie tak było na początku mojego pobytu tutaj, jeśli pamiętasz :-p

Powiem szczerze, że ja nie pamiętam kiedy pierwsze ruchy w ciążach czułam. Mam gdzieś zapisane :-p

Powiedziałam dzisiaj Tymkowi, że będzie miał jeszcze jednego brata albo siostrę. Ucieszył się, oczy aż szeroko otworzył o powiedział, że "tyyyyle maluszków będzie miał" :-) A potem mnie dobił, bo stwierdził, że on woli teraz siostrzyczkę...:dry: On, wielki wróg dziewczyn, który nie lubi swojej kuzynki 2,5-letniej. A on stwierdził, że swoje młodsze kuzynki lubi. Boshe... Imiona dla chłopaka juz mamy wybrane, mężowi przekazałam i niech je przyjmie do wiadomości, hehe :laugh2:.

Ostatnia edycja:
Guarana to też gratuluję.
U mnie cisza.
Chromka ja w pierwszej ciąży wszystko miałam późno...ruchy ok.20 tc a brzuch się pojawił dopiero w 24 tc.
Truskaweczka to Ty z tych kobietek co wcześnie czują ruchy dzidzi.
Kotomiś mnie wczoraj wieczorem tak wszystko bolało...wszystkie kości.Nie mam pojęcia co to jest...ogólne zmęczenia przecież chyba nie kolejna grypa.

reklama
Natalkuś też gratuluję.A co to za budowa?
Klusek dzięki.Daj znać jak się czytało horrory.
Super że wyniki moczu ok.
Wiktoriaa dzięki.
O.paulina u nas lekarka odpuściła badanie nt po godzinie.Dzidzia nóżek też nie rozchyliła.

Do góry