Truskaweczka2017
Moderatorka
@Chromka92 w pierwszej ciąży w 16tc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie się wydaje, ze to wszystko zależy od budowy ciała. Ja w pierwszej ciąży pierwsze ruchy, poczułam ok 13tc. Serio. Lekarz powiedział, że to możliwe ze względu na moją budowę ciała właśnie.Dziewczyny. Będę mama po raz pierwszy. Dziś mam 15.6 tc. Od jakichś 2 dni czuje takie baardzo delikatne gilgotanie w dole brzucha, czy to możliwe ze czuje juz niunie? czytałam ze pierworodka to późno Ok 18-20 tc zaczyna wyczuwać.
Jestem sceptyczna i nie chciałabym się nakrecac od razu są ruchy dzidzi bp wiem, ze to bardzo wcześnie.
W którym tyg wy czulyscie ruchy swoich pierwszych pociech?
Oo to nie wiedziałam nawet dobrze trafilam@Wiiktoriiaaa pizza jak najbardziej wskazana bo dzisiaj w końcu międzynarodowy dzień pizzy my tez takową planujemy na obiadek.
A co do księży - znam historie zupełnie odwrotną. U nas ksiądz na kolendzie wybił zemby parafianinowi poniewaz żył w nie zalegalizowanym związku. Calkiem glosno o tym bylo kilka lat wstecz. Wiec wszędzie sa ludzie i nadużycia tylko że ksiadz powinien nieśc jakieś przesłanie i wartości... Takie moje zdanie
Miłego dzionka wam dziewczynki zycze i licze ze sie troche rozpogodzi. Brakuje mi chyba witaminy D bo stasznie brakuje mi sloneczka
bylam dzisiaj znowy na pobraniu krwi do badan toxo i wyniki bede za tydzien. Wczoraj zaczelam na nacie czytac i tak sie zdołowałam że cala noc nie przespalam i teraz obiecalam sobie ze nic juz na ten temat czytac nie bede bo sie psychicznie wykoncze, a i dla małego to niezdrowe