reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Witam się z łóżka w ktorym zostaje dziś na rozkaz męża by wygonić wirusa...

Gdy wstałam o 6 na euthyrox myślałam, że zejdę z bólu. Tak bolały mnie żebra jakby ktoś mbie skopał lub parę razy przejechał. Miałyscie tak kiedyś? Minęło dopiero gdy położyłam się na placach. Pora zgarnąć jakieś papu i wynaleźć film jesli mam wysiedziec pod kołdra.

Przez wysyp facetów mamdziwne wrażenie, ze jutro też to usłyszymy ;P

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Morawka dziękuje.
Tak Ewelina09065 tak farbuje włosy farbą bez amoniaku...olia.Zarąbista jest ta farba...pachnie extra i włosy są po niej takie miękkie.
U nas dla Emi była chrzestną żona mojego brata była w 6 tc.i niestety ta ciąża obumarła w 9tc.Czułam się wtedy bardzo winna.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny. Będę mama po raz pierwszy. Dziś mam 15.6 tc. Od jakichś 2 dni czuje takie baardzo delikatne gilgotanie w dole brzucha, czy to możliwe ze czuje juz niunie?:) czytałam ze pierworodka to późno Ok 18-20 tc zaczyna wyczuwać.
Jestem sceptyczna i nie chciałabym się nakrecac od razu są ruchy dzidzi bp wiem, ze to bardzo wcześnie.
W którym tyg wy czulyscie ruchy swoich pierwszych pociech? :)
Mnie się wydaje, ze to wszystko zależy od budowy ciała. Ja w pierwszej ciąży pierwsze ruchy, poczułam ok 13tc. Serio. Lekarz powiedział, że to możliwe ze względu na moją budowę ciała właśnie.
Ja wczoraj wieczorem poczulam pierwsze ruchy [emoji7] a to dopiero 12tc+3 [emoji4] wydaje się niemożliwe, a jednak[emoji6]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Odebralam wynik moczu. Juz jest super.

Luska dwa horrory- Fobia, Obóz
I 3 ksiazki- potega podswiadomosci, anioly i demony i zapomniany ogrod.

@Wiiktoriiaaa pizza jak najbardziej wskazana bo dzisiaj w końcu międzynarodowy dzień pizzy :) my tez takową planujemy na obiadek.

A co do księży - znam historie zupełnie odwrotną. U nas ksiądz na kolendzie wybił zemby parafianinowi poniewaz żył w nie zalegalizowanym związku. Calkiem glosno o tym bylo kilka lat wstecz. Wiec wszędzie sa ludzie i nadużycia tylko że ksiadz powinien nieśc jakieś przesłanie i wartości... Takie moje zdanie :)

Miłego dzionka wam dziewczynki zycze i licze ze sie troche rozpogodzi. Brakuje mi chyba witaminy D bo stasznie brakuje mi sloneczka:(

bylam dzisiaj znowy na pobraniu krwi do badan toxo i wyniki bede za tydzien. Wczoraj zaczelam na nacie czytac i tak sie zdołowałam że cala noc nie przespalam i teraz obiecalam sobie ze nic juz na ten temat czytac nie bede bo sie psychicznie wykoncze, a i dla małego to niezdrowe :)
Oo to nie wiedziałam nawet :p dobrze trafilam :)

Dzien dobry :)
Moja 3cia ciąża i powiem ze nie jestem pewna, czy czuje ale chyba nie choc staram sie nie nakrecac ale czulabym się spokojniej jak by juz coś było czuc...
W piereszej ciazy ok 16 tyg, w drugiej szczerze nie pamiętam moze dlatego mam ten okres wycięty z życiorysu bo moja kochana babcia wtedy była bardzo chora....

Ag.ta u nas najlepiej wchodzi zwykla surówka z białej kapusty lub pekinskiej z sosami knora, koperkowo-ziolowy plus jakis inny drugi. Moj niezbyt lubi surówki a taka zawsze wciągnie. Ja tez w sumie lubię bardzo.

Luska trzymam kciuki za domek :)

Ja ruchów jeszcze nie czuje ale rano tak mi sie wydawalo ze mnie ciągnie. Pewnie dzidzia rosnie. A w sumie to dumna jestem ze z przeciwbolowych lekow nospy nie wzielam jeszcze wcale a apap tylko raz. I oby tak zostalo ze nie będzie potrzeby brania.

Mahoniowa a u mnie odwrotnie.Cały dzień funkcjonuje super a o 20 padam jak mucha.A zawsze chodziłam spać o 23.
Patysia152 czemu miałaś cc?Tu u nas rzadko ją robią.Ja też mam pozostałości brzuszne po obydwóch ciążach ale powoli oponka się wchłania.
Ja z kolei pryszczy już nie mam ale jakoś tak brzydziej wyglądam.Chyba na chłopaka.
Kurektyna mnie też dziś głowa boli.Tabletki nie pomogły,kawa też nie.Dobrze że mam dziś leniwy dzień.
Kurektyna to w sumie dziwne że przezierności lekarz nie dał rady zbadać a siusiaka dojrzał.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie tez sie nie dalo przeziernosci zbadac ale lekarz nie odpuscila i jakos po godzinie sie udalo. Wymeczylo mnie to strasznie bo trzy razy probowala przez pochwe i trzy razy przez brzuch. W koncu maluch ustapil ;)

Do góry