reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Juppi! Od wczoraj pojawiły się tylko 3 nowe strony, nie było dużo do nadrabiania [emoji14]
Pojechałam rano oddać krew na test Pappa do mojego genetyka, ale to badanie robił mi na fundusz w szpitalu. Przeszlam proces rejestracji.. Odczekałam swoje w kolejce, poszłam gdzie trzeba a tam kolejna wielka kolejka.. Aż na korytarzy pojawia się mój lekarz i bez ogródek bierze mnie pierwsza na badanie! Wiem, że to nieładnie.. Że panie czekają.. Ale uwielbiam względy prywatnych wizyt lekarskich! Ach ja samolubna.. [emoji14]
Maleństwo szczęśliwie przekroczyło wielkość 7 cm, wszystko super, test Pappa robi dla świętego spokoju, do odbioru za tydzień w czwartek albo dopiero kolejny poniedziałek. Bo wtedy jest mój lekarz i osobiście wydaje wynik i omawia go.
Cóż za miły dzień! :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Dziewczyny. Będę mama po raz pierwszy. Dziś mam 15.6 tc. Od jakichś 2 dni czuje takie baardzo delikatne gilgotanie w dole brzucha, czy to możliwe ze czuje juz niunie?:) czytałam ze pierworodka to późno Ok 18-20 tc zaczyna wyczuwać.
Jestem sceptyczna i nie chciałabym się nakrecac od razu są ruchy dzidzi bp wiem, ze to bardzo wcześnie.
W którym tyg wy czulyscie ruchy swoich pierwszych pociech? :)

Dzisiaj idę do gina, nieplanowo. Może już jest wynik z cytologii. Może się da coś robić z tą nadżerką żebym nie dostawała zawału za każdym razem. Ja naprawdę niewiele w domu robię, lenię się na całego.

Co do księży się nie wypowiadam. Tu gdzie mieszkamy kolendę trzeba sobie umówić ;) w zeszłym roku taki żart chodził że ksiądz z terminalem płatniczym po kolędzie chodził ale nie wiem czy to prawda :D

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też będzie problem z 3 dzieckiem bo to już 3 dziecko.Moja mama była najmłodsza więc wszyscy kuzyni i kuzynki mają już po kilku chrzestnych.Z rodziny męża za bardzo nikt nie nadaje się na chrzestnych bo niewierzący a mąż brata już jest chrzestnym to może jego żonę jeszcze poprosimy.Z nimi się dość blisko trzymamy.I znów będzie trzeba wrócić z maluszkiem a chrzest do PL.
Mahoniowa to spory wcześniakz Ciebie był.Wiki z kolei urodziła się bez odruchu ssania jako dziecko w 42 tc.Trochę pracy nas kosztowało zanim zajarzyła ssanie cyca.No i potem na butelce po roczku była na najmniejszej dziurce.Ale ona miała też wiotkość krtani,język na zewnątrz jak widać na 1 zdjęciu i prawdopodobnie to było spowoowana naszą mikrodelecją.
Dziękuje Mahoniowa.
Klusek jakie tytuły książek?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry