reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mnie się wydaje, ze to wszystko zależy od budowy ciała. Ja w pierwszej ciąży pierwsze ruchy, poczułam ok 13tc. Serio. Lekarz powiedział, że to możliwe ze względu na moją budowę ciała właśnie.
Ja wczoraj wieczorem poczulam pierwsze ruchy [emoji7] a to dopiero 12tc+3 [emoji4] wydaje się niemożliwe, a jednak[emoji6]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja jestem szczupła niska drobna osoba wiec jest szansa ze to juz?? :)

reklama
Hej babeczki :-)

Mamuski gratki pierwszych smyrniec maluszkow :-D , jejj jak ja juz bym tez chciala :p

No i kolejni krolewicze sie ujawniaja <3 , u nas wizyta za tydzien ale nie licze , ze bobo sie ujawni :-/

U mnie cory zgodnie chca brata :-/ , ja mam jakos mieszane uczucia, bo z jednej strony fajnie by bylo doswiadczyc wychowywania synka, a z drugiej corcia mialaby siostre do zabawy i zwierzania sie ;-)

Ktos dzis wizytuje ?? Jesli tak to zycze samych pozytywnych wiesci :-)

U mnie zupka wazywna sie gotuje, mala jeszcze drzemie, a ja troszke leniuchuje :p , milego przed weekendu :-)

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Hm.. Nie chcę mi się pytać Google, ale ciekawi mnie co to znaczy, że łożysko jest z przodu? (bo ja tak właśnie mam) Ma to jakiś wpływ na ciążę/poród? Nie pomyślałam jakoś, żeby zapytać o to lekarza [emoji14]

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Tzn ze jest umiejscowione na przedniej scianie macicy. Wazne, zeby bylo wysoko. Martwic sie trzeba kiedy lozysko jest przodujace czyli umiejscowionr tak, ze nachodzi na ujscie macicy. Ja w pierwszej ciazy mialam na przedniej scianie, w drugiej na tylniej scianie i osobiscie nie czulam roznicy. Mowia, ze jak jest na przedniej to mozna nieco lzej odczuwac ruchy. Tak przynajmniej w tym temavie uczyli mnie na studiach [emoji14]

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Lozysko przodujace..to raczej porod naturalny w gre nie wchodzi. Ale pewna nie jestem

Z bakteriami bujalam sie nie wiem ile bo miesiac temu robilam pierwszy mocz. Pozniej 10 dni furaginy. Kilka dni bez niczego i powtorzylam wczoraj i jest ok.

Notariusza mamy w poniedzialek 13-ego. Na 13.00:biggrin2:

Luska trzymam kciuki za Wasz domek.
Mahoniowa co tam dalej z mieszkaniem?

Moja kolezanka z pracy co w grudniu rodziła miała przodujace. Skończyło się cesarka i wczesniej nie mogla nosić nic na gumkę ani zapinanego bo ją bolało, od 5 miesiaca chodziła tylko w sukienkach.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Evelinia dlatego jak mi zaproponują cc zastanawiać się nie będę.U nas to w ogóle rzadko robią cc więc jak już proponują to lepiej się zgodzić.
Dokładnie tak jest...tak samo miałam z Wiki ,nerwy i stres,amniopunkcja,dobre wyniki a po 4 latach diagnoza genetyczna więc nigdy nie wiadomo czy coś jest na rzeczy czy stres nadaremno.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry