reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dzag82 oj nie pamiętam co to za porozumienie było.Ale ja też z Wami od samego początku nie jestem.Ja staram się być ostrożna w słowach bo już w przeszłości podobno moje posty wywoływały burze na forach a nigdy tego nie chciałam.Ale tak jak to jest ja się ma kontakt tylko w necie.Nie zawsze nasze słowa są dobrze zrozumiane.
A jakie imiona wybrałaś dla maluszka?
U nas jest wahanie między Olafem a Robertem.
Moje dziewczyny raz mówią że chcą siostrę a raz braciszka...im to już w ogóle nie dogodzisz.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurektyna nie fajnie Ci się porobiło w pracy.Przyznam że u mnie podobnie.Ostatnio się pokłóciłam z taką jedną pielegniarą a ja byłam in charge na tej zmianie i ona próbowała podważać moje zdanie tylko dlatego że jestem młodsza.Teraz ona się do mnie nie odzywa i 2 inne jej przyjaciółki więc atmosfera drętwa.A jeszcze tą sobotę i niedzielę jestem na innym oddziale i kto wie jak tam będzie.
Też bym się już zmyła na wolne....gdybym tylko mogła.Dobrze że za 2 tygodnie urlop.
Dziękuje.
Evelinia ja jeszcze nic pewnego nie wiem odnośnie porodu.Może też jeszcze urodzę sn.Ja 2 razy rodziłam
sn więc ten rodzaj porodu mi nie straszny.Będzie co ma być.
Evelinia może lepiej że unikniesz testu pappa skoro nt będzie ok.U mnie inna historia z powodu obciążenia genetycznego wymyślili sobie test pappa ten najdokładniejszy który się robi w 15 tc.

Cześć wszystkim z zachmurzonego Pomorza
Kawka , pączek czego chcieć więcej :-D
Luska1979 ja dwa SN przeżyłam,ale teraz CC bym nie pogardziła :-D przyjaciółka rodziła trzecie przez CC i mówiła, że pomimo bólu lepiej się czuła, chętnie bym porównała :Do_O
Jeśli chodzi o pappa to szczerze modlę się tylko o dobre pomiary NT , bo te testy żadnej pewności nie dają,tylko zamieszanie i stres. Dziewczyna z forum straczkowego miała zły wynik pappa, zaproponowano jej Nifty wydała dodatkowe 2500 zł i okazało się, że wszystko ok dziewczyna nerwowo wykończona tym wszystkim :-( :( po co to wymyślili, tylko i wyłącznie dla kasy,bo skoro jeszcze do niedawna nie było tego wszystkiego to jaki jest inny powód ? Dzieci od zawsze rodziły się chore, a ZD to nie jest żadna nowość.Farmaceutyka złodziejstwo i tyle

Mi sie wlasnie wydawalo ze wczoraj wieczorem w lozku czulm ruchy... ale jakos nie wiem czy umysl mi nie pal figli... dopiero 12t2d... a w pierwszej ciazy tez pozno czulam bo lozysko na scianie przedniej bylo... chuda tez nie jestem... wiec juz sama nie wiem. Serduszko czasem sobie na detektorze slucham :) zawsze to uspokaja mnie :)

Luska, Tymek od razu stwierdził, że Mateusz będzie się nazywał brat. Tak ma na imię jego najlepszy kolega w przedszkolu :-p Ale u nas już jest wujek Mateusz, wiec odpada. no i moi chłopcy mają dwusylabowe imiona, podobają mi się krótkie, wiec tez chce teraz dwusylabowe. Dałam mu przykłady: Adaś, Bruno, Leszek... A on wali, że Bruno!!! A mnie się właśnie też podoba Bruno, choć wiem, że mężowi nie :-p Dlatego tak mi do głowy przyszło jako przykład. Bruna tez ma jednego w grupie. Wiec ustaliliśmy, że będzie Bruno Mateusz. A mąż niech teraz z nami walczy :-D

Co do księży ja mam swoje zdanie do mojej ciotki ksiądz przyjezdzal tak więc zaufania nie mam do nich.

Leżę w łóżku i się nudzę głowa mnie boli nawet książki mi się czytać nie chce.

U nas dzieciaki się kłócą bo Antek chce brata a Hania siostrę zobaczymy co będzie

Co do księży ja mam swoje zdanie do mojej ciotki ksiądz przyjezdzal tak więc zaufania nie mam do nich.

Leżę w łóżku i się nudzę głowa mnie boli nawet książki mi się czytać nie chce.

U nas dzieciaki się kłócą bo Antek chce brata a Hania siostrę zobaczymy co będzie
MamaT dzieciaki żeby to od nich i od nas zależało :-D

reklama
U mnie chłopaki churkiem mówią, że chcą siostrę
,ale na szczęście zdrowo myślą bo mówią, że ważne by zdrowa dzidźka była

Do góry