reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A ja zupełnie nie mam apetytu i taki żołądek skurczony.Nie wiem czy to normalne w ciąży.W żadnej się nie objadałam ale w tej jem malutko jak ptaszynka.Pocieszam się z tego że i tak dużo ważę więc jak coś to jest co spalać.
Nina 90 gratuluję zdrowego chłopca.
Wysyp chłopaczków teraz jest.
Dopóki nie znasz pewnych wyników toxo nie martw się na zapas.
Emikaa ja mam wędzoną makrelę w lodówce ale jakoś nie mam na nią smaka.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny poszukuje pomysłu na surowke do obiadu.. co u Was najbardziej smakuje?

p19udqk3ohjsffpu.png

@Wiiktoriiaaa ale pogięte sny! Mnie ostatnio się śniło, że przez przypadek kogoś zabiłam (bo myślałam, że patrzę przez teleskop i chciałam przybliżyć a on wystrzelił, bo to był pistolet (?)) I mnie mafia scigała, a jak mnie dopadli, to dali mi nóż i kazali mi wyciąć sobie wszystkie organy. Ja nie wiem co ten mój mózg wyczynia [emoji14]

@o.paulina nie przyklejam łatek, nie szufladkuję, tylko patrzę, obserwuję i oceniam zupelnie na chłodno. I wierzę Ci, nie przeczę, że w Kościele są księża, których być nie powinno.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamy we wtorek spotkania z developerem więc proszę o trzymane kciuków.Chodzi o nowe domki które budują się niedaleko nas i szczerze mam chętkę na jeden z nich.Z przeprowadzką nie było by daleko a dziewczyny miałyby bliżej do szkoły,do przychodni.Do pracy mniej więcej tyle samo.Tylko nie wiem kiedy one będą gotowe to jest pytanie.Chyba wolałabym przeprowadzić się przed porodem plus to że wtedy wszystko trzeba zrobić od nowa,ściany i podłogi.Kupa roboty.
A wczoraj się tak wkurzyłam bo przyszły moje spodnie ciążowe.Ostatnia rzecz i jest za mała.W...rw na całego.Dżinsy xxl i w udach nie puszczają a noszę normalnie rozmiarówkę 42 więc bez przesady.Bo to z Chin.Dlatego uważajcie dziewczyny na zakupy z allieexpress.We wtorek w mothercare kupię sobie dżinsy.Ja uwielbiam w dżinsach chodzić i w ciążówkach byłoby mi już wygodniej ale póki co mieszczę się jeszcze w dżinsy przedciążowe.

@Wiiktoriiaaa pizza jak najbardziej wskazana bo dzisiaj w końcu międzynarodowy dzień pizzy :) my tez takową planujemy na obiadek.

A co do księży - znam historie zupełnie odwrotną. U nas ksiądz na kolendzie wybił zemby parafianinowi poniewaz żył w nie zalegalizowanym związku. Calkiem glosno o tym bylo kilka lat wstecz. Wiec wszędzie sa ludzie i nadużycia tylko że ksiadz powinien nieśc jakieś przesłanie i wartości... Takie moje zdanie :)

Miłego dzionka wam dziewczynki zycze i licze ze sie troche rozpogodzi. Brakuje mi chyba witaminy D bo stasznie brakuje mi sloneczka:(

bylam dzisiaj znowy na pobraniu krwi do badan toxo i wyniki bede za tydzien. Wczoraj zaczelam na nacie czytac i tak sie zdołowałam że cala noc nie przespalam i teraz obiecalam sobie ze nic juz na ten temat czytac nie bede bo sie psychicznie wykoncze, a i dla małego to niezdrowe :)

Klusek...szczera prawda o tym porodzie.
Aga 1250 zł za ślub?OMG....gdzie Ty mieszkasz?
Wiktoriaa możesz ochrzcić w innym kościele dziecko.Ale 2 chrzestnych chyba nie przejdzie.
Ja też prawdopodobnie będę mieć cc...ale nie wiem czy mam się z tego powodu cieszyć.

@Morawka luzik, nie spinamy się, co? :)

@Ag.ta ja lubię z białej, taką colesław ale 'nie mokrą'. Moja teściowa ją robi, fajnie chrupie a ja jeszcze nie zdobyłam przepisu. Poza tym buraczki, z pora, latem mizerię i pomidory z cebulą, szczypiorem i śmietaną. :)

Morawka pisze:
@o.paulina nie przyklejam łatek, nie szufladkuję, tylko patrzę, obserwuję i oceniam zupelnie na chłodno. I wierzę Ci, nie przeczę, że w Kościele są księża, których być nie powinno.
Ja również nie przeczę. Z resztą wiem przecież ze są tacy. Sama przez jakiś czas mieszkałam w takiej parafii na obrzeżach Krakowa. Proboszcz cały majątek stracił na hazardzie, a w tym czasie kościół się sypał i grzybem zarastał. "Ponoć" dziecko miał na boku - ale ludzie zawsze swoje wiedzą i gadają :-p Mąż mi pokazywał w którym miejscu była ochronka dla dzieci księży w latach 60-70., zakonnice ją prowadziły.
Ale to nie zmienia faktu, że w Polsce modne jest stawianie duchownych na jednym stopniu.

A ja z kolei znam milion więcej przypadków francowatych i gnojowatych nauczycieli zarówno szkolnych jak i przedszkolnych. Mogłabym mieć więc pogardę dla wszystkich przedstawicieli tego zawodu. I z tego co widzę, to wiele dziewczyn bym tu zranił, bo dużo nauczycielek tu mamy :-) Ale mając odrobinę kultury osobistej nie powoem "nauczycielki to france, jedna klika bez powołania, pracują tylko żeby zarabiać", tylko "miałam na swojej drodze taką jędzę x, takie się powinno wykluczać z takiego środowiska". I tyle.

Nina90, nic nie czytaj, czekaj na wyniki. A powiem Ci, że nawet gdyby się okazało, że masz świeże zakażenie, to moja znajoma z Sierpniówek przy drugim dziecku w ciąży złapała toxoplazmozę od kota sąsiadów, tez miała obawy, ale podeszła na spokojnie, co będzie to będzie, a wcale nie musi być źle. Małemu nic a nic się nie stało, jest zdrowy jak ryba :-) Więc wiesz... Będzie dobrze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry