reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Angelika, sorry, ale ja tu nie widzę powodów do chwalenia się. Wcale się nie dziwię ze juz do Was nigdy nie przyszedł ksiądz. Jakby w zęby dostał piekarz czy fryzjer to tez by już nie przyszedł. Wg mnie powinien jeszcze na policje zadzwonić.
Mnie zawsze fascynuje to, że o tym, jacy to są duchowni prywatnie, mają do powiedzenia ci, którzy kościoła i duchownych nawet z daleka nie wąchają :-D Tacy ludzie maja tez najczęściej największe wymagania wobec Kościoła a propos chrztu, ślubów, pogrzebów...
Mnie się już nawet nie chce wdawać w takie rozmowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.
A Wy jak zwykle nadrukowałyście.
Będę co miała nadrabiać cały dzień bo moje dziewczyny dziś w domu i jutro i w poniedziałek.Póki co mają zajęcie...odkryły plastelinę na nowo to mama ma spokój.Dom już ogarnęłam.A na obiad będzie pomidorówka bo dziewczynki uwielbiają.Od rana leje....śnieg z deszczem więc wcale nie żałuje że nigdzie wychodzić nie muszę.
Coś czuję że mam w brzuchu wielkiego leniuszka...to pewnie chłopak bo to faceci lubią leniuchowanie bo co wieczór padam zaraz po moich serialach i śpię po 12-13 h w nocy.Ale dziś muszę włosy już zafarbować.Bo jutro już do pracy.
Truskaweczka mi się Wiki z większą wagą łatwiej urodziła niż Emi więc twierdzę że to jest kwestia bardziej ułożenia dziecka,Twoich sił do wyparcia dziecka niż jego wagi.Zresztą jak już główka przejdzie to całej reszty ciała już nie czujesz jak wychodzi.To jest sekunda i już dziecko jest na świecie.
Ja jem salami od czasu do czasu....nie sądzę bym bardzo tym miała zaszkodzić dzidzi.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka wszystkim :-) ja jeszcze w łóżku, taka pogoda ze nic sie nie chce. Ciężka noc mialam bo glupoty mi sie snily. A to ze moj mąż bral narkotyki (co on ani narkotykow, ani uzywek, nawet z alkoholem kiepsko) a to ze ktos male dziecko schowal w lodowce i wszyscy go szukali... No takie głupoty ze zmeczylam sie spaniem :-o a później koty lobuzowaly i tez sie budzilam.
Muszę sie za sprzątanie dzisiaj zabrac i cos do jedzonka kupić. Moze pizze dzisiaj zrobię tak za mną chodzi.
Milego dnia :-)

Dzień dobry w czwartek :)) co do księży i wiary każdy ma swoje podejście i przekonania. I to wszystko zależy od tego ba jakich ludzi trafiliśmy na swojej drodze, ale niestety takich prawdziwych księży z powołania do wiary a nie pieniądza jest mało.. a to przykre, bo ludzie się odwracając kościoła. Ja mam dobrego znajomego księdza, najpierw był na parafii, później uczył w szkole a teraz awansował i pracuje w kurii. I niekiedy opowiada co u niego to można się zdziwić.. aktualnie jest na etapie zmiany samochodu bo na ten co ma już dupeczki nie lecą;-) ma od kilku lat stała partnerkę i sobie spokojnie żyją;))

p19udqk3ohjsffpu.png

Safiya nie sądzę by euthyrox ma wpływ na test pappa.Chyba lekarz by Cię o tym uprzedził.Tyle kobiet bierze ten lek w ciąży tak że gdyby to zaburzało test pappa nie sądzę by był on stosowane jako badanie prenatalne.
A kiedy będziesz znać wyniki tego testu Harmony?Znasz dokładną datę?Ta próbka aż do Kaliforni poszła?
Kabanosy lubię ale w ciąży mnie od nich odpycha.
Ikulka super że już w domu.
O.paulina to rozwiałaś nasze wątpliwoścj odnośnie kabanosów i salami.Mi też się wydawało że można.

@Wiiktoriiaaa nie ma znaczenia, czy należysz do tej, czy innej parafii. Ochrzcić możesz w kościele, który wybierzesz.

Co do księży, to są tacy, którzy tylko w kopertę zaglądają, czy nie za mało, ale są i tacy (a takich jest x razy więcej!), którzy pieniądze wezmą tylko na naszą usilną prośbę. Ale o takich chyba się rzadko mówi. Lepiej robić nagonkę, bo to jest na topie, ten wszędzie niestety obecny "hejt" do Kościoła. Smutne to.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Fajnie, że spotkalaś na swojej drodze samych księży z powołania i takich po prostu ludzkich, ale wypadałoby trochę uwierzyć innym, którzy niestety mają złe doświadczenia z kościołem i nie przyklejać im łatki, że hejtują i robią bezpodstawną nagonkę. :) Ja chciałabym pochwalić swoich księży, ale niestety nie mam powodów.. Nauki przedmałżeńskie i spotkania z psychologiem wspominam nie najlepiej, a nie jestem z góry uprzedzoną osobą. Ale może nie drążmy tematu, bo jak zwykle tematy religii, polityki, tolerancji to parzące dyskusje.

Witam. Ja tez sie nie wypowiadam na temat ksiezy... ale swoje zdanie mam... nie powinni narzucac oplat i jescze krzywo patrzec ze ktos nie dal... w uk to sa wszyscy z powolania chyba. Koscioly to zwykle zdrewniane albo murowane, nie jakies palace jak w pl... pozlacane i co osiedle to kosciol... a nawet na niektorych po 2... tutaj po mszy zapraszaja na kawe herbatę i w ogole czujesz ze to kosciol... a w pl jakos nie bardzo.. ale kazdy ma swoje zdanie...
Mam ustalone usg w koncu! Na pn na 8.30 :)

Aga nie chcę komentować sytuacji z księdzem.Ale na bank będzie Wam robił problemy przy chrzcie no chyba że nie zamierzacie chrzcić maluszka.

@dzag82 tak właśnie było :) po macierzyńskim nie chciałam tak od razu Szymka szokować, że nagle mamy nie ma pół dnia w domu i dogadałam się z szefostwem, że na jakiś czas będę pracować tylko na pół etatu celem przyzwyczajenia synka do zmiany :) i wypłatę miałam po prostu 2 razy obniżoną. Dziękuję :)
Tak btw zgadzam się z 99% Twoich opinii. Prawie że pod każdym mogłabym się podpisać "rencyma i nogyma" ;) Tylko ja nie potrafię tak dosadnie i konkretnie ująć tego wszystkiego jak Ty :) Fajnie tak czytać, co się samemu myśli i w duchu mówić sobie "dokładnie tak!" :D

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Witam. U mnie dzionek jakoś zlecial. Trochę o garnelam dom potem obiad..po obiadku położyłam się do łóżka z książką i tak pokazałam prawie do wieczoraA jutro mam wizytę u FRYZJERAi tylko sobie tak myślę teraz czy farbowanie nie zaszkodzi dziecku..hmmm...wy też farbujecie wlosy?

Ja farbuję, to mit że nie można farbować w ciąży. Dzisiejsze farby nie mają w składzie amoniaku. :)

Do góry