reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Juhuu wreszcie was nadrobiłam od 12:00 mnie tu nie było, a miałam wrażenie jakby minął tydzień :D piszecie jak szalone
Idę wreszcie spać ze spokojną głową
Dobranoc mamuśki

Dzień dobry ! i miłego dla wszystkich ! :) mam na coś ochotę do jedzenia,ale nie wiem na co :)
Pewnie na to czego akurat nie mam w lodowce :)
A i mam zamiar robić pączki :)choć pewnie zanim skompletuje składniki, to jutro wyjda :) Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na nadzianie po smażeniu bez odpowiedniej szprycy ? :)

Dzień dobry. Też Wam życzę miłego dnia.
Ja Jeszce w pracy
Dziś wieczorem idziemy na " Sztuke kochania "- jest u Nas na miejscu w domu kultury więc lecimy całą paczką.

Zaraz będę na wolnym więc będę na bieżąco.
Trzymam kciuki za wizyty✊✊✊
Gratuluję udanych.
Synowie w natarciu jak widzę.

Gratuluję wszystkim szczęśliwych wieści od lekarzy. Cieszę się że kolejne chłopaki nam się odsłaniają bo już myślałam że na prawdę będą same dziewczynki w sierpniu :)

Co do wizyty księdza to ja pamiętam że jak przychodzil ksiądz po koledzie to rodzice zawsze nie otwierali bo twierdzili że nie będą dawać tym złodziejom pieniędzy. Tym bardziej że mój ojciec był wiele lat ministrantem i widział co się dzieje w kościele po godzinach jak za pieniądze z tacy zamawiali prostytutki i chlali wódkę..
Któregoś dnia niestety ksiądz nie trafił bo mój ojciec był dość mocno pijany i bardzo wkurzony i otworzył drzwi odruchowo... kiedy zobaczył że to ksiądz i prosi o jakiś datek na kościół to ojciec mu przywalil tak że spadł że schodów... [emoji14]
I wiecie co? Spokój na wiele lat... już nikt nie przychodził do nas i mieliśmy święty spokój ;)
Nie ma co ukrywać że prawie wszyscy księża to oszuści którzy wyłudzają pieniądze od biednych naiwnych ludzi.
Na pewno gdzieś tam istnieje kilku księży z powołania ale to są garstki bynajmniej w Polsce. Nawet jak są mili to i tak robią to dla kasy...
Ale bardzo chciałabym żeby w Polsce bylo jak w stanach czyli pastorzy. Tam sobie normalnie mieszkają, mają rodzinę, dzieci.. mają normalnie w głowie...
W kościele jest wesoło, chory śpiewają ludzie się bawią.
A u nas do zimnegi kościoła idzie się jak na skazanie... i tylko chodzą z tymi tacami... i przypominają o datkach na remont kościoła...
Az nóż się w kieszeni otwiera..
Dlatego do kościoła chodzę tylko ma chrzciny i śluby... Bo częściej bym tego nie zniosła.
Nie wspominając o aferach ksiezy pedofili... zabilabym...

U mnie mega ochota cały czas na słodycze a od 3 dni jem po 2 paczki dziennie MM'S :)
No i mam cały garnek pysznej pomidorowki z przecierow domowej roboty... mniam pycha.. [emoji39]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Morawka pisze:
A z tym chorobowym w ciąży, to jak to bedzie, jeśli przez 3 miesiące w zeszłym roku byłam zatrudniona na pół etatu? Jak to się wtedy liczy? @dzag82 orientujesz się?
Przypuszczam, że miałaś po prostu obniżony etat z proporcjonalnym obniżeniem wynagrodzenia, bez jego zmiany. Wynagrodzenie chorobowe czy zasiłek chorobowy dostajesz według stanu obecnego. Jeśli masz pełny etat to dostajesz za pełny etat. Jeśli wtedy miałaś proporcjonalnie pomniejszone wynagrodzenie to nic Ci te 3 miesiące nie zmieniają. Np jeśli na cały etat miałas 4000zł brutto, a na pół etatu 2000zł brutto.[/quote]

Ewelina09065 pisze:
To powiedz mi kochana czy mając umowę od 2 stycznia na czas nieokreślony należy mi się chorobowe?zwolnienie lekarz dał mi już 2 lutego ale przepracowalam 30 dni i wypłatę otrzymałam na koniec stycznia. Martwię się trochę bo tylko miesiąc pracowałam..A wcześniej nie byłam zatrudniona. Z góry dzięki za odp
Przecież już Ci pisałam, że jesteś szczęściarą, bo udało Ci się 30 dni wyczekiwania przepracować :blink: Będziesz miała wypłacone.

MamaT, a dotarłaś w końcu do lekarza?

reklama
Do góry