reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@evelinia ja nie robie prenatalnych, w tym roku wprawdzie koncze 35 lat , ale mam zdrowe trzy cory, w rodzinie brak jakichkolwiek obciazen genetycznych, takze jedna z nielicznych jestem ;-)

@Angelika:) ehhh , ale moze jeszcze sie uda zrobic, jak Ci zalezy ;-) &&&&

@dzag82 dalas mi pomysla na kolejny obiad, ja podobnie robie nalesniki po bolonsku ;-)

Ja salon ogarnelam, trzy pralki prania zrobione, sterta wyprasowana uff, na dzis koniec jutro odkurzanie i mycie podlug ;-)

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
evelinia ja też nie robie prenatalnych, najbliższe USG mam tak ustawione żeby dał radę zrobić przeziernoc i tyle...

Właśnie wróciłam do domku, nawet mam lepszy nastrój... w żlobku w mojej grupie 1 dziecko zachorowało(moje ulubione) ale na jego miejsce wróciło 2 ozdrowiałych, także w najgorszym momencie było ich 13 ale dałam rade!!! Choć powiem że czas mi się dłużył...
Mało tego rano w pracy tak mnie zaczeło rwać że ostatecznie skonczyło się na przytulaniu kibelka!!! Koleżanka się śmiała że ona w życiu nie słyszała żeby ktoś aż tak głośno rzygał[emoji13] chociaż muszę przyznać że dziecięce kibelki mają całkiem komfortowa wysokość do przytulania[emoji13][emoji13][emoji13] No ale już z głowy mam ten dzień pracy! Jutro bedzie lepiej....
Teraz odgrzewam młodej rosołek i dogotowuje makaron, ale jako docelowy obiad zachciało mi się makaronu z sosem truskawkowym!!! Dlatego wyjełam już truskawki z zamrażarki i zara biorę się za to!

Angelika nie zazdroszczę!! Ja jestem taka że jak coś mam zaplanowane i coś się pozmienia to jestem tak wściekła że ciężko mi potem wrócić do równowagi!!!
Także współczuję dobrze że chociaż mogłaś zajżeć i zobaczyć co u maleństwa, ale jak widać rośnie Ci malutki spokojniutki człowieczek[emoji2]

Aj tam! Moja siostra i sąsiadka maja alergiczne dzieci. Używają chusteczek Pampers i wszystko z pupką dobrze. Będzie trzeba to będę szukać innych. Nie nastawiam się ma mycie pupy samą wodą. Kurcze.. No jakoś nie mogę.. Nie widzę w tym większego sensu. Sama woda kupki nie domyje ;) Oczywiście jeżeli maluszek będzie miał problemy ze skórką i pupką to zupełnie zmienia postać rzeczy. Lubię korzystać z dobrodziejstw naszych czasów ;P

@beata1313 To się nazywa promocja! Super ;D

@angelika masakra z tym badaniem :/ i co robisz coś z tym skierowaniem?

@dzag u nas też aż siwo od smogu ale to co się u Was dzieje to tragedia :/ maski to obowiązkowo...

U mnie też pomidorowka ale nie z wczorajszego rosołu hahahah ;)

Co do przyjaciółek to w tej ciąży same pozytywne reakcje :) jedna przyjaciółka też jest w ciąży tylko 3 tyg starszej więc wałkujemy temat w kółko a druga stara się już jakiś czas ale dobrze przyjeła moją ciążę. Za to w poprzedniej miałam bardzo przykrą sytuację...miałam przyjaciółkę która długo się starała ale w końcu z pomocą inseminacji zaszła w ciążę i urodziła synka, jak ja zaszłam w ciążę to miał 2-3lata, jak im powiedzieliśmy to nie chciała uwierzyć że wyszło nam za pierwszym podejściem, dopiero jak zobaczyła wynik bety to się bardzo popłakała ale nie ze szczęścia tylko z zazdrości, potem to sobie poukładała i niby było okej ale jak poroniłam to przyszła mnie przeprosić bo mi tego życzyła...czujecie tak była zazdrosna mimo że miała dziecko?! Ja bym tego najgorszemu wrogowi nie życzyła :/ oczywiście nie jesteśmy już przyjaciółkami....

p19uflw1jarcljhd.png

Beata1313 i kurektyna dołączam do was
Ja nawet w swojej miejscowość nie mam takiego specjalisty :D mam nadzieje że i tym razem będzie dobrze a też do 35 lat nie wiele mi brakuje w tym roku 34 mi stuknie pocieszam się, że 13 lat temu nie było takich badań tzn. tego szaleństwa i spokojniejsza byłam a co najśmieszniejsze w około 11 tyg ciąży zachorowałam na toksoplazmozę i amniopunkcje miałam robione więc jak widać genetyka genetyki

W ogóle jak czytam ile Wy sprzątacie i prasujecie itd to mam wyrzuty sumienia bo ja mam takiego lenia w tej ciąży.... [emoji6] wstałam po 10 zjadłam śniadanie, po 12 już spałam i wstałam o 15:30 hahahha teraz dopiero biorę się za obiad i jakieś ogarnianie bo mi wjechałyście na ambicję[emoji23] [emoji2]

p19uflw1jarcljhd.png

Justyna, ja mam takie ciężkie majtki, słowo daję!! :rofl2:
Ja ani razu nie wymiotowałam, apetyt mi cały czas dopisuje, myślę że jak na ostatniej wizycie było +1kg tak teraz już pod +2kg będzie podchodziło....

Angelika, no sama radość... :dry: I co, będziesz kombinować z tym skierowaniem jeszcze, czy olewasz?

Truskaweczka, o nieeee, Mazury to nie dla mnie. Piękne miejsce, znane mi zaledwie z tv i zdjęć, ale piękne. Ale nie dal mnie. Ja kocham góry i chyba bym skisła jak bym mieszkała daleko od nich :-p Nie ma takiej opcji.

O, dzisiaj dzień pomidorowej :laugh2:
25_pixels, ja nie robiłam z rosołu, tylko po prostu pomidorową :-p. Żeby nie było :-p.
Idę jutro do tej pindy na NFZ i zobaczymy co wykombinuje.
I jutro też mam wizytę u przyjaciela w szpitalu więc myślę że zrobi mi usg to zobaczę malucha w pełnej okazałości. [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Uff po tym jak powiedziałam że musimy pogadac, zadzwoniła do mnie po pracy i jej powiedziałam. Ucieszyla sie, na koniec powiedziała ze pewnie ze mi zazdrości ale pozytywnie i na nią tez kiedyś przyjdzie czas. I ze bardziej by jej bylo przykro jak bym nie powiedziała. Az sie spocilam ta rozmową. I czemu kazdy mowi ON???? Aaaaa

reklama
Marii nie miej wyrzutów ja miałam sprzatac i dupa. Tak sobie obiecalam ze zrobie porzadki w szafach jak bede w ciazy i wyrzuce małe rzeczy i tez sie zabrać nie moge.

Do góry