reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
W ogóle jak czytam ile Wy sprzątacie i prasujecie itd to mam wyrzuty sumienia bo ja mam takiego lenia w tej ciąży.... [emoji6] wstałam po 10 zjadłam śniadanie, po 12 już spałam i wstałam o 15:30 hahahha teraz dopiero biorę się za obiad i jakieś ogarnianie bo mi wjechałyście na ambicję[emoji23] [emoji2]

To jest nas dwie. Ja też mam lenia niesamowitego. Wstaje ok 11 zjem małe zakupy i to wszystko bo do kuchni wejść nie mogę nadal. Nastawię raz na jakiś czas pranie jak się uzbiera lub ogarnę kurze, ale tak to nic więcej nie robię. Może potem jak do końca miną mdłości... Dziś np z kumpelą przy kawie (ja bardziej mleko z kawa bo rozpuszczalna z pół łyżeczki się nie liczy) do tego pączusie i film - Bociany. Baja idealna na odmóżdżenie z bobaskiem w roli głównej :)

reklama
Dzień dobry kochane mamuśki !
Ja lezakuje...z pieskiem. Mąż mną ma popołudniowa służbę, Kaja na tańcach, a Filip uczy się wiersza.
Odpoczywam.
Dziś podjęłam decyzje że zaraz po feriach idę na zwolnienie. Nie mogę narażać swojego skarbu.Boli mnie brzuch od siedzenia. Bolą mnie plecy i dokucza to biodro .A wIadomo że jak coś boli to zaraz nerwy. .a po co to mojej Kruszynie??Mój mąż popiera. Powiedziałam już mojej koleżance, przyjęła to ze spokojem. Czeka mnie Jeszce rozmowa z dyrką ...a ona zapewne to skomentuje.Sama nie ma dzieci więc nierozumie takich spraw ... Trudno. ..dzidziuś najważniejszy! !

Pomidorowa. ..hmm moja ukochana!!!zazdroszczę

Poruszacie ważny temat ludzi którzy nie mają dzieci z różnych względów. Mój brat jest w takiej sytuacji. ..już Chyba 8 lat się starają. Wierzę że im się uda. Wieść o naszym szcześciu przyjęli normalnie- cieszą się.
Zresztą u nas w rodzinie istne babyboom. W kwietniu urodzi się druga cora mojego drugiego brata ( starsza ma 1,5 roku).A i moja siostra na 3 latka w domu, który był szokiem niczym 6 w totka bo w domu nastolatki .
Dla mnie najważniejsza jest szczerość! !

Ja dziś od rana jakaś nie za dobrze się czuje głowa mnie boli umylam tylko podłogę w kuchni zrobiłam pomidorowa poskładałam pranie i jedna pralkę wstawiłam i tyle mojej pracy

Ja najpierw zaliczę usg genetyczne jak będzie ok nic więcej nie robię, nie czuję, żeby potrzeba mi było takich stresów zwłaszcza, że u nas w rodzinie nic od wielu pokoleń takiego się nie dzieje... No chyba, że jakoś przezierność będzie zła.

Boże... właśnie rozmawiałam z kumplem z pracy, jego żona rodziła w sobotę. Uparła się durna krowa na naturalny poród chociaż maluszek był źle ułożony. Rodziła w końcu po tyg leżenia na oddziale tak jak chciała. Maluszka praktycznie z niej wyszarpnęli. Był owinięty pępowiną wokół nóżek i siny - dostał tylko 6, a parę godzin później okazało się, że ma złamany obojczyk. Dziewczyna co rodziła obok niej w tym samym czasie po godzinie się poddała i poprosiła o cc. Nie wiem jak można być taką bezmyślną osobą i dbać tylko o siebie. Normalnie szok.

Wiktoriaa ja uwielbiam ryż.Też się dziś najadłam.Ja w sumie gotuje bo mąż je obiad w pracy a dzieci w szkole i przedszkolu.
Ja też wczoraj rosołu nie miałam a akurat pomidorową hehe.
O jejku Guarana w pierwszej klasie już sprawdziany mają ....ciężko macie w szkołach w PL.
Wiktoriaa w końcu tak brzuszek Ci urośnie więc koleżanka się dowie...ciężkie zadanie przed Tobą.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Truskaweczka tych okolic Mazur to akurat nie znam.
Jak kiedyś wygram fortunę lub oddziedziczę spadek nie wiem po kim to napewno zamieszkam na Mazurach.Mąż wędkarz a my z dziewczynami zawodowe pływaczki to na Mazurach dla nas raj.
Klusek trzymam kciuki by udały się Wam negocjacje co do ceny tego domku.
Ja smoczka nie kupuje...druga córka bezsmoczkowa była i liczę że teraz też się uda bez smoczka.
Pampersy niestety dużo chemii mają.Moja starsza córa właśnie uczulenie miała na orginalne pampersy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry