reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Morawka takie naleśniki jak już masz nadziane to sru do piekarnika. Jeszcze serem posypać i palce lizać.
Jak tam Twoje samopoczucie?
Bo czytałam że jakieś dołki były...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@luska1979 ja w Ełku mieszkam :)
Przeprowadzajcie się wszystkie ma Mazury. Zapraszamy z @JustynaWM :D
@dzag82 widzisz a ja nie wyobrażam sobie mieszkania w górach :p mi to się marzy domek na wsi :D
Też bym zjadła pomidorowej ale takiej pomidorowej mojej mamy :D ale niestety dzieli nas ponad 150km :(
A ja nie wiem ile ważę bo ciągle zapominam się zważyć :p

@Morawka takie naleśniki jak już masz nadziane to sru do piekarnika. Jeszcze serem posypać i palce lizać.
Jak tam Twoje samopoczucie?
Bo czytałam że jakieś dołki były...

Dzięki :) Już jest nieźle :) tyko ten kręgosłup strasznie mi dokucza. Chwilę przy kuchni coś porobię i już boli. Wnerwia mnie to, bo ani porządnie posprzątać nie mogę, ani na zakupy jakiejkolwiek pójść. Nie mówiąc już o zabawie z dzieckiem, bo na podłodze też długo nie usiedzę. No jak stara baba. Chyba się wybiorę na przyklejenie tych taśm kinezycośtam, bo słyszałam, że może pomóc.

A propos smogu. Wczoraj rozmawiam z mężem przy Szymku na spacerze że straszny smog tu u nas. Na to Szymek "raaaaur!". Chyba niewyraźnie g na końcu powiedziałam [emoji14]

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

@Wiiktoriiaaa a ja sądzę, że jeżeli jest do dobra przyjaciółka/znajoma to się ucieszy i wyściska. Jak tracilam swoje maleństwa a potem długo staraliśmy się o kolejne to w około też były ciąże. Cieszyłem się jak szalona, odwiedzam ich maleństwa, znam relacje z każdego tygodnia i widziałam każde usg (bo to dobre znajome.. :>) W domu czasem było smutno, zdarzało się że płakałam mężowi.. Ale to dlatego że czekaliśmy na na swoje..
A jak w reakcji pojawi się zawiść i obrażenie się to może warto przemyśleć taka znajomość.. :)

@Morawka ja do naleśników mięsko gotuję, mielę, dodaje warzywka przyprawy itp, składam naleśniki na takie kwadraty/prostokąty, podsmażam lekko na patelni żeby się nie rozłaziły a potem wszystkie razem na blasze podgrzewam w piekarniku. Wychodzą super ;)

Ja nie lubie pomidorowej. Zjadlam ziemniaki z sosem. Juz bez pieczarek. Siedze i nawet mam sie dobrze. Zobaczymy jak wieczor przebiegnie
Jutro znowu idziemy ogladac dom nr1. Tym razem za dnia. I chcemy wejsc do piwnicy zobaczyc czy nic podmoklego nie ma. I strych zobaczyc jak maja sie krokwie..
Wczoraj zdecydowalismy ze na dole robimy jeden wielki salon z 2 pokoi. Kuchnia zostaje tam gdzie jest. Lazienka i wc osobno. Sa osobno ale obok. Wyburzamy wc i powiekszamy lazienke a wc przenosimy bo sama kuchnia ma 25m2. A u gory nad kuchnia stawiamy od razu mury. I tam wtedy beda z 4 pokoje i garderoba.
Musimy sie jeszcze ponegocjowac. Ciekawe czy sie uda. Juz pierwotnie 50tys upuscil.

Ja przyjaciolki nie mam. Nigdy nie potrzebowalam sie komus zwierzac a meczyly mnie zwierzenia innych. Mam kilka zaufanych kolezanek i wystarczy.

A tak z innej beczki dorwałam dziś w Rossmannie 6cio pak chusteczek nawilżający Pampers Sensitive po 26 zł. Wychodzi po 4,50 zł za paczkę! :D Nie wiem czy doczekają do narodzin, bo ja je często używam, ale warto ;D

Ja się ostatnio naczytałam tych testów kosmetyków na tej stronie sroka.o i na takie zakupy to z kartką idę. Z tego co pamiętam to najlepszy skład miało Babydream ale nie wszystko, co do pampersa to chyba średnio, ale nie pamiętam dobrze. Sprawdź, najwyżej Ty zużyjesz.

@Morawka to licho z tym kręgosłupem. Próbuj te taśmy, może pomogą. Mi na siedzenie w domu pomaga planowanie każdego dnia i staram się tego trzymać. Chociaż jak mnie przez weekend plecy nawalały to średnio było...

reklama
Ja tam nie czytam tych porownan. W biedrze sie zaopatrze w pieluchy i chusteczki. Kupilam wlasnie 2 smoczki. Tak mnie wzielo. Z napisami- caly tata i moja mamusia wie najlepiej.

Do góry