reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Rany dziewczyny wczoraj się naczytałam o tych ruchach i normalnie nie wiem czy to sen czy co czułam jak mi się rusza :p chyba w śnie ze zmęczenia tak miałam, a jeszcze do tego sny erotyczne, cala spocona w nocy wstałam :p i spałam do 11,30, sprzątałam i dopiero jem śniadanie. Jeszcze tak długo nie spałam :p

@myycha ja byłam po 12 tyg z synem i udało mu się był syn, a teraz mówi,ze dziewczynka zobaczymy czy się sprawdzi, jeśli nie i tak nie będę zawiedziona, bo mnie to zupełnie obojętnie.

@kurektyna ja robiłam wszystkie badania nawet kolonoskopie, mam stwierdzony zespól jelita drażliwego, lekarz powiedział,że to choroba do końca życia, można tylko dietą ją i tabletkami łagodzić, pieprzę tabletki nic mi nie pomagały diet też próbowałam i ciężko, już się chyba przezwyczaiłam do tego.

@Mahoniowa super pomysł z tym bodym :)

reklama
Hejo :)
Mąż już wraca, fale dunaju w piekarniku, jeszcze tylko budyń i polewa i jakoś mi się ten budyń ble kojarzy.

Kurczę ja na moim badaniu będę mieć 12t2d nie wiem czy się uda zobaczyć płeć...pewnie nie.

W końcu idę do fryzjera w poniedziałek i będę wyglądać jak człowiek [emoji23]

@Mahoniowa super z tymi bodziakami. Ale niespodziankę zrobiliście!

@dzag82 kurczę może jednak pomyłka w wynikach... a nie było jakiegoś pakietu na badania? W diagnostyce też są przecież, no chyba że robisz pojedyncze jak ja.

Mnie czeka popołudnie ze szwagierkami u teściowej [emoji36] nie wiem jak się ubrać bo we wszystkim widać brzuszek. Chyba będzie czas się przyznać...
Jest plus wyjazdu mojego M do Niemiec - kupił mi żelazo, które się super wchłania, poprzednim razem było to samo, więc nastawiam się że będę łykać.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo :)
Mąż już wraca, fale dunaju w piekarniku, jeszcze tylko budyń i polewa i jakoś mi się ten budyń ble kojarzy.

Kurczę ja na moim badaniu będę mieć 12t2d nie wiem czy się uda zobaczyć płeć...pewnie nie.

W końcu idę do fryzjera w poniedziałek i będę wyglądać jak człowiek [emoji23]

@Mahoniowa super z tymi bodziakami. Ale niespodziankę zrobiliście!

@dzag82 kurczę może jednak pomyłka w wynikach... a nie było jakiegoś pakietu na badania? W diagnostyce też są przecież, no chyba że robisz pojedyncze jak ja.

Mnie czeka popołudnie ze szwagierkami u teściowej [emoji36] nie wiem jak się ubrać bo we wszystkim widać brzuszek. Chyba będzie czas się przyznać...
Jest plus wyjazdu mojego M do Niemiec - kupił mi żelazo, które się super wchłania, poprzednim razem było to samo, więc nastawiam się że będę łykać.

przyznaj się to już 13 tydz :) więc spokojnie powodzonka

Adeline Jeszcze nie slyszałam takich "optistycznych" prognoz na lato... Ja widzę jeden plus ciąży latem... będę miała całe wakacje wolne!!!! Najwyżej będę pół dnia spędzać w wodzie jak na wieloryba przystało [emoji16]
Bardziej się martwię jak przyjdzie rodzić w taki upał[emoji53]

Adeline Jeszcze nie slyszałam takich "optistycznych" prognoz na lato... Ja widzę jeden plus ciąży latem... będę miała całe wakacje wolne!!!! Najwyżej będę pół dnia spędzać w wodzie jak na wieloryba przystało [emoji16]
Bardziej się martwię jak przyjdzie rodzić w taki upał[emoji53]
Dasz radę! Ja urodziłam w ciepłym kraju też w sierpniu. Dzień przed porodem w nocy było 30 stopni! Mała po powrocie do domu spała w koszulince przykryta pieluszką taki gorąc był. W największ e upały w ciąży siedziałam w domu, albo w basenie właśnie, bo w swoim to nie strach, wentylator na całego i dało się żyć.

Mychaa ja tak samo muszę się ruszać w czasie porodu.Najgorsze to położyć się.
Tego się właśnie boję przy epiduralu że znieczuliło by mi tylko 1 stronę.
Ja ubóstwiam flaczki ale w ciąży rzygam po nich jak narazie.Smalec też lubię ale nie wiem czy maleństwu podejdzie.Dość wybredne jest.
Można wątróbkę w ciąży byle nie za często bo ma też dużo wit.A.Kebab pewnie ma więcej chemii niż wątróbka.
Ale mnie na razie od mięsa odpycha a uwielbiam wątróbkę.
Mychaa ja podobnie jestem nastawiona zadaniowo i też po prostu robiłam co trzeba było przy Emi i nie rozpaczałam.Jak Emilka się urodziła to akurat dom kupiliśmy więc było małe dziecko i urządzanie domu.Przeprowadziliśmy się jak miała 3 m.Ale Emi była niemowlaczkiem co tylko spał i jadł.Gorzej było przy Wiki bo ona była high need baby.Ten wieczny płacz wyprowadzał mnie z równowagi więc często jak mąż był w domu to on brał ją na ręce i uspokajał.Nasza kołysanka z tamtego czasu brzmiała tak a Wiki płacze płacze mała Wiki...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
haha już mi któraś osoba to z kolei mówiła zobaczymy :p , ja też mam basen rozłożę i będę się kąpać z brzuchem :p Fakt duchota na porodówce to lipa. Powiem szczerze,że ja fatalnie znoszę upały, dla mnie gorąco to 25 stopni i tyle by mogło być. Jak jest wyżej to się meczę , zaszywam się w domu, nie lubię się nawet opalać, ale plus mam taki,że jak wyjdę na chwilę to szybko słońce mnie łapie. Ja nawet zimą na dwór wychodzę w szlafroku i spodenkach z bluzą mnie to nie rusza.

Do góry