reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Rany dziewczyny wczoraj się naczytałam o tych ruchach i normalnie nie wiem czy to sen czy co czułam jak mi się rusza :p chyba w śnie ze zmęczenia tak miałam, a jeszcze do tego sny erotyczne, cala spocona w nocy wstałam :p i spałam do 11,30, sprzątałam i dopiero jem śniadanie. Jeszcze tak długo nie spałam :p

@myycha ja byłam po 12 tyg z synem i udało mu się był syn, a teraz mówi,ze dziewczynka zobaczymy czy się sprawdzi, jeśli nie i tak nie będę zawiedziona, bo mnie to zupełnie obojętnie.

@kurektyna ja robiłam wszystkie badania nawet kolonoskopie, mam stwierdzony zespól jelita drażliwego, lekarz powiedział,że to choroba do końca życia, można tylko dietą ją i tabletkami łagodzić, pieprzę tabletki nic mi nie pomagały diet też próbowałam i ciężko, już się chyba przezwyczaiłam do tego.

@Mahoniowa super pomysł z tym bodym :)

reklama
Hejo :)
Mąż już wraca, fale dunaju w piekarniku, jeszcze tylko budyń i polewa i jakoś mi się ten budyń ble kojarzy.

Kurczę ja na moim badaniu będę mieć 12t2d nie wiem czy się uda zobaczyć płeć...pewnie nie.

W końcu idę do fryzjera w poniedziałek i będę wyglądać jak człowiek [emoji23]

@Mahoniowa super z tymi bodziakami. Ale niespodziankę zrobiliście!

@dzag82 kurczę może jednak pomyłka w wynikach... a nie było jakiegoś pakietu na badania? W diagnostyce też są przecież, no chyba że robisz pojedyncze jak ja.

Mnie czeka popołudnie ze szwagierkami u teściowej [emoji36] nie wiem jak się ubrać bo we wszystkim widać brzuszek. Chyba będzie czas się przyznać...
Jest plus wyjazdu mojego M do Niemiec - kupił mi żelazo, które się super wchłania, poprzednim razem było to samo, więc nastawiam się że będę łykać.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo :)
Mąż już wraca, fale dunaju w piekarniku, jeszcze tylko budyń i polewa i jakoś mi się ten budyń ble kojarzy.

Kurczę ja na moim badaniu będę mieć 12t2d nie wiem czy się uda zobaczyć płeć...pewnie nie.

W końcu idę do fryzjera w poniedziałek i będę wyglądać jak człowiek [emoji23]

@Mahoniowa super z tymi bodziakami. Ale niespodziankę zrobiliście!

@dzag82 kurczę może jednak pomyłka w wynikach... a nie było jakiegoś pakietu na badania? W diagnostyce też są przecież, no chyba że robisz pojedyncze jak ja.

Mnie czeka popołudnie ze szwagierkami u teściowej [emoji36] nie wiem jak się ubrać bo we wszystkim widać brzuszek. Chyba będzie czas się przyznać...
Jest plus wyjazdu mojego M do Niemiec - kupił mi żelazo, które się super wchłania, poprzednim razem było to samo, więc nastawiam się że będę łykać.

przyznaj się to już 13 tydz :) więc spokojnie powodzonka

Adeline Jeszcze nie slyszałam takich "optistycznych" prognoz na lato... Ja widzę jeden plus ciąży latem... będę miała całe wakacje wolne!!!! Najwyżej będę pół dnia spędzać w wodzie jak na wieloryba przystało [emoji16]
Bardziej się martwię jak przyjdzie rodzić w taki upał[emoji53]

Adeline Jeszcze nie slyszałam takich "optistycznych" prognoz na lato... Ja widzę jeden plus ciąży latem... będę miała całe wakacje wolne!!!! Najwyżej będę pół dnia spędzać w wodzie jak na wieloryba przystało [emoji16]
Bardziej się martwię jak przyjdzie rodzić w taki upał[emoji53]
Dasz radę! Ja urodziłam w ciepłym kraju też w sierpniu. Dzień przed porodem w nocy było 30 stopni! Mała po powrocie do domu spała w koszulince przykryta pieluszką taki gorąc był. W największ e upały w ciąży siedziałam w domu, albo w basenie właśnie, bo w swoim to nie strach, wentylator na całego i dało się żyć.

Mychaa ja tak samo muszę się ruszać w czasie porodu.Najgorsze to położyć się.
Tego się właśnie boję przy epiduralu że znieczuliło by mi tylko 1 stronę.
Ja ubóstwiam flaczki ale w ciąży rzygam po nich jak narazie.Smalec też lubię ale nie wiem czy maleństwu podejdzie.Dość wybredne jest.
Można wątróbkę w ciąży byle nie za często bo ma też dużo wit.A.Kebab pewnie ma więcej chemii niż wątróbka.
Ale mnie na razie od mięsa odpycha a uwielbiam wątróbkę.
Mychaa ja podobnie jestem nastawiona zadaniowo i też po prostu robiłam co trzeba było przy Emi i nie rozpaczałam.Jak Emilka się urodziła to akurat dom kupiliśmy więc było małe dziecko i urządzanie domu.Przeprowadziliśmy się jak miała 3 m.Ale Emi była niemowlaczkiem co tylko spał i jadł.Gorzej było przy Wiki bo ona była high need baby.Ten wieczny płacz wyprowadzał mnie z równowagi więc często jak mąż był w domu to on brał ją na ręce i uspokajał.Nasza kołysanka z tamtego czasu brzmiała tak a Wiki płacze płacze mała Wiki...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
haha już mi któraś osoba to z kolei mówiła zobaczymy :p , ja też mam basen rozłożę i będę się kąpać z brzuchem :p Fakt duchota na porodówce to lipa. Powiem szczerze,że ja fatalnie znoszę upały, dla mnie gorąco to 25 stopni i tyle by mogło być. Jak jest wyżej to się meczę , zaszywam się w domu, nie lubię się nawet opalać, ale plus mam taki,że jak wyjdę na chwilę to szybko słońce mnie łapie. Ja nawet zimą na dwór wychodzę w szlafroku i spodenkach z bluzą mnie to nie rusza.

Do góry