reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Matko od wczoraj piszecie jak szalone [emoji14] ledwo nadrobiłam
@dzag82 mnie w środę czeka ta nieszczęsna glukoza :/ i już się stresuję, że wyjdzie mi cukrzyca :(
Dziewczyny bo to nie chodzi o szerokie biodra tylko odpowiednie wymiary miednicy. Nie wiem jak Wy ale ja jak trafiłam na porodówkę to miałam mierzoną miednicę takim specjalnym wielkim "cyrklem". Położne coś tam wyliczały z tych pomiarów i stwierdziły, że mogę rodzić naturalnie ;)
Idę zjeść bułkę z serem i rzodkiewką bo ostatnio to najbardziej mi smakuje :D
Też mam na to szał :-) Serek topiony i rzodkiewka albo masło na bułkę i pomidor :-)

reklama
Mi tez mierzyli takim cyrklem :) i chyba bylo ok bo rodzilam naturalnie :) matko to bylo ponad 3lata temu a pamiętam wszystko jakby wczoraj:) i tego szkrabka małego :) Hania miała 2950 i 52cm. :)

25_pixels u nas nie ma opcji nursery w szpitalu.Położne też za bardzo nie pomagają Ci przy dziecku.Jak jesteś po cc to druga osoba może byćz Tobą cały czas.Dlatego tak jak Dzag82 pisała najgorzej to jest w szpitalu...w domu masz większy luzik no i inne maluchy nie budzą Twego dziecka.U nas ekspresowo wypisują do domu i to jest najlepsze w tym wszystkim.
Mahoniowa absolutnie nie...może zdolność rozwierania szyjki macicy może się zgadzać.Niektórym to idzie szybko a innym zabiera aż kilka dni ale sam poród zależy od ułożenia dziecka,od tego jak Ty będziesz przeć,czy dziecku się nie zaklinuje itp.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też pamiętam poród bardzo dokładnie :D tylko bólu nie pamiętam tzn wiem że bolało ale nie pamiętam jak bardzo :p pamiętam jak tuż przed skurczami partymi mówiłam położnej, że już nie chcę rodzić, że rezygnuję z porodu :p

Ja też pamiętam poród bardzo dokładnie :D tylko bólu nie pamiętam tzn wiem że bolało ale nie pamiętam jak bardzo :p pamiętam jak tuż przed skurczami partymi mówiłam położnej, że już nie chcę rodzić, że rezygnuję z porodu :p

Hahaha , ja tez w pewnym momencie powiedziałam ze ja juz sie poddaje i nie dam rady i dziękuje :) ale jak usłyszałam gdzieś słowo vacuum i zobaczyłam nagle o wiele więcej ludzi w pokoju bo juz było groźnie to tak sie zaparlam ze rozcięli, peklam z drugiej strony ale poooszloooo :)
Na drugi dzień jak moja położna mnie odwiedziła to tylko powiedziała ze nie chciała mnie straszyć ale teraz moze powiedzieć, ze to był bardzo cieżki poród z dobrym zakończeniem, i ze błąd lekarza bo powinna być CC.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem czy to się sprawdza bo ja i mój brat byliśmy długimi dziećmi a nie ważyliśmy nawet 4 kg moje dzieci Emi waga 4 kg i 49 cm a Wiki 4450 i 50 cm.

Adeline szerokie biodra ułatwiają poród ale u każdej kobiety pod koniec ciąży miednica się trochę rozszerza.Ja też rodziłam wagowo duże dzieci i wcale nie wydaje mi się że jakby były o kg mniejsze to by się łatwiej rodziły.Najważniejsze i najtrudniejsze to wypchać główkę a reszty ciała dziecka to nawet nie czujesz jak wychodzi

Kobiety, ale naprodukowałyście [emoji23] ciężko was nadrobić[emoji85]
Ja rodziłam syna bez znieczulenia, z wyboru, i teraz też mam taki zamiar. Za bardzi boję się powikłań. Wolę zagryźć zęby.
Wy już o badaniach prenatalnych, a ja dopiero za dwa tygodnie mam wyzytę i to będzie 11tc+5
Dzag ja mam termin na 21, więc też jestem na szarym końcu. A jeśli drugi poród też będzie wywoływany po terminie, to już w ogóle mogę się na wrzesień załapać[emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry