reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Mam straszne parcie na słodycze i na pomarańcze i sok pomarańczowy, ma któraś tak?
Ja non stop słodycze! i nie zdrowe jedzenie...
Wczoraj frytki z kiełbasa... dzisiaj smażone i pierogi i kaszanka... Az się martwię czy nie zaszkodze tym... no ale co zrobić jak tylko na to mam ochotę... [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Ja po prenatalnych ☺.
Dzidziuś 6,2 cm.Serducho 153/min. Przeziernosc, kość nosowa i reszta przepływów w normie. Więc mam pod sercem zdrowego człowieka. Pani doktor. ..przecudowna kobieta. Wszytko pokazała, wytłumaczyła i robiąc badanie co chwilę mówiła " pokaż cioci co tam u Ciebie".Padlismy że szczęścia. Nazwała nasze bobo nagrzeczniejszym dzieckiem. ..tak pięknie się ustawilo i wspolpracowalo że całe badanie trwało 15 min.
Pobrali krew na test podwójny. Za 10 dni wynik. Ale nie spodziewam się tam niczego innego.
Kolejne badanie 21 marca.
Jestem taaaka szczęśliwa.
Foto w wątku
Gratuluje! super wiadomości.ja idę 25 i nerwy mnie do tej pory zjedzą. Z każdą ciążą coraz bardziej się denerwuję. Choć ciągle do mnie nie dociera że będzie 3, a czasami zastanawiam się czy to była dobra decyzja. Ot takie myśli.

Ja na pomarancze, mandarynki, sok pomaranczowy, gume balonowa i żelki... A do tego ogórki konserwowe z chilli xD

ja tez 45m:) jakos żyjemy aczkolwiek można sie pozabijać o zabawki. Najbardziej mnie meczy bo my na 4pietrze...

My moeszkamy na 3 poetrze w kamienicy bez windy. Mieszkania sa wysokie wiec jakby wchodzić na 4 pt. Też mamy mały metraż. 2 pokoje w tym jeden sypialny z antresolą i pod nią planujemy zrobić kącik dla noworodka. Tylko nie woem czy dam radę co chwila schodzić z góry w nocy ;)

Odbijając od tego zwariowanego tematu.. umówiłam się na wtorek do lekarza na NFZ który mi pewnie da skierowanie na pierwsze usg.

Jak ost byłam na Nfz dostalam tylko zwolnienie i na usg by zrobił mój stary lekarz musiałam sie ponownie umówić dlatego nie zamierzam mówić, że bylam u innego. Jak 25go spyta skąd badania powiem, że od internistki. Zobaczymy czy zaproponuje tym razem usg lub zmierzenie ciśnienia, czy założy mi karte ciąży bo nadal nie mam... Jak nic z tego - całkiem oleje Nfz. Jestem też ciekawa ile wyszloby u niego na aparacie bo miedzy ost usg na nfz a luxmed jest tydzien różnicy... A na 31 mam luxmed

My w sumie stwierdziliśmy. ..patrząc dzisiaj na tego małego w pełni wykształconego, ruszajacego się czlowieczka ...że dopiero do nas dotarło ze to prawda. Że nasze szczęście to nowe życie. ..rusza łapkami, nóżkami, kręci się. ..normalnie szok.
To moja trzecia cIąża. Ale na pewno pierwsza przeżywana tak świadomie. Wiek robi swoje.
Jestem bardzo szczęśliwa. Ach bardzo. ..

Ja dziś na obiad Krowarzywa wcinałam. Nie ma jak vegan burger. A naj z rana smakuje mi smażona parowkòwa lub jajecznica z żółtym serem. Lays zielona cebulka małe też raz w tygodniu są mega pyszne

reklama
Ja na pomarancze, mandarynki, sok pomaranczowy, gume balonowa i żelki... A do tego ogórki konserwowe z chilli xD

My moeszkamy na 3 poetrze w kamienicy bez windy. Mieszkania sa wysokie wiec jakby wchodzić na 4 pt. Też mamy mały metraż. 2 pokoje w tym jeden sypialny z antresolą i pod nią planujemy zrobić kącik dla noworodka. Tylko nie woem czy dam radę co chwila schodzić z góry w nocy ;)

Jak ost byłam na Nfz dostalam tylko zwolnienie i na usg by zrobił mój stary lekarz musiałam sie ponownie umówić dlatego nie zamierzam mówić, że bylam u innego. Jak 25go spyta skąd badania powiem, że od internistki. Zobaczymy czy zaproponuje tym razem usg lub zmierzenie ciśnienia, czy założy mi karte ciąży bo nadal nie mam... Jak nic z tego - całkiem oleje Nfz. Jestem też ciekawa ile wyszloby u niego na aparacie bo miedzy ost usg na nfz a luxmed jest tydzien różnicy... A na 31 mam luxmed

Ja jem normalnie pasztety które piecze moja mama bo są przepyszne i po świętach zażyczyłam sobie poprawkę bo mi mało było. Przecież pasztet pieczony to nic groźnego!

Ostatnia edycja:
Do góry