reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja nic a nic nie czuję. Chociaż już bym chciała.. Bo to takie codzienne upewnienie się że serducho bije u wszystko okej. :)
Co do mieszkanek to my zawsze chcieliśmy mieć dzieci.. Więcej niż 1, więc kupiliśmy mieszkanie z 4 pokojami. Puki co pokoje dzieci służą za rupieciarnię i gabinet z komputerem dla męża, ale już nie mogę się doczekać jak będziemy wstawiać mebelki dla dzidziusia! ;)

reklama
@Angelika:) mi się wydaje, że to zdecydowanie za wcześnie, zwłaszcza że to Twoja pierwsza ciąża. Ja jestem w 3, jestem w 13tc i nic nie czuję. Ale może się nie znam :p
Jak ktoś chce być na liście to niech do mnie pisze (imię, miejsxe zamieszkania, termin porodu i czy ma już dzieci). A lista jest cały czas na stronie głównej naszego sierpniowego wątku, podobnie jak reszta tematów :p

Nie chce nic sobie wmawiać, raczej staram się być realistką. A to faktycznie wydało mi się podejrzane. [emoji14]
Nie nakręcam się, zobaczymy później czy to było to [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Odbijając od tego zwariowanego tematu.. umówiłam się na wtorek do lekarza na NFZ który mi pewnie da skierowanie na pierwsze usg. I nie wiem czy się przyznawać że miałam prywatnie... czy w ogóle nic nie mówić bo oni i tak nic nie robią. .
A na 31 stycznia umówiłam się do znajomego ginekologa który z niecierpliwoscia czeka na nas :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj się nad tym zastanawiałam [emoji38] bo 2 razy leżąc poczułam "coś" fakt że jeździ mi po jelitach ale to było ciut inne i bardziej subtelne(może to jakiś mikro bąk)... nie zamierzam sobie wmawiać, ale aż zaczełm szukać w necie info. I niby niektóre dzieeczyny piszą że coa zaczęły czuc w 10-11tyg... no ale jakoś nie wiem... Te nasze dzidziunie jeszcze takie maleńkie, ale w sumie kobiety mają różną wrażliwość...
Ja w pierwszej ciązy zaczęłam czuć Lenę "regularnie" w konkretnych pozycjach w 16tyg. Co na pierwszą ciąże jest bardzo wczesnie!!! I tego napewno sobie nie wmowiłam[emoji16] bo potem już były tylko coraz bardziej regularne i coraz wyraźniejsze...
Chciałabym już czuć malucha, to mnie bardzo uspokaja!!!
Ale jeszcze trochę trzeba poczekać[emoji2]
Raczej to nie możliwe zazwyczaj woelorudki mogą czuć od 16tyg a tak pierworudki od 20. Ja czułam od 16 takie smyranie ,może dlatego że 3 razy mialam zabieg lyzeczkowania i macica jest cieńsza czy co. A tak wczoraj się objadlam to też czułam jakby coś jeździło,ale to gazy w jelitach

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardziej nasza psychika działa [emoji3] a to jelita tak szaleja,bo w ciąży są wzdęcia te co pierwszy raz są w ciąży poczukuja koło 20tyg a wielorudki od 16 tyg i to nie jest uderzanie [emoji3] bardziej motylki w brzuchu lub jakby rybka pływała będzie cię wiedzieć

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wiecie co ja pamietam z powrotu do domu, ze jak mi sie udało na chwilkę przysnąć to sie pociłam jak dzika świnia !:):) normalnie lało sie ze mnie! I to tak kilka razy mi sie zdarzyło! Masakra !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez !!:) po porodzie zmienialam koszule nocna kilka razy dziennie!! Kapalam sie tez kilka raz dziennie pod prysznicem bo bylam tak spocona to z wyczerpania eh juz na to czekam lepsze to niz te okropne mdlosci :(

Do góry