reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja nic a nic nie czuję. Chociaż już bym chciała.. Bo to takie codzienne upewnienie się że serducho bije u wszystko okej. :)
Co do mieszkanek to my zawsze chcieliśmy mieć dzieci.. Więcej niż 1, więc kupiliśmy mieszkanie z 4 pokojami. Puki co pokoje dzieci służą za rupieciarnię i gabinet z komputerem dla męża, ale już nie mogę się doczekać jak będziemy wstawiać mebelki dla dzidziusia! ;)

reklama
@Angelika:) mi się wydaje, że to zdecydowanie za wcześnie, zwłaszcza że to Twoja pierwsza ciąża. Ja jestem w 3, jestem w 13tc i nic nie czuję. Ale może się nie znam :p
Jak ktoś chce być na liście to niech do mnie pisze (imię, miejsxe zamieszkania, termin porodu i czy ma już dzieci). A lista jest cały czas na stronie głównej naszego sierpniowego wątku, podobnie jak reszta tematów :p

Nie chce nic sobie wmawiać, raczej staram się być realistką. A to faktycznie wydało mi się podejrzane. [emoji14]
Nie nakręcam się, zobaczymy później czy to było to [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Odbijając od tego zwariowanego tematu.. umówiłam się na wtorek do lekarza na NFZ który mi pewnie da skierowanie na pierwsze usg. I nie wiem czy się przyznawać że miałam prywatnie... czy w ogóle nic nie mówić bo oni i tak nic nie robią. .
A na 31 stycznia umówiłam się do znajomego ginekologa który z niecierpliwoscia czeka na nas :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj się nad tym zastanawiałam [emoji38] bo 2 razy leżąc poczułam "coś" fakt że jeździ mi po jelitach ale to było ciut inne i bardziej subtelne(może to jakiś mikro bąk)... nie zamierzam sobie wmawiać, ale aż zaczełm szukać w necie info. I niby niektóre dzieeczyny piszą że coa zaczęły czuc w 10-11tyg... no ale jakoś nie wiem... Te nasze dzidziunie jeszcze takie maleńkie, ale w sumie kobiety mają różną wrażliwość...
Ja w pierwszej ciązy zaczęłam czuć Lenę "regularnie" w konkretnych pozycjach w 16tyg. Co na pierwszą ciąże jest bardzo wczesnie!!! I tego napewno sobie nie wmowiłam[emoji16] bo potem już były tylko coraz bardziej regularne i coraz wyraźniejsze...
Chciałabym już czuć malucha, to mnie bardzo uspokaja!!!
Ale jeszcze trochę trzeba poczekać[emoji2]
Raczej to nie możliwe zazwyczaj woelorudki mogą czuć od 16tyg a tak pierworudki od 20. Ja czułam od 16 takie smyranie ,może dlatego że 3 razy mialam zabieg lyzeczkowania i macica jest cieńsza czy co. A tak wczoraj się objadlam to też czułam jakby coś jeździło,ale to gazy w jelitach

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardziej nasza psychika działa [emoji3] a to jelita tak szaleja,bo w ciąży są wzdęcia te co pierwszy raz są w ciąży poczukuja koło 20tyg a wielorudki od 16 tyg i to nie jest uderzanie [emoji3] bardziej motylki w brzuchu lub jakby rybka pływała będzie cię wiedzieć

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wiecie co ja pamietam z powrotu do domu, ze jak mi sie udało na chwilkę przysnąć to sie pociłam jak dzika świnia !:):) normalnie lało sie ze mnie! I to tak kilka razy mi sie zdarzyło! Masakra !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez !!:) po porodzie zmienialam koszule nocna kilka razy dziennie!! Kapalam sie tez kilka raz dziennie pod prysznicem bo bylam tak spocona to z wyczerpania eh juz na to czekam lepsze to niz te okropne mdlosci :(

Do góry