reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hmm.. teraz weszłam w internet i jest sporo osób które też podobnie czuly jak były w ciąży i okazało się że faktycznie to były ruchy bobasa.
Oczywiście nie czuje tego jak dotkne brzuch tylko tam w środku..
Zobaczymy jak dalej się to rozwinie :)
Czy zwariowalam czy też mam bardzo czułe wnętrze [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Mysle ze mozliwe jesli jestes szczupla i to twoja kolejna ciaza:):) czekam na to samo moze przy trzecim jest szybciej? Pisza ok 16 tyg

reklama
Akurat co do poprzedniej ciąży i że oniektóre było to to nie mam watpliwości:) Zresztą lekarz stwierdził ze to całkiem możliwe w 20tyg to juz przez brzuch było ją delikatnie czuć:) (zaznacze że byłam wtedy ponad 10kg chudsza) Zresztą moja koleżanka jest teraz w 18tyg i jej maluszek rozpycha i szaleje w nocy... wiec myślę że to wszystkp zależy od ułożenia maluszka w którą część macicy kopnie:) od usadowienia łożyska i od naszej wrażliwości ten 20tydzień to taka średnia zazwyczaj tak jest(ale przecież zdarzają sie dziewczyny które w 24tyg jeszcze tego nie doświadczyły).
Z tym że teraz coś tam poczułam to nie łudzę się że to dzidziuś, tosz to dopiero 11tyg... a moje gazy gaziki i gazunie szaleją:) zwłaszcza po czosnku,wogóle tak mnie meczą czasami że zeczywiscie aż na powieżchni wygląda jakby dziecko kopło...[emoji13] Teraz nie liczę nawet na ten 16tydz bo się obtłuściłam[emoji1]

Witam kochane :)
Albo mam urojenia psychiczne, chociaż to dziwne bo w ogóle o tym nie myślałam albo faktycznie czuje jakieś mini tyci ruchy dziecka. Czuję je dzisiaj już kilka razy i chyba to nic w jelitach bo to za delikatne na jelita. Poza tym czulam to obojetnie czy byłam głodna czy najedzona.
Sama nie wiem.. Nie miałam nigdy przyjemności doświadczyć faktycznych ruchów dziecka.
Myślicie że jest to jakimś cudem możliwe? takie delikatne dotkniecia gdzieś tam w środku mnie?

Miałam podobne wrażenie dwa dni temu ale podono to niemożliwe, w drugiej ciąży od ok 16tyg czuć. Teraz maleństwo pływa swobodnie w macicy która jest niziutko, a mnie łaskotało wyżej więc to na pewno jelita:)

Wracając jeszcze do mieszkań bo o porodzie jeszcze nic nie wiem ;) My mamy trochę szczęścia w tym temacie bo u moich teściów na działce stoi jeszcze taki stary dom/drewniak w którym oni kiedyś mieszkali. To nie jest taki typowy dom jednorodzinny tylko dom podzielony na osobne mieszkania. I jak oni się skończyli budować z przodu działki to wzięliśmy sobie jedno mieszkanie i wyremontowalismy bo było w tragicznym stanie i teraz mamy swoje 55m (2pokoje) i kawałek ogródka :) fakt faktem strasznie nas wszystkich dużo w obrębie jednego podwórka ale i tak wole to niż jak 7lat wynajmowaliśmy.

Myślę że w tych czasach ciężko bez kredytów. My mamy na remont i na ślub tzn nie do końca na ślub bo zrobiliśmy trochę niestandardowo [emoji2] Ślub musieliśmy opłacić sobie sami bez pomocy więc się wkurzyliśmy że tyle tyś na jedną noc a jeszcze nasze rodziny większość skrytykują i spełniliśmy marzenie [emoji7] Polecieliśmy na 1,5miesiaca do USA, zjechaliśmy 16tys km i wzięliśmy ślub w Las Vegas [emoji2] [emoji2] Po 1,5roku dalej uważamy że to był nasz najlepszy pomysł ;)

p19uflw1jarcljhd.png
marii19 super pomysł z tym ślubem, piękny :)))) również marzy mi się coś podobnie szalonego, na razie żyjemy bez ślubu, już 7 lat :)

Mi lekarz jak robil USG to już nie sięgało dziecka w dopochwowym też tak miałyście same nóżki było widać i wyglądało jakby skakał w pionie. [emoji3]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Przeczytałam przed chwilą haha [emoji23]

Kazik od zawsze robił to co lubił: całował żonę, wślizgiwał się do wyrka i od razu zasypiał.
Pewnego dnia obudził się obok podstarzałego faceta ubranego w biały szlafrok.
- Co ty do k....y nędzy robisz w moim łóżku? I kim do cholery jesteś?
- To nie jest twoja sypialnia. Jestem Św. Piotr i jesteś w niebie dodał.
- Że co? Twierdzisz, że jestem martwy? Nie chcę umierać, jestem na to jeszcze za młody! Chcę natychmiast wrócić na Ziemię!
- To nie takie proste. Możesz wrócić jako kura albo jako pies. Wybór należy do ciebie.
Kazio pomyślał przez chwilę i doszedł do wniosku, że bycie psem jest stanowczo za bardzo męczące a życie kury wydaje się być miłe i relaksujące.
Bieganie po zagrodzie z kogutem nie może być złe.
- Chcę powrócić jako kura - odpowiedział.
W kilka sekund później znalazł się w skórze całkiem przyzwoicie upierzonej kury.
Nagle jednak poczuł, że jego kuper zaraz eksploduje.
Wtedy podszedł do niego kogut.
- Hey! To pewnie ty jesteś tą nową kurą, o której mówił mi Św. Piotr. Jak ci się podoba bycie kurą?
- No jest ok ale mam to dziwne uczucie, że mi kuper zaraz eksploduje
- Ooo, no tak. To znaczy, że musisz znieść jajko
- Jak mam to zrobić?
- Gdaknij dwa razy i zaprzyj się jak najmocniej potrafisz
Kazio zagdakał i zaparł się jak najmocniej potrafił.
Nagle chlus i jajko było już na ziemi.
- Łoł to było zajebiste - powiedział Kazik.
Zagdakał jeszcze raz, zaparł się i wypadło z niego kolejne jajo.
Za trzecim razem, gdy zagdakał usłyszał krzyk swojej żony:
- Kazik co ty robisz? Obudź się! Zasrałeś całe łóżko!

Hej.
Ja po prenatalnych ☺.
Dzidziuś 6,2 cm.Serducho 153/min. Przeziernosc, kość nosowa i reszta przepływów w normie. Więc mam pod sercem zdrowego człowieka. Pani doktor. ..przecudowna kobieta. Wszytko pokazała, wytłumaczyła i robiąc badanie co chwilę mówiła " pokaż cioci co tam u Ciebie".Padlismy że szczęścia. Nazwała nasze bobo nagrzeczniejszym dzieckiem. ..tak pięknie się ustawilo i wspolpracowalo że całe badanie trwało 15 min.
Pobrali krew na test podwójny. Za 10 dni wynik. Ale nie spodziewam się tam niczego innego.
Kolejne badanie 21 marca.
Jestem taaaka szczęśliwa.
Foto w wątku

reklama
Hej.
Ja po prenatalnych ☺.
Dzidziuś 6,2 cm.Serducho 153/min. Przeziernosc, kość nosowa i reszta przepływów w normie. Więc mam pod sercem zdrowego człowieka. Pani doktor. ..przecudowna kobieta. Wszytko pokazała, wytłumaczyła i robiąc badanie co chwilę mówiła " pokaż cioci co tam u Ciebie".Padlismy że szczęścia. Nazwała nasze bobo nagrzeczniejszym dzieckiem. ..tak pięknie się ustawilo i wspolpracowalo że całe badanie trwało 15 min.
Pobrali krew na test podwójny. Za 10 dni wynik. Ale nie spodziewam się tam niczego innego.
Kolejne badanie 21 marca.
Jestem taaaka szczęśliwa.
Foto w wątku
A mówiła co będzie?:)

Do góry