reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Hej dziewczyny, długo mnie tu nie było i chyba nie do końca pamiętam, co czytałam jakieś 500 stron temu ;)
Ogólnie miałam nieciekawe przygody ostatnio, ale już teraz nie mam siły i w sumie ochoty sobie o tym przypominać. Jutro (jak zdążę, bo mamy jutro księdza) popiszę. Teraz tylko tyle, że jutro idę do gina, więc trzymajcie kciuki... Boję się.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mychaa to miałaś trochę przeżyć związanych z wywoływanymi porodami Ja w sumie miałam dość szybkie problemy jak na wywoływane.U nas nie zaczynają od oxo a od pessara wkładanego do szyjki macicy.Przy pierwszym porodzie jak się meldowałam w szpitalu to nawet szyjka nie była skrócona więc nie wróżono mi szybkiego porodu.Ale po 2 h zaczęły mi się pierwsze skurcze które odczuwałam bardziej jak ból krzyża bo też miałam te zarąbiste bóle krzyżowe.Ale po 8 h już córeczka była na świecie z nami.Udało mi się urodzić jeszcze tego samego dnia.Z młodszą nic się długo nie działo.Mąż poszedł do domu a ja położyłam się o 23 i tak co 5 minut mnie wybudzał skurcz no sobie pomyślałam no nie córeczka się obudziła.Na szczęście miałam te lżejsze bòle z brzucha z przerwami na odpoczynek bez bólu.O 3 już miałam rozwarcie 9 cm.Mała urodziła się o 4.40.Mąż zdążył na ostatnie 40 minut porodu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Guarana wiem bo sama jestem alergiczką.Ale moja już prawie 7 lat i wyszła nam oczywiście nietolerancja laktozy a mała na mm normalnym była.Ale jak była malutka to jeszcze było ok.Teraz jej skóra wygląda okropnie a to przecież dziewczynka więc wolałam w PL przebadać ją prywatnie a nie zgadywać co ją uczula.
Ikulka no ciążowy brzusio już masz.

Mychaa ja już wiekowa jestem.W 2007 wyemigrowałam z PL więc nie ma możliwości byśmy się kiedyś spotkały lub były w tym samym miejscu w tym samym czasie.
Morawka kciuki zaciśnięte.
Chromka po prostu urodzisz jako pierwsza z nas.

Guarana wiem bo sama jestem alergiczką.Ale moja już prawie 7 lat i wyszła nam oczywiście nietolerancja laktozy a mała na mm normalnym była.Ale jak była malutka to jeszcze było ok.Teraz jej skóra wygląda okropnie a to przecież dziewczynka więc wolałam w PL przebadać ją prywatnie a nie zgadywać co ją uczula.
Ikulka no ciążowy brzusio już masz.

Współczuję względem alergii wiem co to znaczy. Około 9 miesiąca podałam synkowi całe jajko. W 2 minuty pojawiła się reakcja. W sekundę chwyciłam dziecko i pojechałam do szpitala. Testy na alergie robione w wieku 2 lat. Jajka, mleko krowie i produkty, pierze, penicylina, gluten. Synek ma teraz prawie 6 lat. Ciężko mi było czasami nie pacnąć jakiegoś babsztyla w łeb po tekście: ma alergie bo nie przyzwyczajasz. Jak będziesz dawać po trochę to się pozbędziesz alergii. Raz złapałam babę jak mojemu na złość mi próbowała dać. Jeszcze nigdy nie zrobiłam takiej awantury jak wtedy (eksperymentować sobie pacany mogą ze swoim życiem). Dodatkowo wyciągnęłam wtedy epipen i przytoczyłam koszt ostatniego pobytu w szpitalu, powiedziałam jej ze będzie płacić, a zaraz po tym będą ja zbierać z podłogi [emoji23][emoji23][emoji23] a ze mam czarny pas tu i tam wzięła mnie na serio i nigdy ale to juz nigdy takich cyrków nie było.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

25 pixels współczuję alergii syna.U nas w sumie takich silnych reakcji nie było.Tylko że od urodzenia męczymy się z suchą skórą a im starsza tym gorzej się Emi wysypuje na skórze.U nas jest jeszcze alergia na cytrusy i czekoladę.

Ja tez mam alergika w domu mala ma AZS to jest po prostu straszne w zimie jej się nasila i aż rany ma na rączkach

reklama
Do góry