reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A każda z Was ma już zbadany poziom cukru? Bo ja jeszcze nie. Jak zapytałam ostatnio lekarza czy muszę iść na to badanie glukozy, co pije się w to na czczo i trzeba ileśtam odczekać to powiedział mi, że to jeszcze nie teraz. I tyle z tematu było..

Ja mam to robić z serią badań od razu albo przed następną wizytą,
@ikulka no no wydęło Cię :D

@--Aga-- na początku ciąży badasz tylko glukozę na czczo i jeśli wyjdzie dobrze to test obciążenia glukozą robi się dopiero pomiędzy 24 a 28 tc chyba. Na forum dużo dziewczyn robi to obciążenie już teraz bo w poprzednich ciążach miały cukrzyce ciążową. Mi np glukoza na czczo wyszła poza normę i pewnie też będę musiała szybciej zrobić to badanie

@--Aga-- na początku ciąży badasz tylko glukozę na czczo i jeśli wyjdzie dobrze to test obciążenia glukozą robi się dopiero pomiędzy 24 a 28 tc chyba. Na forum dużo dziewczyn robi to obciążenie już teraz bo w poprzednich ciążach miały cukrzyce ciążową. Mi np glukoza na czczo wyszła poza normę i pewnie też będę musiała szybciej zrobić to badanie
Dokładnie tak jest. Tylko u mnie jest obowiązkowe i robią jedno jak i drugie

No ja nawet właśnie nie miałam robionego tego poziomu glukozy na czczo. Może lekarz zapomniał.. 27.01. idę po kolejne zwolnienie więc od razu zapytam. Dzięki za info ;)

Ale naskrobłyście! Wystarczy że się człowiekowu tel rozladuje a potem TYYYLE NADRABIANIA!!!!
emikaa na kiedy masz termin, jak blisko mojego to mam dobry pomysł: zaczniemy rodzić na raz pójdziemy do mojej teściówki na herbatke, potem pospacerujemy na drugą do kotomiś, a potem doczłapiemy się na porodówkę[emoji16] i tam im urodzimy:)

luska ja też straszna gaduła jestem i tak się składa że mam dużą rodzinę i z racji studiów i praktyk położniczych, naprawde na wiele tematów mogę podać przykład osoby jaką znałam, albo o której słyszałam... [emoji6]
A ogólnie mogę gadać i gadać i gadać...
Wiec koleżanka wszystkim zabiła ćwieka swoim tekstem... ciekawe kto jest w takim razie perełką?[emoji13]

Stanęłam dziś na wagę u moich rodziców i przeżyłam miłe zaskoczenie na początku stycznia ważyłam 68kg dziś 67,3[emoji16] w takim tempie mogę przybierać na wadze.... Może zejdę do 60 hehehe

Tyllkaaa współczuję choróbska!!! Mam nadzieje zee szybko je pokonasz! Super że u dzidziulka wszystko w porządku!!!

Emikaa przy srajtuchaniu przy porodzie to luzik nie Ty pierwsza i nie Ty ostatnia[emoji38] Ja też nie byłam lepsza... nawet moj P widział[emoji43] ale stwierdził jakiś czas potem przy jakiejś pojej chorobie jak wymiotowałam czy coą że jak już mnie widział srającą to nic go już nie zaskoczy i nie zniechęci więc luz[emoji13] Tylko że ja już byłam przy cudzych porodach i widziałam jak to się odbywa wiec jakoś mi akurat ta kwestia szczerze wisiała, wiedziałam że położne są do tego przyzwyczajone, bo to sama fizjologia[emoji6]

Co do prywatnej opieki... kurcze ja ostatnio wpadłam miedzy pacjetami do lekarza który chciałam żeby mi ciąże prowadził ogólnie zaraz miałam miec usg wiec nawet skierowania nie pisal bo nie chciałam, ale chyba zapomniał mi skierowania na mocz i krew dac bo chyba raz w miesiącu trzeba zrobić? Nastepna wizyta 14.02 i chyba muszę wczesniej iść do internisty... chyba mi da skierowanie??? Jak myślicie, albo jeszcze mogę poprosic ginekologa na usg 8.02...

Truskaweczka co do wzrostu, to mały jest duży po Was czy taki już jest? Bo ostatnio na grupie FB właśnie wyszedł temat o wzroacie dzieci(mamy się licytowaly kto ma wieksze dziecko) i jedna z mam napisała że zbyt duży wzrost u dziecka jezeli niema predyspozycji genetycznych może wskazywać na zaburzenia hormonów wzrostu, w jej przypadku obaj synowie byli bardzo szybko rosnącymi dziećmi i ona sie cieszyła że ma takie duże dIeci a tak naprawde w jej wypadku syn miał chyba 16 lat jak wykryli problemy endokrynologiczne i to było dość pozno na zapobiegniecie niektorym zmianom... Ogólnie pisała właśnie żeby uczulić rodziców na problemy hormonalne u dzieci bo coraz częściej są spotykane...
Nie odbierz tego że próbuję wyszukać chorobę Twojemu dziecku:) piszę bo dosłownie ze 2 tyg temu o tym czytałam[emoji16]

Myycha dobra historia z Tym.porodem:) przestraszyłaś się wizji Cc i poszlo[emoji6]

Chromka super wieści!

Daria super ze wszystko dobrze! U mnie jak było 9tyg i 3dni to było chyba 178 więc Twoje napewno w normie:)

Jest!!! Udało mi się siedząc w wannie nadrobić te z 1000000 stron zaległości!!!!

reklama
A każda z Was ma już zbadany poziom cukru? Bo ja jeszcze nie. Jak zapytałam ostatnio lekarza czy muszę iść na to badanie glukozy, co pije się w to na czczo i trzeba ileśtam odczekać to powiedział mi, że to jeszcze nie teraz. I tyle z tematu było..
Ja teraz mialam cukier badany podczas pobierania krwi.ale bez picia tego roztworu z tego co pamiętam to obciążenie glukoza jest w późniejszym etapie ciąży.

Do góry