reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Współczuję względem alergii wiem co to znaczy. Około 9 miesiąca podałam synkowi całe jajko. W 2 minuty pojawiła się reakcja. W sekundę chwyciłam dziecko i pojechałam do szpitala. Testy na alergie robione w wieku 2 lat. Jajka, mleko krowie i produkty, pierze, penicylina, gluten. Synek ma teraz prawie 6 lat. Ciężko mi było czasami nie pacnąć jakiegoś babsztyla w łeb po tekście: ma alergie bo nie przyzwyczajasz. Jak będziesz dawać po trochę to się pozbędziesz alergii. Raz złapałam babę jak mojemu na złość mi próbowała dać. Jeszcze nigdy nie zrobiłam takiej awantury jak wtedy (eksperymentować sobie pacany mogą ze swoim życiem). Dodatkowo wyciągnęłam wtedy epipen i przytoczyłam koszt ostatniego pobytu w szpitalu, powiedziałam jej ze będzie płacić, a zaraz po tym będą ja zbierać z podłogi [emoji23][emoji23][emoji23] a ze mam czarny pas tu i tam wzięła mnie na serio i nigdy ale to juz nigdy takich cyrków nie było.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niezła jesteś, brawo [emoji1]
Mój 5 latek ma nietolerancję na jajka, mleko krowie i wg moich obserwacji- truskawki, maliny i miód pszczeli. Ponadto alergiczny nieżyt nosa od urodzenia plus AZS (na szczęście delikatny, zależny od przestrzegania diety). Ma to po mnie niestety [emoji52]
Czy znasz może teorię że jak mama aler giczka będzie ściśle przestrzegać diety to jest większa szansa że nie przekaże alergii na dziecko?
Zastanawiam się bo mam straszne teraz zachcianki na ser żółty (pewnie brakuje mi wapnia)

reklama
Hej. Ja mam termin na koniec sierpnia to już wiem co mnie czeka z tą glukoza. Strasznie się boję. Moja mama w ciąży ze mną miała cukrzycę ciążową, dostawałam glukozę w głowę po urodzeniu a ona nie mogła mnie karmić. Spalili jej pokarm. Teraz ma zwykłą cukrzycę, bo mówią że wychodzi po latach tzn wraca. Narazie glukoza na czczo wychodzi mi git. Boję się tej krzywej :-(

@Truskaweczka2017 jestem,ale pół żywa. Drugi raz z rzędu chora,kaszel minął,ale katar sama woda,oczy pieką,nos tak zatarlam,że masakra,usta aż spuchly. Jeszcze czytałam,że znowu ktoś poronił i wolałam przerwę zrobić. Najgorsze,że od wczoraj bolaly mnie plecy i brzuch przeszywalo,a dziś na wkładce zobaczyłam żółty śluz dużo go i wodny na pół teraz to już w ogóle panikuje i się popłakałam. Czekam na męża zobaczymy co powie. Niestety mój go jutro przyjmuje a u mnie nie ma innego najbliżej mam do szpitala 30km ,ale nie chce panikowac

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ja tez mam leciutko wodnisty sluz jakby byla krew to jedz a tak to normalne :):) 3 maj sie :):)

Dzien dobry ja tylko przelotnie bo nie domagam. Córka od wczoraj mnie zarazila a w przychodni brak miejsc.... Glowa pęka, zatoki tez a cora biedna goraczmuje prawie po40 stopni.... Musze jechac na Ip wieczorem skoro w przychodniach przyjac nie chcą....
Bylam właśnie u ginia bo mnie strasznie po lewej stronie brzuch boli. Mowi ze nic złego nie widziale konstruktywnie powiedzialam ze powinien zrobic usg bo ostatnie mialam 20.12 i strasznie sie boje. Od niechcenia powiedzial ze mi tylko pokaze ze jest ok. Przez brzuch nie poszło a dopochwowo wyszlo cale 4.1cm z tetnem ok, 180. I jednak powierzył popatrzyl i słyszałam wreszcie jal tetno bije. Za 2 tyg kolejna wizyta a za tydzień mam przyjść po zaświadczenie do pup ze jestem w ciąży bi nawet usg nie mam tylko fotki na tel. I jak bede dalej obolała to wysle mnie na oddział.eaga na razie - 2kg i id 3 dni nie jem praktycznie nic.

Gratuluję pozytywnych wiesci i wybaczcie ze nie imiennie ale ledwona oczy patrzę...
Ja tez jestem na bezrobociu po co to zaswiadczenie do pup???

Dziewczyny mam pytanie????

Umowe mam do konca lutego 2018. Bede juz na macierzynskim. Maluch skonczy pol roku. Macierzynski trwa rok. Bede miala przerwany czy jak to dalej bedzie?

Jeju przeczytałam swoj post z wczoraj jak z gorączką pisałam - matko jakie ja literówki zrobiłam, wybaczcie mi. Ja byłam wczoraj wieczorem na Ip z młoda i ze sobą, mloda ma wirusówe i jej przechodzi i jest czysto a ja dostałam antybiotyk bo za bardzo mi temo skakała i dodatkowo bol głowy ze nie mogę patrzeć.... Ciekawie

No i z wczorajszej wizyty dowiedziałam sie ze bede miala jeszcze raz Tokso robione bo IgM mi wyszło ze mam to a IgG ze niemam i jak za 3 tyg wyjdzie to leki.

Miała ktoras z Was Tokso pozno wykryte i leczone? Bo chyba 11 tydzien na wykrycie to tak późno a jeszcze czekac na skierowanie do 31.01 i zanim zrobie a moj lekarz tylko we wtorki jest wiec na ewentualny antybiotyk kolejny tydzien czekania. Czy ja panikuje i dzieciatku nic nie grozi.

Ostatnia edycja:
Ja tez jestem na bezrobociu po co to zaswiadczenie do pup???
Bo mam walnieta babe co ciagle mnie wysyla do pracy i powiedziala ze jak to skierowanie ci teraz mam vedzie negatywne wysyla mnie ze skierowaniem ba Wrocław do Lg, amazon itp a tam kazdego przyjmują. A ja jeszcze nie poinformowałam pindy ze w ciazy czekalam do 3 miesiaca albo do prenatalnych. Bo i tak nie moge zaczac pracy i tak bo moga dowalic kare itp. Gadalam z księgową.
A do tej samej baby chodziła moja znajoma i wysyłała ja do momentu az nie przyniosła zaświadczenia bo karta ciazy to za malo... Cyrk taki po prostu u mnie jest...

reklama
@Mahoniowa co znaczy, że spalili jej pokarm?
@klusek ja z synkiem miałam tak, że urodziłam go w październiku 2014 a umowę miałam do końca lutego 2015. Ja od razu złożyłam wniosek o roczny wychowawczy i normalnie miałam roczny ;)

Do góry