reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Chromka92 pisze:
Dziś byłam na 1 usg genetycznym na nfz, bo będę miała jeszcze prywatne 24.01.
Ja nie mogę. Dlaczego nie ma jednych i tych samych reguł w NFZ? :realmad: Jestem 10 lat starsza i od lekarza usłyszałam, że nie ma wskazań do robienia usg genetycznego.
Chromka, super ze wszystko ok :blink:

Ewelinaanna, ikulka, trzymam kciuki, żeby jednak nie były zbyt upoerdliwe te "Wasze" konflikty serologiczne.

Aga, ja miałam cukrzycę ciążową w poprzedniej ciąży i stad to moje wcześniejsze badanie obciążenia glukozą. Normalnie robi się je dopiero gdzieś po 20-tym tygodniu. A wcześniej tylko zwyczajnie glukozę na czczo się bada.

reklama
Ja też mogę polecić Alab.Robiliśmy tam testy alergiczne mojej córki bo matoły w tym kraju ciągle twierdzą że jest za młoda na testy alergiczne.Więc w PL od ręki zrobiliśmy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurektyna i Emikaa to możecie spotkać się na porodówce.
Kurektyna ja też jestem ciekawa kto był tą perełką.
Ja podobno też przy drugim porodzie coś zrobiłam bo u nas lewatyw nie robią ale ja nawet o tym nie wiedziałam.To mąż mi powiedział.Nawet tego nie zauważyłam.
Mychaa a w jakich latach studiowałam?Wiem gdzie był Twój wydział bo kumpela tam studiowała.Ja od 1998 do 2003.

To cieszę się że dobre laboratorium wybrałam, bo wahałam się bardzo.

W temacie kupy...przy drugim porodzie będę się upierać przy lewatywie, bo mnie też spotkało to samo. Tam gdzie rodziłam to jest normalne, jednak ponoć lewatywa nie jest straszna a dyskomfort jaki miałam bez...bez komentarza

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@luska1979 do pewnego wieku ponoć te testy wychodzą niewłaściwie. A ile ma mała bo zapomniałam...my też chyba powtorzymy bo moja miała robione w wieku 2 lat, ale alergię na sierść psa ma ewidentną, na szczęście pokarmowych nie ma.

Co do wzrostu i wagi u nas 6,5 roku panna 122 ciuchy na 128 bo jest krępej budowy ale wszystkie rękawy za długie. Za to 25 kg, nie dźwigam bo nie dam rady. Zawsze taki kloc była ;)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja małam teraz pociągnęła w górę nie wiem ile dokładnie ma wzrostu ciuszki na 116 ale to są tak na styk, waży niecałe 19kg dźwigać nie dzwigam bo własnie ona jest moim policjantem ktory w tym mnie pilnuje!!! "Mamusiu weź....albo nie tatusiu przenieś mi krzesło bo mama nie może dźwigać" "Mamusiu nie podnoś mnie bo jesteś w ciąży!" "Nie podnoś tego ja poniosę" i tak ciągle[emoji8][emoji8][emoji8] Moja troskliwa starsza siostra!!!

Kurektyna i Emikaa to możecie spotkać się na porodówce.
Kurektyna ja też jestem ciekawa kto był tą perełką.
Ja podobno też przy drugim porodzie coś zrobiłam bo u nas lewatyw nie robią ale ja nawet o tym nie wiedziałam.To mąż mi powiedział.Nawet tego nie zauważyłam.
Mychaa a w jakich latach studiowałam?Wiem gdzie był Twój wydział bo kumpela tam studiowała.Ja od 1998 do 2003.

Ojj ja w 2000 to szlam do Pierwszej Komunii :D studiowalam 2010-2015;) bronilam mgr tydzien przed terminem porodu :p

reklama
Do góry