reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja jestem w 12 tyg i wiesz... Z mdlosciami jest różnie.. Czasami bywają ale naprawde bardzo rzadko.. Zmęczenie w większości te przeszlo i co najważniejsze -w nocy mogę się normalnie obkrecic bo cycki juz nie bola :D
Super czekam chociaz na te cycki niebolace hihi :) mi mdlosci zawsze przechidzily koncem 12 tyg :)

reklama
Mam nadzieje ja po duphastonie okropnie sie czulam od wczorj luteina moze bedzie lepiej
Mam pytanko do dziewczyn konczacych 12 tydzien przeszly wteszcie wam mdlisci??? Mam dosyc :( juz 4 tygodnie a zaczelam 10 tydz
Na pewno po duhpastonie źle się czułaś bo sama po sobie widzę różnicę tylko teraz z kolei naczytałam się, że nie można tego leku tak od razu odstawić tylko stopniowo albo brać zamiennie luteinę, no ale ona i tak mi dała to profilaktycznie więc nie chcę się na zapas martwić tym, że go odstawiłam.

Moja gin nie nakazała mi żadnego okresu przejściowego po dupku. Mam brać 10 dni i koniec. Może to przejście bardziej zalecane jest przy długotrwałym używaniu, przy długim leczeniu nim.

Witamy kchana ja tez trzecia dzidzia:) tez sobie mysle kurcze czy dam rade??:/
Ja raczej nie martwię się jak sobie dam radę bo dziewczyny duż i mam ogromną pomoc w mężu, ja to raczej leniwa w domu jestem(╰_╯)#
Może później trochę z ogarnięciem będzie problem bo mieszkamy pod miastem i wszędzie dojeźdźamy.
Jak dobrze będzie to nasz pierwszy źłobek czeka!

Ostatnia edycja:
Mam koleżankę, która ma 4 dzieci i 5 w drodze. Mówiła, że najgorzej było się zorganizować przy 2. 3 i następne to już luzik bo tamta dwójka już się sobą zajęła.

A propos żłobka. Trzeba by sie było wybrać i zapisać już. Hanię zapisałam jak miała pół roku i czekała 2 lata. Więc jak już mogła iść do żłobka, to również mogła iść do przedszkola i tam już ją zapisałam. Także myślę, że to dobry moment na zapisanie:)

A propos żłobka. Trzeba by sie było wybrać i zapisać już. Hanię zapisałam jak miała pół roku i czekała 2 lata. Więc jak już mogła iść do żłobka, to również mogła iść do przedszkola i tam już ją zapisałam. Także myślę, że to dobry moment na zapisanie:)

Haha dobre tyko jeszcze musisz oszacować płeć, datę urodzenia i leć na zapisy :D
Pół rocznego malucha już do żłobka chciałaś dać?

reklama
Haha dobre tyko jeszcze musisz oszacować płeć, datę urodzenia i leć na zapisy :D
Nie znam szczegółów, ale moja szwagierka zapisała dziecko w 13 tc i bez problemu zapisali, więc chyba się da :D Co wydaje mi sie bez sensu, mogliby żądać aktu urodzenia. No ale niestety jak chce mieć miejsce musze już o tym myleć, co nie oznacza, że sie dostaniemy...

Do góry