reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja jestem w 12 tyg i wiesz... Z mdlosciami jest różnie.. Czasami bywają ale naprawde bardzo rzadko.. Zmęczenie w większości te przeszlo i co najważniejsze -w nocy mogę się normalnie obkrecic bo cycki juz nie bola :D
Super czekam chociaz na te cycki niebolace hihi :) mi mdlosci zawsze przechidzily koncem 12 tyg :)

reklama
Mam nadzieje ja po duphastonie okropnie sie czulam od wczorj luteina moze bedzie lepiej
Mam pytanko do dziewczyn konczacych 12 tydzien przeszly wteszcie wam mdlisci??? Mam dosyc :( juz 4 tygodnie a zaczelam 10 tydz
Na pewno po duhpastonie źle się czułaś bo sama po sobie widzę różnicę tylko teraz z kolei naczytałam się, że nie można tego leku tak od razu odstawić tylko stopniowo albo brać zamiennie luteinę, no ale ona i tak mi dała to profilaktycznie więc nie chcę się na zapas martwić tym, że go odstawiłam.

Moja gin nie nakazała mi żadnego okresu przejściowego po dupku. Mam brać 10 dni i koniec. Może to przejście bardziej zalecane jest przy długotrwałym używaniu, przy długim leczeniu nim.

Witamy kchana ja tez trzecia dzidzia:) tez sobie mysle kurcze czy dam rade??:/
Ja raczej nie martwię się jak sobie dam radę bo dziewczyny duż i mam ogromną pomoc w mężu, ja to raczej leniwa w domu jestem(╰_╯)#
Może później trochę z ogarnięciem będzie problem bo mieszkamy pod miastem i wszędzie dojeźdźamy.
Jak dobrze będzie to nasz pierwszy źłobek czeka!

Ostatnia edycja:
Mam koleżankę, która ma 4 dzieci i 5 w drodze. Mówiła, że najgorzej było się zorganizować przy 2. 3 i następne to już luzik bo tamta dwójka już się sobą zajęła.

A propos żłobka. Trzeba by sie było wybrać i zapisać już. Hanię zapisałam jak miała pół roku i czekała 2 lata. Więc jak już mogła iść do żłobka, to również mogła iść do przedszkola i tam już ją zapisałam. Także myślę, że to dobry moment na zapisanie:)

A propos żłobka. Trzeba by sie było wybrać i zapisać już. Hanię zapisałam jak miała pół roku i czekała 2 lata. Więc jak już mogła iść do żłobka, to również mogła iść do przedszkola i tam już ją zapisałam. Także myślę, że to dobry moment na zapisanie:)

Haha dobre tyko jeszcze musisz oszacować płeć, datę urodzenia i leć na zapisy :D
Pół rocznego malucha już do żłobka chciałaś dać?

reklama
Haha dobre tyko jeszcze musisz oszacować płeć, datę urodzenia i leć na zapisy :D
Nie znam szczegółów, ale moja szwagierka zapisała dziecko w 13 tc i bez problemu zapisali, więc chyba się da :D Co wydaje mi sie bez sensu, mogliby żądać aktu urodzenia. No ale niestety jak chce mieć miejsce musze już o tym myleć, co nie oznacza, że sie dostaniemy...

Do góry