reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Hola77 z ciagnieciem mam dzisiaj to samo ale zlapal mnie taki skurcz 2x i brzuch twardy jak kamień :/ i siedze i myślę...
I co i jakis czas zaboli a tak sie stresuje ze juz biegunke dostałam :( :(
Tylka nic się nie stresuj to gorsze niż objawy! odpocznij, jak widzisz nawet po takich akcjach wszystko dobrze się kończy! Ja dodatkowo w poniedziałek dostałam od gina 3x2 magnezy, duphaston (za luteinę bo on ją woli), kwas foliowy do 12 tyg a potem prenatal duo (trochę drogi ale podobno najlepszy).

Ostatnia edycja:
reklama
@Tyllkaaa może Nospę sobie weź? A jak masz się tak stresować, co nie jest dobre dla Twojego dziecka to zadzwoń do swojego lekarza (jak masz taką możliwość oczywiście), albo przejedź się na IP.

Ja od początku ciąży mam mega jazdę na pomarańcze
Niestety do lekarza nie mam możliwości telefoniczniesie zapytac a na IPtak sie boje będzie tam lekarze bagatelizuja i podchodza kiepsko do kobiet:(

Tyllkaaa połóż się i odpocznij. Mnie takie skurcze w jelitach często łapią i jak jest bardzo źle to biorę w ostateczności no spę

Hola77 to macie podział obowiązków kuchennych :D :D ja znowu uwielbiam gotować, piec próbuję od kilku lat. Nigdy nie gotuję według przepisów i tego właśnie nie lubię w pieczeniu. Trzeba odmierzać składniki i takie tam, ogranicza mnie to a nie mam na tyle wiedzy w pieczeniu, żeby improwizować :p
Coś tam gotuję:-*ale mąż potrafi wymyśleć potrawy, wykombinować dodatki i fajnie dobrać przyprawy. Też nie lubi przepisów, ja przepis lubię mieć. Ale do ciast niekoniecznie tu eksprymentuję!

Hej kobietki!
Może kiwi było by i u mnie rozwiązaniem...(zaraz poproszę mezusia to mi kupi)ale najgorsze że mnie zawsze po kiwi strasznie jezyk piecze!!!

Dziś dalej jestem wzdęta i obolała, a jak na złość okazało się że jednak nospy w apteczce brak[emoji22] Mało tego dziś tak jakoś kręci mi się w głowie i cała taka z "gumy" jestem i jest mi nie dobrze... coś czuję że to jednak ten rota żłobkowy i na mój organizm tak postanowił zadziałać... chyba bym wolała sie porządnie załatwić ewentualnie rzygnąć mieć z głowy a tak jeździ po jelitach i denerwuje...[emoji34]
Mam nadzieję że do wieczora przejdzie bo z takim samopoczuciem nie wyobrażam sobie iść jutro do pracy!!!
Brzuch mnie boli ale zdecydowanie nie macica i dla tego staram się nie świrować zwłaszcza że jak już sobię bączne to ten ból się przemieszcza... Apropo mojego gazowania moj P zastanawiał się ostatnio jak w tak małej osóbce może się pomieścić tyle gazów!!!
A wogóle to ma ze mnie polewkę... ostatnio np. stwierdził że musi założyć gaz do samochodu to mu będę tankować...[emoji13]
Dobrze że tak na prawdę jest bardzo wyrozumiały i się przy nim nie krępuje bo umarłabym gdybym miała co chwilę wstawać do łazienki żeby się wygazować:)
A tak robię za domowego skunksa....[emoji16]

@kurektyna bo z tymi naszymi zaparciami i gazami juz tak to jest.

Ja właśnie wrocilam od rodziców z obiadu. Dalej mbie brzuch pobolewa ale tez chodzę do toalety co chwilę sie wyprozniac... Najgorsze to dla mnie tylko to ze nie jestem pewna czy to jelita mnie bola czy macica bo bol mam umiejscowiony tak jak zaczynaja sie wlosy i na szerimisc dłoni w dół idzie.

Klade sie do łóżka i zobacze czy mam nospę jak nie to się apapem moze poratuje

reklama
Ciągnięcie w podbrzuszu to akurat normalna rzecz jest. Macica się powieksza, więzadła rozciągają bo maleństwa rosną ;) jeśli ból jest dokuczliwy to weźcie nospę albo po prostu połóżcie się i odpocznijcie :) no i profilaktycznie można łykać magnez. Ja to często jak mam intensywny dzień to wieczorem podbrzusze boli mnie mocniej ale poleżę i mi przechodzi.
Ja to w ogóle mam luksus bo moi rodzice mieszkają na wsi :D także mam zdrowe warzywa, owoce, jajka, mięso, mleko i przyszne przetwory mojej mamy ;)
Ja zmykam na drzemkę bo mój synek niedawno zasnął. Trzeba korzystać :D

Do góry