reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ale Wy dzisiaj naskrobałyście:szok: ledwo nadrobiłam i oczywiście połowy nie pamiętam :p
Przede wszystkim gratuluję udanych wizyt i ślicznych maluszków :*
@ikulka trzymam kciuki za wyniki :) a teściowa ta masakra. Olej ją. Myśl o swoim maleństwie a nie o głupiej krowie
@Andi77 ten lekarz na nfz to masakra jakaś. Jak on w ogóle został lekarzem, niedouczony jakiś i zero empatii. Dobrze, że już go nie spotkasz.
Z tymi zakazami w ciąży to tak jak ostatnio pisałam, wszystko z umiarem. Jak się raz na jakiś czas coź zje to się nic nie stanie. Ja w pierwszej ciąży wielu rzeczy nie wiedziałam i jadłam :p ale alkoholu czy papierosów to w ciąży bym nie tykała. Kobiety piją, palą a później się dziwią czemu ich dzieci mają astmę, alergie albo mają problemy z nauką
@DigitalGirl moje objawy też trochę osłabły ale ja składam to na to, że pomału zbliżam się do końca 1 trymestru

Witam wszystkie dziewczyny :) Również nowa mamusie :)

Ja dzisiaj miałam okropny dzień.
Szef cały dzień siedział i sprawdzał moje zadania w pracy. Doczepiał się do takich rzeczy których nawet jeszcze nie zdążyłam zrobić.
Później usłyszałam od kadrowej ze szefowa dała jej polecenia znalezienia nowej osoby na moje stanowisko.
A wielce pod koniec pracy szefowa się pytała co zamierzam dalej że sobą zrobić czy poprawię się w pracy? Po co się mnie pyta skoro już szuka na moje miejsce nowej osoby?!
Oni oczywiście nie wiedzą o ciąży. Dużo pytali nawet w prost ale specjalnie nie mówiła bo to by była dla nich dramatyczna wiadomość z tego względu że jesteśmy rodzina. A oni nie mają dzieci i każdemu życzą jak najgorzej a w ich mniemaniu jak najlepiej. Czyli zero rodziny a tylko praca i praca. A po 8 godzinach trzeba się prosić czy można wyjść bo to takie naturalne że się zostaje na nadgodziny.
Bardzo się cieszę że nie powiedziałam im o ciąży bo teraz wiem ze pytali specjalnie żeby wiedzieć czy mogą mnie zwolnić. Jutro nie idę do pracy na żądanie.
O 19:40 mam wizytę u ginekologa i będę błagać o zwolnienie.
Już nie wytrzymam tego dręczenia i tych nerw. Chciałam dobić do końca stycznia ale jeżeli rodzina potrafi tak podle postąpić to ja też tak zrobię że zostawię ich w lesie.

Trochę denerwuje się usg ale wierzę że będzie ok! Musi! :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
@Angelika:) chyba bym ich olała przy takim podejściu....a jaką masz umowę? Czasami z rodziną rzeczywiście najlepiej na zdjęciu. Szkoda nerwów...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurektyna super wieści.
A to historia z tym przeniesienie plemnikòw.
A to rzeczywiście się zdarza bo czasem nawet ze związku np.mulata z białą kobietą może urodzić się całkiem białe dziecko ale ono może potem mieć mulatka bo jednak ma inne geny niż inny biały człowiek.
U nas dziś trochę śniegu poprószył ale jest na plusie choć moim zdaniem i tak zimno.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry