reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ale Wy dzisiaj naskrobałyście:szok: ledwo nadrobiłam i oczywiście połowy nie pamiętam :p
Przede wszystkim gratuluję udanych wizyt i ślicznych maluszków :*
@ikulka trzymam kciuki za wyniki :) a teściowa ta masakra. Olej ją. Myśl o swoim maleństwie a nie o głupiej krowie
@Andi77 ten lekarz na nfz to masakra jakaś. Jak on w ogóle został lekarzem, niedouczony jakiś i zero empatii. Dobrze, że już go nie spotkasz.
Z tymi zakazami w ciąży to tak jak ostatnio pisałam, wszystko z umiarem. Jak się raz na jakiś czas coź zje to się nic nie stanie. Ja w pierwszej ciąży wielu rzeczy nie wiedziałam i jadłam :p ale alkoholu czy papierosów to w ciąży bym nie tykała. Kobiety piją, palą a później się dziwią czemu ich dzieci mają astmę, alergie albo mają problemy z nauką
@DigitalGirl moje objawy też trochę osłabły ale ja składam to na to, że pomału zbliżam się do końca 1 trymestru

Witam wszystkie dziewczyny :) Również nowa mamusie :)

Ja dzisiaj miałam okropny dzień.
Szef cały dzień siedział i sprawdzał moje zadania w pracy. Doczepiał się do takich rzeczy których nawet jeszcze nie zdążyłam zrobić.
Później usłyszałam od kadrowej ze szefowa dała jej polecenia znalezienia nowej osoby na moje stanowisko.
A wielce pod koniec pracy szefowa się pytała co zamierzam dalej że sobą zrobić czy poprawię się w pracy? Po co się mnie pyta skoro już szuka na moje miejsce nowej osoby?!
Oni oczywiście nie wiedzą o ciąży. Dużo pytali nawet w prost ale specjalnie nie mówiła bo to by była dla nich dramatyczna wiadomość z tego względu że jesteśmy rodzina. A oni nie mają dzieci i każdemu życzą jak najgorzej a w ich mniemaniu jak najlepiej. Czyli zero rodziny a tylko praca i praca. A po 8 godzinach trzeba się prosić czy można wyjść bo to takie naturalne że się zostaje na nadgodziny.
Bardzo się cieszę że nie powiedziałam im o ciąży bo teraz wiem ze pytali specjalnie żeby wiedzieć czy mogą mnie zwolnić. Jutro nie idę do pracy na żądanie.
O 19:40 mam wizytę u ginekologa i będę błagać o zwolnienie.
Już nie wytrzymam tego dręczenia i tych nerw. Chciałam dobić do końca stycznia ale jeżeli rodzina potrafi tak podle postąpić to ja też tak zrobię że zostawię ich w lesie.

Trochę denerwuje się usg ale wierzę że będzie ok! Musi! :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
@Angelika:) chyba bym ich olała przy takim podejściu....a jaką masz umowę? Czasami z rodziną rzeczywiście najlepiej na zdjęciu. Szkoda nerwów...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurektyna super wieści.
A to historia z tym przeniesienie plemnikòw.
A to rzeczywiście się zdarza bo czasem nawet ze związku np.mulata z białą kobietą może urodzić się całkiem białe dziecko ale ono może potem mieć mulatka bo jednak ma inne geny niż inny biały człowiek.
U nas dziś trochę śniegu poprószył ale jest na plusie choć moim zdaniem i tak zimno.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry