reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A my na wyjeździe rodzinnym od wczoraj i wieczorem oznajmilismy całemu światu ;P poza bratem ciotecznym. On z narzeczoną domyślił się wczesniej bo często razem się spotykamy.

Moje mdłości zaczynaja się teraz od 15... I to jak w zegarku, a na koniec dnia ściskanie kibelka. To już moja rutyna.

reklama
Hej hej, u nas wiedza tylko jedni znajomi i siostra, tez czekam do końcówki 1 trymestru, choć najbardziej do najbliższego Usg...i moze wtedy komuś jeszcze uchylimy Rabka tajemnicy :)
Kurde a mi te mdłości minęły... trwały ok tygodnia...czy to możliwe ze tak krótko i tak nagle ustały... znów myślenie, znów sie zastanawianie...juz nie pamietam jak to było w 1 ciąży, wiem ze nie wymiotowałam wcale ale jak długo mnie mdlilo...Hmm...:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też już wszyscy wiedzą o ciąży.
Mnie nonstop mdli...nic nie mogę zjeść...kiedy się to wszystko skończy.
My nie mamy opcji na imię dla dziewczynki jednak ciężej już zdecydować się na 3 imię dla dziewczynki.
Kurektyna super pomysł z oznajmnieniem nowiny o ciąży przez córeczkę.Bardzo mi się spodobał.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurektyna słodką masz córeczkę.
Ruda23 mój też przeważnie w pracy...tylko 2 dni w tygodniu ma wolne a wtedy ja przeważnie i tak odsypiam zmiany nocne.
Andi77 a co z brzuchem?Będziesz go specjalnie ukrywać pod luźnymi ciuchami?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dobry wieczór. Jeju ja nie wiem na akord chyba produkujecie a ja odpadam przy was
U mnie teraz byli tydzien znajomi z Niemiec i jakos czasu brakło. A to wycieczki a to cos tam a to zmęczenie i tak w kółko... W tej ciąży nie mam zupełnie weny i mocy... We wtorek byłam na wizycie niestety nie miałam usg i kolejne będę miała dopiero preatalne 31.01 jestem wściekła ze ponad miesiac bede bez usg. Niestety okazalo sie ze trafiłam na ginia który uwaza ze usg w ciąży to promieniowania i szkodza. A lekow na podtrzymanie się nie daje bo organizm sam wie najlepiej... Bardzo zaczynam sie zastanawiac nad kolejna zmianą lekarza...
Wyniki za to mam super wiec to jest plus ale jednak zapomniał i tokso musze jeszcze zrobić.

Dziewczyny te co chodzą do innego lekarza prywatnie podejrzec maluszka co im mowicie, macie normna wizyte czy tylko usg? Bo zaczynam sie zostanawiac czu tez tak nie robić...

Gratuluję dobrych wiesci po wizytach i witam nowe mamusie <3

U mnie w sumie wiedzą już chyba wszyscy. Ale my nie mieliśmy zamiaru trzymać tego w tajemnicy :) W pracy też od razu musiałam powiedzieć, bo pracuję z odczynnikami chemicznymi, też mutagennymi i rakotwórczymi, więc lepiej nie ryzykować. Więc w sumie lekarz od razu wypisał mi takie zaświadczenie o przeniesienie na inne stanowisko na okres ciąży. Sam mi to zaproponował. Naprawdę fajnego mam lekarza :)

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie niestety pewna osoba źle mi życzy i chciałam żeby się ostatnia dowiedziała dlatego trzymałam TO w tajemnicy

reklama
Cześć Mamuśki :) podczytuję Was już od jakiegoś czasu i postanowiłam wreszcie napisać.

O dziecko staraliśmy się grubo ponad dwa lata z czego ostatnie 1,5 roku z lekarzami za plecami. Nie obyło się niestety plbez dwóch wczesnych poronień. Udało się dzięki cyklowi stymulowanemu, wywołaniu owulacji i wyregulowaniu TSH.
Obecnie jestem w 9tyg 3d :) w 7tyg byliśmy na usg i młodziak miał 9mm, bijące serduszko i 143 tętno. Dostałam skierowanie na mnóstwo badań w tym hiv nawet i wizyta 25 stycznia na usg genetyczne w 12tyg dokładnie.

Bardzo się cieszę, że znalazłam to miejsce, gdzie z tego co widzę można uzyskać wsparcie ale i poprawę humoru :)

Do góry