Ja też sama sprzątam nawet nie chciałabym żeby mój mąż coś robił, bo lubię po swojemu. Ja jestem lekką pedantką teraz przystopowałam, ale odkurzam i ścieram kurzę codziennie , jedynie podłogi co dwa trzy dni. Są dni ,że wyluzuję , ale raczej lubię porządekNo ja nie mam co liczyć na swojego męża... ciągle pracuje. Jak wychodzi o 8 rano z domu to wraca dopiero po 18 albo czasami i później. I sama zostaje w domu
reklama
@DigitalGirl gratulacje
Ja uważam ,że urywanie nic nie zmieni, jeśli ma się coś stać to się stanie, a jak tu się nie cieszyć z takiego stanu. Wszysycy w koło są i dla ciebie inni dlaczego nie wykorzystać tak fajnego stanu. Wiadomo nie którzy przesadzają np. moja koleżanka 6 tydz ciąży wieści na fb ,że spodziewa się dziecka , może i na fb wrzucę kiedyś zdjęcie, ale koło 5 miesiąca mimo,że już i tak większość ludzi wie
Ja uważam ,że urywanie nic nie zmieni, jeśli ma się coś stać to się stanie, a jak tu się nie cieszyć z takiego stanu. Wszysycy w koło są i dla ciebie inni dlaczego nie wykorzystać tak fajnego stanu. Wiadomo nie którzy przesadzają np. moja koleżanka 6 tydz ciąży wieści na fb ,że spodziewa się dziecka , może i na fb wrzucę kiedyś zdjęcie, ale koło 5 miesiąca mimo,że już i tak większość ludzi wie
luska1979
Fanka BB :)
ja chodzę prywatnie i za każdym razem rozmowa, usg full wypas ze zwolnieniem za 120zł nigdy się nie zdarzyła wizyta bez usg w końcu za coś płacę.Dobry wieczór. Jeju ja nie wiem na akord chyba produkujecie a ja odpadam przy was
U mnie teraz byli tydzien znajomi z Niemiec i jakos czasu brakło. A to wycieczki a to cos tam a to zmęczenie i tak w kółko... W tej ciąży nie mam zupełnie weny i mocy... We wtorek byłam na wizycie niestety nie miałam usg i kolejne będę miała dopiero preatalne 31.01 jestem wściekła ze ponad miesiac bede bez usg. Niestety okazalo sie ze trafiłam na ginia który uwaza ze usg w ciąży to promieniowania i szkodza. A lekow na podtrzymanie się nie daje bo organizm sam wie najlepiej... Bardzo zaczynam sie zastanawiac nad kolejna zmianą lekarza...
Wyniki za to mam super wiec to jest plus ale jednak zapomniał i tokso musze jeszcze zrobić.
Dziewczyny te co chodzą do innego lekarza prywatnie podejrzec maluszka co im mowicie, macie normna wizyte czy tylko usg? Bo zaczynam sie zostanawiac czu tez tak nie robić...
Gratuluję dobrych wiesci po wizytach i witam nowe mamusie <3
A jeśli chodzi o szkodliwość usg lekarz wciska ci kit, usg to światło, anie promieniowanie jak przy rtg, bajki ci opowiada , bo pewnie mu się nie chcę i szczędzi na czasie, poczytaj sama na necie , że jest bezpieczne w 100%
Ja usg z synem wykonywałam co 2 tyg i nikt nie miał problemu.
Ile płacisz mu za wizytę?
Witam nowe mamusie☺.
Ja staram się być na bieżąco. ..ale Jeszce pracuje więc ciężko pisać cały czas. Staram się nadrabiać☺.
Mi mdłości też trochę ustały. ..pozostała jednak masakra przy myciu zębów.
Teraz biorę się za kolację. ..i kupiliśmy lody.
U nas pojawiła się opcja porozumienia w kwestii imienia dla chłopca.
Ja staram się być na bieżąco. ..ale Jeszce pracuje więc ciężko pisać cały czas. Staram się nadrabiać☺.
Mi mdłości też trochę ustały. ..pozostała jednak masakra przy myciu zębów.
Teraz biorę się za kolację. ..i kupiliśmy lody.
U nas pojawiła się opcja porozumienia w kwestii imienia dla chłopca.
DigitalGirl
Moderatorka
My też chodzimy prywatnie, zostaliśmy przy tym samym lekarzu, który doprowadził do ciąży więc w klinice leczenia niepłodności. Tak samo usg na wizycie to norma, w ciąży wizyty raz w miesiącu kontrolne, chyba że coś się dzieje. Lekarz zawsze poświęca min.20 min na wizytę, wszystko spokojnie tlumaczy i opisuje np.wyniki badań. Jest git
To tak jak ja ☺ u mnie też musi być po mojemu i wiecznie sprzątam. Siostra się śmieje że jestem perfekcyjna panią domu bo kiedy nie znajdziesz to z mopem albo ze ścierka. Codziennie obiadek z dwóch dań itp. Teraz jak jestem w ciąży to trochę odpuscilam. Jeśli źle się czuję to leżę cały dzień i nic nie robię. Postanowiłam sobie ze nic ponad siły.Ja też sama sprzątam nawet nie chciałabym żeby mój mąż coś robił, bo lubię po swojemu. Ja jestem lekką pedantką teraz przystopowałam, ale odkurzam i ścieram kurzę codziennie , jedynie podłogi co dwa trzy dni. Są dni ,że wyluzuję , ale raczej lubię porządek
Ja chodze na NFZ wiem ze wciska kit! Dlatego mam nerwa ze ostatnie usg mialam robione w 7tyg przed świętami... Grrrja chodzę prywatnie i za każdym razem rozmowa, usg full wypas ze zwolnieniem za 120zł nigdy się nie zdarzyła wizyta bez usg w końcu za coś płacę.
A jeśli chodzi o szkodliwość usg lekarz wciska ci kit, usg to światło, anie promieniowanie jak przy rtg, bajki ci opowiada , bo pewnie mu się nie chcę i szczędzi na czasie, poczytaj sama na necie , że jest bezpieczne w 100%
Ja usg z synem wykonywałam co 2 tyg i nikt nie miał problemu.
Ile płacisz mu za wizytę?
reklama
a to wszystko wyjaśnia, bo na nfz mogą ci zrobić tylko trzy usg w ciągu całej ciąży w 1 trym. 2 trym. i 3trym. i więcej nie muszą takie jest odgórne ustalenie.Ja chodze na NFZ wiem ze wciska kit! Dlatego mam nerwa ze ostatnie usg mialam robione w 7tyg przed świętami... Grrr
weź sobie może od czasu do czasu pójdź prywatnie gdzieś