reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
DigitalGirl witaj. Mamy identyczny stan 9t3d:)

Ja chodze na nfz. Wizyty zalezne od stanu ciazy. Usg na kazdej wizycie. U mnie sie unormowalo to pewnie co miesiac. Na zwyklych wizytach tez robia usg. Zawsze mialam sprawdzane jajniki.

Mdlosci sie nasilaja. Codziennie wymiotuje. Najgorzej mycie zebow. Mieta jest ochydna. Mam jadlowstret calkowity.

reklama
Ja po raz pierwszy bylam przed świętami. Mialam usg... 2 robił po swietach, a teraz 12 kolejne ma być, zeby zobaczyć czy bije serduszko... A jak na razie chodze na nfz bo wizyte w luxmed mam dopiero 31 stycznia. Wiec myślę, że to zależy od lekarza.

Witam nowa mamę.

I mi na razie pracujacej też ciężko nadrabiać ;).

O której jadacie mniej więcej ostatni posiłek by rano nie obudzic sie głodna z nudnościami? Też macie tak, że zjecie kolacje i nagle po godzinie wilczy głód?

Ostatnia edycja:
Mi pomogła pasta dla dzieci i max nachylenie nad umywalką by piana od razu wypadała. Tak to nawet pasta bez fluoru miętowa nie pomagała. Ja mięty pić nie moge - od razu lece do lazienki. Po melisie mam to samo. Z ziolowych tylko pokrzywa teraz, a wczesniej melise piłam wiadrami.

A tak w ogóle przepraszam za byki ale pisze z telefonu ;)

Ja po raz pierwszy bylam przed świętami. Mialam usg... 2 robił po swietach, a teraz 12 kolejne ma być, zeby zobaczyć czy bije serduszko... A jak na razie chodze na nfz bo wizyte w luxmed mam dopiero 31 stycznia. Wiec myślę, że to zależy od lekarza.

Witam nowa mamę.

I mi na razie pracujacej też ciężko nadrabiać ;).

O której jadacie mniej więcej ostatni posiłek by rano nie obudzic sie głodna z nudnościami? Też macie tak, że zjecie kolacje i nagle po godzinie wilczy głód?
Ja różnie jem ostatni posiłek ale o której bym nie jadła to i tak rano budzi mnie głód taki że musze natychmiast coś zjeść! Poza tym po każdej drzemce, a dzisiaj zaliczyłam aż dwie [emoji6] to się budzę głodna i z mdłościami. Dzisiaj mnie teściowa ugościła rosołkiem i zaliczyliśmy mroźny spacer [emoji4]

Witam nową mamusię :)

p19uflw1vekq68fq.png

@klusek piona!!! :)

U mnie wymioty są tylko rano przed pracą, potem do 12 mniej więcej mdłości, a potem znów od 17 mdłości. Niestety nie mam na nie sposobu :( na sam zapach imbiru mam ochotę wylądować w łazience. Ale widzę prawidłowość..na glodniaka mam mdłości jak w banku!

luska 1979
Nie zamierzam chować brzucha, tylko czekam aż wytworzy się łożysko i minie zagrożenie. Póki co jestem płaska więc spoko:-)

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj DigitalGirl, mam podobną historię że staraniami o ciążę. Na szczęście mój lekarz z kliniki ma prywatny gabinet w moim mieście i tam chodzimy. Póki co wizyty co 3 tygodnie, za każdym razem usg. Na pierwszej wizycie nas trzymał 45 minut ;)

Napisane na Lenovo YT3-850F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Ja tak mam niestety. Zjem i albo mi niedobrze albo jestem głodna zjadla bym z talerzem. W nocy sie budzę i podjadam wafle kukurydziane ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry