reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Moja koleżanka też miała wysokie tętno u dzidzi a u rodziła chlopczyka.
Moja siostra z synem miała wysokie a z dziewczynka niskie więc mi się wydaje ze to nie jest prawda. Tym bardziej ze wyczytałam artykuł ze malestwo do 13 tygodnia powinno osiągać tetno ok 160.

reklama
Z Emilka znowu wymiotowalam jak kot i urodziła się dziewczynka. Tu jak narazie meczyly mnie dlosci i raz wymiotowalam ale powiem szczerze ze przesadzilam z jedzeniem i dlatego. Jak zwymiotiwalam nagle ustały mi mdłości... więc już jest Połowa sukcesu bo czasem troszkę mnie męczy jeszcze

U mnie lekarz się pomylił w 13 tygodniu powiedział że będzie chłopak a jest dziewczynka. Dlatego nie chce wiedzieć teraz żeby znowu się nie nastawic

Dziewczyny jest fajny sposób żeby przeżyć wypicie glukozy, który zastosowałam w poprzedniej ciąży. Do laboratorium razem z zakupioną glukozą podać pół cytryny. Laborantki ją wycisną do roztworu glukozy. Smakuje jak lemoniada :)

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie za każdym razem przy krzywej cukrowej mówiły, że.nie powinnam dodawać cytryny... Bądź tu mądry. Ale dla mnie i z cytryna to by było paskudztwo. Do przeżycia, wiadomo, są dużo gorsze rzeczy w życiu. Ale teraz już na samą myśl mi w gardle gula staje. A ja mam jeszcze podwójne pobieranie krwi, z racji cukrzycy w poprzedniej ciąży, wiec bite 3 godziny siedzenia w punkcie, kłucie w żyły których nie mam, fuuj ogólnie.

Za_necia, mnie na czczo - czy to z palca czy z żyły - zawsze wychodziła krew w normie. A po jedzeniu i już nie. Wiec w takim razie w UK mogą nawet nie wykryć cukrzycy, skoro bez obciążenia badają.
Ja co prawda dietę jakoś starałam się trzymać, ale czasem sobie pofolgowałam. No kurcze nie dałam rady. Miałam minimalną ilość insuliny 3 razy dziennie, mniejszej się nie da, i lekarze się śmiało, że to homeopatyczne chyba, bo nigdy nie słyszeli żeby ktoś brał 1 jednostkę :-) Ale mnie faktycznie nawet taka maleńka ilość pomagała i skończyły się te nieco podwyższone poziomy cukru po posiłkach. Ogólnie cukrzyca ciążowa to strasznie upierdliwa sprawa. Nie wyobrażam sobie teraz mieć. Teraz jak jem 3 razy dziennie coś porządnego to jest dobrze. Bo nie mam jak częściej jeść przy Witku. A przy cukrzycy 5 razy...

Boże, -15 na dworze. Idę z powrotem do łóżka. Mężowi dziecko wcisnęłam, ubrania przygotowałam, butlę zrobiłam. Niech się zajmuje chłopakami :-p

A znacie kogos u kogo była pomyłka na usg jesli chodzi o płeć? Ja osobiscie znam dwie takie osoby, w obu przypadkach miały byc dziewczynki a urodzili sie chłopcy :biggrin2:
Tak w jednym przypadku miala być dziewczyna urodził się chłopak w drugim do 36 tyg mial być chłopak koleżanka trafiła do szpitala bo słabo ruchy czuć i się okazało ze to dziewczyna na szybko jej bardziej kobiece ubranka szykowalismy no i jest piękna panienka

hey dziewczyny, ale zimno , a śniegu napadało. Ja dziś od rana nerwowy dzień teraz mam wyrzuty sumienia, syn nie je nic płakał mi pół godziny histerie robił nie wytrzymałam dałam mu klapsa, chociaż nigdy nie dostaję, popłakałam się to sama z pół godz wyłam , brzuch mnie boli, teraz żałuję, bo i dziecko klapsa dostała a i ja ze stresu bobo szkodzę jestem załamana :/

Musisz dojechać do lekarza na czczo wiec jest ci juz tak niedobrze, na dodatek słodkie na śniadanie to ja ogólnie dziękuje. Pózniej chyba trzeba sporo czekać zeby zobaczyć jak organizm reaguje na glukozę i jak wzrasta cukier. Nie wiem nie miałam nigdy. Moze któraś z dziewczyn napisze dokładnie jak wyglada badanie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to.miałam 2 razy wvzyciu. Najpierw przychodzisz na czczo. Pobierają krew. Potem w ciągu max 10 min musisz wypić wodę z glukoza Ok 200 ml. Meeeega słodkie, dobrze jest wziąć cytrynę i te łyki zagryzac. Potem po godzinie drugie pobranie krwi. chodzi o to, że sprawdzają jak organizm reaguje na wysoki skok cukru. I następnie po kolejnej godzinie trzecie pobranie krwi i do domu. Ogólnie warto ze 3h sobie zarezerwować na to badanie..

reklama
Ale Żeście naprodukowały.
Ja płacę za wizytę 80 zł i na każdej mam usg.Pewnie to też zalezy od miejscowości.
Na prenatalne jadę do szpitala w Szczecinie ☺, tam nigdy nie byłam więc nie mam pojęcia jakie mają podejście.
Morawka ...duże dziecię, mnie tam cieszy że napisałaś że wszytko dobrze.

Czy też tak macie że nie możecie nIczym ugasić pragnienia. Nawet woda- moja ukochana przestaje dawać radę.

W pierwszej ciąży miałam cukrzycę. ..w drugiej nie- zobaczymy teraz. Ale jak zobaczyłam ze piszecie o piciu tej glukozy. ..wrrr aż mnie zemdliło.
Tym bardziej że ja słodyczowa nie jestem. ..więc dla mnie to też tragedia.

PozdrawIam Was ciepło.Spokojniej nocy.
Hej :-) też mam badania prenatalne w szczecinie. (13.01) Myślicie że już dowiem się płeć dziecka w 12tyg?

Do góry