reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Masz rację, ja w pierwszej leżałam i tez tylko wc, ale to było 10 lat temu...wczoraj mowilam o tym dr to stwierdził ze po tych 5-ciu miesiącach mialam napewno zastane miesnie - nie ma potrzeby lezec...ale musze to skonsultować.
Mowisz, że rodzinny da skierowanie? u mnie bedzie ciezko..nawet raz w roku o morfologie trzeba sie prosic..

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom
oj tam w ciąży może nie odmówi, bo będzie się bał,że mu myszy ciuchy po gryzą :p ja do takiego gbura poszłam co też nie daję, a jak powiedziałam,że w ciąży to bez problemu przepisał skierowanie. To też racja,że czasem trzeba po chodzić, bo za długie leżenie też źle, a w czym pracujesz ciężka ta praca?

@emikaa jasne każdy ma prawo do wyboru, ale póki co nie u nas w Polsce, ja nie krytykuję innych, nikt za kogoś życia nie przeżyje każdy swoje błędy i dobrze rzeczy nosi na grzbiecie ;)

@kurektyna dzięki za słowa ... tak to jest przez tą ciąże też się dopiero nerwus robię, a ostatnio często mały w domu był, bo to chory to święta i już do końca go nie puszczałam roku to nazbierały się jego płacze, jęki :p i jeszcze martwię się, bo tu człowiek dobrze chcę żeby był zdrowy, a on ma to w nosie. Dostał klapsa to też szybko przestał płakać a i później zjadł, on wie, że ma mnie nie denerwować, bo mu tłumacze ,że w brzuszku jego rodzeństwo jest i musimy o nie dbać żebym czasem nie była chora i do szpitala nie trafiła, ale czasem chyba o tym zapomina :p

A ja mam pytanie, moze macie doświadczenie, czy test Pappa wykonam w każdym laboratorium/ przychodni na NFZ? I czy moze któraś spotkała sie ze lekarz rodzinny wypisze skierowanie? Nie byłam kurde u lekarza na NFZ od 10 lat i chyba Wogole muszę jakaś deklaracje wyboru złożyć, tym bardziej ze po przeprowadzce pare lat temu niczego takiego nie robiłam :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie test papa będzie wykonany po badaniu prenatalnym... test badania 250zl + 100 zł test pappa.. ginekolog wypisuje skierowanie po 35roku życia lub jak z wywiadu wyjdzie ze masz kogoś chorego w rodzinie na chorobę genetyczną. Test papa można wykonać między 11 a 13 tyg tak jak badania prenaralne. Badanie USG i test papa badają zupełnie różne parametry. USG określa parametry morfologiczne płodu (przezierność karku, kość nosowa, przepływ krwi przez zastawkę trójdzielną). Test pappa określa parametry biochemiczne, których "nie widać" w badaniu USG i pozwala rozpoznać aberracje chromosomalne u tych dzieci, które w badaniu USG wyglądają prawidłowo

U mnie test papa będzie wykonany po badaniu prenatalnym... test badania 250zl + 100 zł test pappa.. ginekolog wypisuje skierowanie po 35roku życia lub jak z wywiadu wyjdzie ze masz kogoś chorego w rodzinie na chorobę genetyczną. Test papa można wykonać między 11 a 13 tyg tak jak badania prenaralne. Badanie USG i test papa badają zupełnie różne parametry. USG określa parametry morfologiczne płodu (przezierność karku, kość nosowa, przepływ krwi przez zastawkę trójdzielną). Test pappa określa parametry biochemiczne, których "nie widać" w badaniu USG i pozwala rozpoznać aberracje chromosomalne u tych dzieci, które w badaniu USG wyglądają prawidłowo
Dokładnie tak jak piszesz. Samo usg to usg genetyczne. W połączeniu z testem Pappa to właśnie badanie prenatalne. Muszą być oba razem wyniki interpretowane. Najgorsze jest to że to komputer liczy statystycznie i często te wyniki nie są miarodajne...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak jak piszesz. Samo usg to usg genetyczne. W połączeniu z testem Pappa to właśnie badanie prenatalne. Muszą być oba razem wyniki interpretowane. Najgorsze jest to że to komputer liczy statystycznie i często te wyniki nie są miarodajne...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie wiec kurde mogę mieć problem z kompleksowa ocena wyniku jak zrobie krew gdzie indziej niż Usg, choć myślałam ze dostarczę wynik z krwi temu lekarzowi od Usg... ale chyba za dużo kombinacji:) wiec pójdę na łatwiznę i pewnie zapłacę i za to i za to w jednym miejscu. No wyniki niemiarodajne niestety , ale tez oni zaznaczają ze dają tylko 90% pewności... a tak na prawdę one nie potwierdza czy tak czy nie tylko wskażą prawdopodobieństwo, ale wiadomo jak bedzie 1:10 to bardzo duże i można drazyc temat bardziej ,ale jak wynik wyjdzie 1:900 to szanse małe czyli można wykluczyć tyle ze na 90%.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny bio oil można też stosować na twarz na blizny? Jak tam wybieracie się dziś z dziećmi na sanki, tak się zastanawiam czy mogę iść z katarem na dwór chyba nie jest to zakazane. Mój małego trochę powozi , bo u nas od poniedziałku zapowiadają na plusie 1 to śnieg zacznie topnieć znów

reklama
@GuaRaNa kupię bo też jest o trądziku
Bio oil to preparat, który zawiera aż cztery olejki roślinne: z nagietka, lawendowy, rozmarynowy i rumiankowy. Każdy z nich nie tylko zapobiega powstawaniu rozstępów, lecz także spłyca już istniejące. Ponadto wszystkie olejki zmniejszają blizny potrądzikowe oraz blizny pooperacyjne, tak samo jak pozostałe składniki preparatu - witaminy A i E. Poznaj wszystkie właściwości pielęgnacyjne olejków roślinnych i witamin młodości.

Link do: BIO OIL - pozbądź się blizn i rozstępów za pomocą olejków roślinnych

Do góry