reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja jak robilam glukoze to najpierw pobierali krew na czczo, potem ten magiczny plyn, ktory po pol godz wywolal u mnie mega bol zoladka i nudnosci, a po 2 godz ponownie pobieranie krwi...i niestety wyszlo kiepsko wiec za dwa tyg mialam powtorke, a do porodu cukrzyce

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Andi77 super

@Angelika:) to nie jest słodkie to jest jakbyś wypila cukier z woda o potrójnej dawce :p a na dodatek człowiek glodny i po pobraniu musi czekać tam dwie godz na kolejne pobranie. Mi bylo tak słabo i nie dobrze,ze lezalam u nich plackiem

Masakra ta glukoza ... Przyjaciółka mi opowiadała ale juz nie pamiętałam co i jak i w jakiej kolejnosci.
Udało mi sie pokonać nudności ... Grejpfrut!!!! W życiu mi tak nie smakował aż sie trzęsłam . Teraz mogę spokojne iść spac [emoji4] Dobranoc
Gratulacje Andi77

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Macie niesamowite tempo pisania. Nadrabiam na raty i tylko na raty jestem w stanie odpowiadać ;) .
Co do krzywej cukrowej to ja mam zrobic na następnej wizycie czyli 9 lutego. Na razie tylko godzinna i jesli wyjdzie kiepsko to bede miała ta 3-godzinna. Mnie ta glukoza nie przeszkadza, tutaj to smakuje jak mocno słodka, wygazowana fanta :) .
Nastawiam sie na cukrzyce I tym razem, bo miałam w obu poprzednich ciążach, na szczescie nie musiałam brac insuliny bo udawało mi sie regulować poziom cukru sama dieta, a to z kolei miało taki plus, ze nie przybierałam zbyt duzo kilogramów i wychodząc ze szpitala po porodzie ważyłam mniej niz w momencie zachodzenia w ciąże ;) .
W kwestii imion to widac po moich suwaczkch jakiego rodzaju imiona nam sie podobają :). My mamy imie dla chłopca i tutaj wszyscy sa zgodni, ze bedzie Ludwik, ale z dziewczynka bedzie dylemat. Mnie sie podoba imie Klara, ale mojemu P. nie bardzo. Po głowie chodzą mi jeszcze Karolina, Klaudia, Laura, Stefania. Zobaczymy. Moze na najbliższym USG wyjdzie tętno poniżej 140 i nie bedzie dylematu ;):p.
Gratuluje @anntryb blizniakow! Ale strzał :D. Ktos pisał, ze bliźniaki jednojajowe zawsze sa tej samej płci, a to nie do konca jest faktem. Przewaznie i zazwyczaj owszem, dzieci sa jednej płci, ale zdarza sie ( bardzo rzadko, ale sa takie przypadki), ze bliźniaki jednojajowe maja różną płeć. Tyle, ze to bardziej wyjątek od reguły ;).
@cheebay, mojemu P. potrącają z czeku za ubezpieczenie diabelsko duzo 8-)
Artykuł na temat płci ciekawy, ale do mnie tez o wiele bardziej przemawiają fakty i badania niz wróżenie z fusów ;)

Ikulka, czyli u Was właśnie się sprawdziło :tak:

Ehh no, miałam spać...
Moja gin na pierwszym usg mi zasugerowała ze może być dziewczyna znów bo tentno wysokie z Hania tez tak miałam przy Antek miał w.normie. Wiec coś w tym jest moja koleżanka jest położna i była ostatnio na szkoleniu i tam im mowi ze jak hcg ma szybki przyrost tez w wieksześci są dziewczynki a jak matki mecza bardzo silne mdłości i wymioty ze względu na męskie hormony to w większości rodzili się chłopcy u mojej mamy się sprawdziło bo ze mną nie wymiotowala a z moimi braćmi strasznie.

Glukoza ble przy synu 2 proby obie zakończone wymiotami z corka wytrwałam do końca ale odrazu po pobraniu krwi biegam do łazienki

A tak po za tym byłam na wizycie z dzidzia wszystko ok serduszko bije dzidzia ma lekką tachykardie ale mamy się nie martwić wiec się nie martwię za to badania prenatalne będę miała za darmo z tego względu. Hani tez tak wychodziło ok 10 tyg wiec luz. Dzidzia ma już prawie 3 cm i pięknie się rusza no i tez dostałam cały plik badań

A znacie kogos u kogo była pomyłka na usg jesli chodzi o płeć? Ja osobiscie znam dwie takie osoby, w obu przypadkach miały byc dziewczynki a urodzili sie chłopcy :biggrin2:

Gratuluje kolejnych dobrych wieści :) z Usg , ale juz duże te dzieciaczki, najpierw liczył sie każdy mm a teraz juz kawał maluszków po kilka cm :)
Co do tej glukozy to dla tych co nie miały proponuje spróbować wodę z duuuuuuuza ilością cukru:) to jest do wypicia, ja nie wymiotowałam,ale najgorsze ze jest sie na czczo, najpierw pobierają raz krew, pózniej po 1 h 2 raz i po 2 h trzeci raz a człowiek cały czas musi być na czczo, ale teraz lekarz mi poradził żebym wzięła cytrynę, nie ma podobno wpływu na wynik, a woda z cytrynka i cukrem to juz prawie lemoniada :) A i do wypicia jest prawie cały taki biały zwykły plastikowy kubeczek przynajmniej u mnie.

@E-O to ja znam pomyłkę w drugą stronę. Miał być chłopiec z przy porodzie okazało się, że dziewczynka :p
A ja wspominam glukozę dobrze ;) w laboratorium patrzyli na mnie jak na wariatkę, gdy wypiłam cały kubeczek na raz :p a inne ciężarne się krzywiły, ledwo piły albo dodawały cytrynę. Tylko synek tak później dawał czadu, że myślałam że brzuchem mi wyjdzie :p
U mnie noc nieprzespana. Synek złapał katar a u nas pierwsza noc wtedy tak wygląda: płacz i ciągłe pobudki :/ czyli już wiem czemu nie miał wczoraj apetytu.

reklama
Ehhh... Skąd ja to znam? A wyjście w takie zimno to już totalna masakra.
Dzis do 15 bylam totalnie happy. Zero mdłości, bólu piersi, a potem koszmar zdwojony. Dzis dowiedział sie mój kierownik. Heh nie był zadowolony ale cóż. Wrzucił usmiech nr 10 i powiedział, ze trzyma kciuki i przynajmniej juz rozumie moje ostatnie pyskówki i bunty

No ja tez muszę sie przyszykować na rozmowę w przyszły czwartek z moim :) No chyba ze doktorek powie ze 2 tyg odpoczynku to mi wystarczyło i nie da mi zwolnienia więcej:)

Do góry