reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Praktycznie to samo co w zabobonach po polsku [emoji4] przy 10 przestałam czytać [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Plec to loteria tez nie wierze w zabobony , u mnie sie nie sprawdziło, najpewniej to przez in vitro można być pewnym,bo tam wybierają.

@Morawka moj syn na usg wychodzil wielki i mial 4200kg i 62cm ;)

reklama
Morawka tak usg liczy z wielkości dzieciątka. Ale to aż nie możliwe ze zeby miało prawie 5cm. 5cm ma w 13-14 Tyg ciazy...
Moze ja sie mylę ale moim zdaniem błąd. Ja mam ciąże starsza wg usg o 5 dni. Co jest praktycznie niemożliwe jak dla mnie.

Nie no możliwe pod koniec 12 tyg prawie 5 cm.
1483647721-aaaaaa.jpeg
to chyba termin masz na lipiec? Ale zostań z nami [emoji4]

Witam kochane. Wreszcie ogarnieta po pracy jestem i już w łóżeczku :)
Też jesteście takie niezdarne? Co chwile coś rozlewam albo mi coś upada.. [emoji14]
Straszne nerwy mam cały czas do swojego M...
Normalnie wszystko mnie tak wku*** że to poezja.. Ale niby on na prawdę nic nie robi...
Cały czas nie mam ochoty się zdrowo odżywiać... najlepiej tylko mleko, sery i jogurty...

Wkurzona jestem że nie mam nigdzie gdzie zrobić usg... raptem 3 Miejsca i straszne terminy albo koszty... ehh...
Martwią mnie nadal braki objawów...
Chociaż tak właśnie myślę czy nie do końca mam te braki..
Nadal mnie odrzuca od niektórych potraw a zwłaszcza chipsów.. brzuch mam duży, no i ta moja nerwowość...
Ponad to jak mam taki duży brzuch czyli w dzien i na wieczór to się bardzo szybko mecze i mam płytki oddech...

Jakieś dziwne klucia miałam dzisiaj na zakupach. Tak jakby z lewej a później z prawej strony w podbrzuszu zakuło parę razy..
i kuje teraz nadal... trochę boli...

No to było na tyle z dnia dzisiejszego :)
Ale śniegu dzisiaj nasypalo. :)
I dobrze bo dzięki temu nigdzie nie będę jezdzic samochodem bo za ślisko więc szykują mi się 3 dni w łóżku [emoji16]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
ja tez nie mam objawów i przy synie tez nie czułam się jak w ciąży. Musisz porozmawiać ze swoim i być spokojna, on pewnie tez się martwi i oddala was to wszystko,a jesli na dodatek nie ma przytulanek to czuje sie odrzucony,to cali faceci oni sa sami jak dzieci ;)

@dzag87 no ja tez zawsze sie denerwuje i wytrzymać nie mogę,aż wejde do środka, ale mimo to ma dużo kobiet, może bylo kiedys tak,ze umawial na wizyty i nie przyszedł ktos czy bylo zamieszanie i tak zrobil nie mam pojęcia.

@Morawka moja koleżanka w 11 tyg miała bobo 3cm może faktycznie on cos pomylil

Emikaa, ja też już mam przykaz zrobienia krzywej cukrowej :-( :( Ale to ze względu na cukrzycę przy ostatniej ciąży. Jeszcze mi lekarka mówi, żebym szybko ko szła zrobić, póki nie mam porannych mdłości :laugh2: A ja czuję, że co by nie było, to i tak mi będzie niedobrze. Mimo, że nad kibelkiem nie wiszę.

Ech, reszta symptomów na chłopca juz mi się nie podoba :-p Choć porównując z poprzednimi ciążami to wiele się nie zgadza. Trzymam się tego tętna :laugh2:

Plec to loteria tez nie wierze w zabobony , u mnie sie nie sprawdziło, najpewniej to przez in vitro można być pewnym,bo tam wybierają.

@Morawka moj syn na usg wychodzil wielki i mial 4200kg i 62cm ;)

oczywiscie ze loteria 50/50. Cześć tych punktów jest śmieszna ale z tętnem ciekawe, ze jednak większość chłopców miała tętno poniżej 140 uderzeń na minutę.
Loteria sie juz zadziała- mamy chłopca lub dziewczynkę. Są jakieś jednak medyczne fakty które mogą przemawiać za dana płcią i nie mowię tu o zabobonach.
Każdy wierzy w co chce, mnie zabobony śmieszą, stwierdzone medyczne fakty juz nie.
Ja nie planuje sie dowiadywać z usg co mam, bedzie niespodzianka, jednak instynkt podpowiada mi tym razem chłopca, zobaczymy czy sie sprawdzi.

reklama
Do góry