reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Sparzenie skorupek nie wystarczy bo pałeczki salmonelli przenikają do środka.
Ja tam do ostrożnych i przewrazliwionych akurat nie należę [emoji6] smacznego!

Chromka92 ja też dziwnie się czuję w tej ciąży chodzi mi o to jak się czuję psychicznie.Niby się cieszę ale z drugiej strony ta radośc jest taka inna niż przy moich poprzednich ciążach planowanych i długich wyczekiwanych.Ta była nie planowana i jakoś trudno mi się w tym odnaleźć.Ale wierzę że po prostu muszę oswoić się z tą nową sytuacją i ta prawdziwa ekscytacja przyjdzie.Nawet tak nie myśl że jesteś złą mamą.U mnie to raczej nie hormony raczej stres przed tym co mnie czeka w następnych latach.A rodzinę też mam daleko jakieś 1500 mil.

Witaj i witam ponownów w Nowym dla Nas meega wyjątkowym roku!
Chyba zaczynam powoli cieszyć się ta ciążą. Dzięki Bogu po miesiącu leżenia krwiak podkosmowkowy zniknął i w końcu mogę mojemu konachemu chociaż obiad ugotować i wyjść do sklepu:)
Ostatnio 30.12 ba usg widziałam jak dzidzia rusza nogami i rączkami. Z tej abstrakcji zaczyna być widoczny mały człowiek. To takie dziwne i niesamowite dla mnie ..:) po tym seansie uświadomiłam sobie powoli, ze we mnie jest mój dzidziuś i powoli zaczynam go kochać: ):-) :)

Nie ogarniam Was :)
Nadajecie w szybkim tempie
Dzag super ze wszystko ok

Dzisiaj zaliczylam beltanie. Ludzik po jablku sie postawil;)

Ale odwazylam sie wyjsc na zakupy. Piekna pogoda. Swieze powietrze. Wlaczylam dzis roszponke. Z pomidorami i feta smakuje bosko. Na kanapce tez. Ja łasuch straszny wogole nie jem nic co ma cukier. Szok. Staram sie dzisiaj pic wiecej wody. Gorzko mi w ustach. Moze niedlugo bedzie lepiej. Tak samo uwielbialam czosnek a teraz uciekam gdzie pieprz rosnie. Wszystko doslownie sie odwrocilo.
U mnie na nfz robia pomiary nt. Ale jak z reszta i przeplywami to dopytam niedlugo.

Dziewczyny, nie ma takiej możliwości, żeby Wam usg genetyczne zrobił lekarz na standardowej wizycie. Musicie się osobno umówić. Jesli u Was jest inaczej to niech skisnę :-p  Normalna wizyta trwa do pół godziny. A usg genetycznie 40-60 minut, czasem dłużej. To jest mierzenie kości, różnych struktur, sprawdzanie narządów wewnętrznych, badanie serduszka... No i na odpowiednim sprzęcie

O.paulina, no to możliwe ze razem urodzimy, :-) bo ja też będę miała cesarkę. U mnie to już pewne. kopytka uwielbiam. A bez cukru sobie nie wyobrażam ich. Bez przesady, no chyba, że pół kilo wali się na talerz :laugh2: A ten posmak nie wskazuje na niedobór żelaza. Z tego co wiem to po prostu tak jest na początku ciąży.

I ja też jestem zdania, że jak na samym początku ciąża kończy się zanim się dobrze zaczęła, to jest to mądrość natury, choć okrutne. Gorzej, jak juz Dziecko jest większe...

Alex_M90 pisze:
Oj to ja dostałam taki repertuar badań ostatnio że 200 zł wyszło toxo igm igg hiv hcv rozyczka vdrl hbs no i cukier morfologia i mocz
Ja za pierwszy rzut badań w poprzedniej ciąży zapłaciłam 389zł. Dramat. Dlatego już teraz postaram się choćby na cześć dostać skierowanie z NFZ. Bo nie dam rady.

Ech, mały śpiący... Musze kończyć.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzag82 to niestety skiśniesz wszystkie usg genetyczne miałam na normalnej wizycie tylko o odpowiedniej godzinie na tym samym sprzecie. A obecnie robi nawet te trójwymiarowe filmiki u siebie.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry