Ja z badań miałam: mocz morfologię, glukozę, tsh, toxo Iggi igm, różyczkę igg, HCV, HIV, WR, HBs...
Ja jak dowiedziałam się o ciąży to w Interrisc wykupiłam sobie ubezpieczenie medyczne w ENELMED(jako jedyni nie mieli karencji na ciążę)
Płacę 150zł miesięcznie ale wszystkie wizyty i badania mam w pakiecie... więc kalkuluje mi się bardziej niż chodzić na pojedyńcze wizyty prywatnie... Od wykupienia pakietu(19 grudnia) Byłam 2 razy u ginekologa gdzie pobrano cytologię 1 raz na USG i wykonałam badania krwi i moczu... a w środę mam kolejne USG więc myślę że mimo że 150/msc to nie mało to i tak oszczędziłam...
Myślałam przez moment o NFZ ale po tym jak zadzwoniłam do przychodni o 10 i dostałam info że mam dopiero po 15 zadzwonić jak położna będzie to mi się to odwidziało...
A na pojedyńcze wyizyty mnie nie stać koleżanka z pracy za pierwszą wizytę u gina zapłaciła 150zł nie dowiedziała się zupełnie nic jedyne o co lekarz zapytał to czy bolą ją piersi i czy jest senna...[emoji53] nawet cytologi nie pobrał...