reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Tak mi wypisala. Ja nic prywatnie nie robie. 10 lat temu mialam morfologie i mocz. W polowie ciazy glukoze. W sumie łaski nie robia. Za pobraniem mozna wiecej sprawdzic. Niewiem czemu co region to inaczej.
Choroby zakazne wszystkie przeszlam. Moja cora juz tez.

reklama
Za necia wzrasta ryzyko poronienia do 5 procent po amniopunkcji.Ale np.u mnie nic się nie działo.Jedynie co to po amnio miałam 2 tygodnie urlopu od życia bo mąż wziął wolne wtedy też że opiekował się małą a ja leżałam płasko w łóżku 2 tygodnie na wszelki wypadek.
Ja też bym nie zdecydowała się na przerwanie ciąży no chyba że wada jest letalna jak np.zespół Edwardsa.
Sama wychowuje w niewielkim stopniu niepełnosprawne dzieci i wiem jakie takie dzieci są kochane.Zwykle wyrastają z nich osoby o naprawdę super charakterach empatyczne i wrażliwe.A matka postawiona w takiej sytuacji zawsze da radę.Poza tym naprawdę dziś jest tyle chorób że rzadko które dzieci są w 100 procentach zdrowe.Ile mam zmaga się z alergią swoich dzieci czy innymi chorobami przewlekłymi i wcale tym mamom nie jest łatwiej.
Justyna ja też tęsknię za tatarem.Uwielbiam.
O.paulina w niczym mnie uraziłeś.Po prostu jest wielki strach przez autyzmem i stąd pewnie Twój strach.
A to tylko zaburzenie rozwojowe i takie dzieci przy odpowiedniej terapii potrafią dużo osiągnąć w życiu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

1483627196-aaaaaa.jpeg

A to sa badania, ktore ja musze zrobic przed nastepna wizyte. Chyba standard.

ckaiskjo61tpn0j8.png

Adeline ja się też tego boję tj.śmierci przy porodzie ale trzeba myśleć pozytywnie.
U nas lekki autyzm.Córka funkcjonuje normalnie.Jest tylko w mniejszej klasie integracyjnej że jest mniej dzieci i 3 nauczycieli.U nas ten autyzm jest wywołany genetyką i genetycy nam mówili że prawdpodobnie z wiekiem rozwojem dogoni swoich rówieśników i w życiu dorosłym będzie normalnie funkcjonować.Jest opóźniona z mową.Dużo już mówi ale po polsku po angielsku to dopiero poznaje słowa.Liczy tylko po angielsku i zna kolory czy dni tygodnia.
No tak niestety jest Adeline.Współczuję Twojej szwagierce.Emi akurat nigdy nie była agresywna.U niej autyzm bardziej szedł w zamknięcie w swoim świecie ale to już minęło.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Adeline89 a nie wiem, chyba tak chociaz ja robie prywatnie. Ciekawa jestem ile zaplace, jesli wyjdzie drogo i pozniej bede miala tez taki szereg badan do zrobienia to moze pojde na nfz.

ckaiskjo61tpn0j8.png

reklama
Ja z badań miałam: mocz morfologię, glukozę, tsh, toxo Iggi igm, różyczkę igg, HCV, HIV, WR, HBs...
Ja jak dowiedziałam się o ciąży to w Interrisc wykupiłam sobie ubezpieczenie medyczne w ENELMED(jako jedyni nie mieli karencji na ciążę)
Płacę 150zł miesięcznie ale wszystkie wizyty i badania mam w pakiecie... więc kalkuluje mi się bardziej niż chodzić na pojedyńcze wizyty prywatnie... Od wykupienia pakietu(19 grudnia) Byłam 2 razy u ginekologa gdzie pobrano cytologię 1 raz na USG i wykonałam badania krwi i moczu... a w środę mam kolejne USG więc myślę że mimo że 150/msc to nie mało to i tak oszczędziłam...
Myślałam przez moment o NFZ ale po tym jak zadzwoniłam do przychodni o 10 i dostałam info że mam dopiero po 15 zadzwonić jak położna będzie to mi się to odwidziało...
A na pojedyńcze wyizyty mnie nie stać koleżanka z pracy za pierwszą wizytę u gina zapłaciła 150zł nie dowiedziała się zupełnie nic jedyne o co lekarz zapytał to czy bolą ją piersi i czy jest senna...[emoji53] nawet cytologi nie pobrał...

Do góry