reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Hej Dziewczyny!
Czy mogę się do Was przyłączyć?:)
Mam na imię Justyna w tym roku skończe 27lat jestem z pod Warszawy(okolice Piaseczna).
Mam córeczkę Lenkę która w maju skończy 6lat.
Jestem w ciazy 8tyg i 5dni. Termin zależnie od kalkulatora 10-11 sierpień.
Test zrobiłam 9 grudnia, Lekarz na usg potwierdził ciążę 21.12
Poki co wszystko jest w porządku(jedynie torbiel na jajniku do obserwacji) na kolejne usg idę 11.01
To moja 3 ciąża i choć pierwsza skończyła się zanim się dobrze zaczęła(ok.5tyg):( tak przy poprzedniej i tej ciąży drżę z niepokoju czy oby na pewno wszystko będzie w porządku!
Z objawów które towarzysza tej ciąży to nieziemskie zmęczenie, potworne wzdęcia i ból krzyża(spowodowany tyłozgięciem macicy) tak pozatym to jest znośnie...
Wasze forum znalazłam kilka dni temu, próbowałam nadrobić czytanie zanim dołączę, ale doszłam do wniosku że z Waszym tempem pisania prędzej przyjdzie sierpień i urodzę niż na bierząco przeczytam wszystko W związku z tym postanowiłam się ujawnić:)
Mam nadzieję że mnie przyjmiecie.
Czesc Justyna, zapraszamy do konwersacji i gratulujemy! :) Badz dobrej mysli, nie sprowadzaj na siebie czarnych scenariuszy. Po prostu ma byc dobrze i bedzie!! :)

ckaiskjor0y12g1h.png

Prenatalne faktycznie od 11 tyg.Moje są za16 dni ..już się nie mogę doczekać- wtedy na pewno wszelkie obawy odejdą - bo liczę tylko na Dobre wieści . A nie wiecie czy na tych prenatalnych to może być obecny tatuś?To już przez brzuch? ?W poprzednich ciazach nie miałam więc nie wtem. Teraz z racji na 35 rż są z urzędu☺.
Ja też dziś zamulona...
W przyszłym tygodniu będę miała maraton- kładę się z córka do szpitala na badania, ehh.Ostatnio spałam 3 noce na krześle, a teraz to nie wiem jak to zniose.
Moja teściowa równa babka. ..choć ostatnio mnie wpieniła...jak powiedzialam ze mi się imie Ignaś podoba. ..a ona pod nosem o nie. ..skrzywdzicie dziecko.

@Adeline89 jeśli jesteś na zeolnieniu od początku ciąży to prawdopodobnie jeśli ciaza nie jest zagrożona twój lekarz będzie sugerował bys sie "położyła " do szpitala na trochę bo musi mieć podkladke dlaczego Cię ma tak dlugo na zwolnieniu.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
nie miałam problemu z tym,żeby zus się czepiał pokazałam dokumenty z trzech poronień i lekarz mi napisał coś i starczyło, a z synem byłam 12 miesięcy na chorobowym, bo byłam 3 przed na zwykłym

A moja tesciowa jest najmadrzejsza i jak ktos sie z nia nie zgadza, to jej usteczka momentalnie robia sie wąską kreseczką :D
Ale mam u niej fory, bardzo mnie lubi takze nie narzekam.

Schudlam 1.5kg :o

U mnie dzisiaj gulasz z ziemniaczkami lub kasza i ogoreczkiem kiszonym.

ckaiskjor0y12g1h.png

O.paulina - o matko jaki pyszny obiad masz. Z kasza gryczana bym zjadła... :rolleyes2:

Na usg genetycznym może być tata. Mój mąż przy poprzednich dwóch ciążach to w ogóle na każdej wizycie był ze mną :blink:. A przy drugiej ciąży to nawet Tymek z nami chodził :laugh2: Jedynie na usg genetyczne go nie braliśmy.

Atfk, a nie orientujesz się od jakiego wieku przysługuje usg genetyczne na NFZ? Załapię się? :-p Bo ja już też wiekowa lekko...  Mam 34 lata skończone kilkanaście dni temu.
A Teściowej nie słuchaj, Ignaś to piękne imię. Z resztą teraz popularne :tak:

reklama
atfk co to za różnica czy przez brzuch czy dopochwowo ? Chyba widział wszystko? [emoji23]
Ja miałam prenatalne przez brzuch [emoji4] powiedział Ze zacznie tak a jak bedzie miec problemy to wejdzie przez pochwę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry