reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@emikaa raczej się nie dowie ,że masz zwolnienie ciążowe, chyba ,że spyta do kiedy masz i kiedy wracasz, a tu powiedzą,że w ciąży, ja bym na twoim miejscu powiedziała, bo będzie czekać na ciebie może i się wkurzy, ja też zaniosłam do kadr , ale poinformowałam, bo tak by czekali na mnie kiedy wrócę i by się nie doczekali to by źli byli, a tak dali kogoś na moje zastępstwo

Napisałam mu ze mam do 12 stego stycznia, a ze 13 przychodzę na rozmowę roczna :D w sumie to sama nie wiem co robić...siedzialabym w domu ale moze wrócić... ale jak wrócić to na ile miesiąc, dwa to tez bez sensu...z racji wcześniejszych doświadczeń chce poczekać do 12 tyg. Wogole ciekawa jestem co ten lekarz mi powie , czy bedzie chciał dac dalej, 12 mam wizytę i moze podejrzymy co tam u fasolki jak bedzie ok to przedłuży.
Wogole to ten lekarz nie urażając kogoś wyglada na odmiennej orientacji:) jak zobaczyłam go, jego ruchy, raczki i głos to mówię o noooo jak on mnie bedzie badał tymi rączkami :):) ale jest tak mega sympatyczny i empatyczny , super w rozmowie. Wtedy odpuściliśmy badanie, ale mam nadzieje ze jest delikatny bo na delikatnego wyglada Haha;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Adeline89 jeśli jesteś na zeolnieniu od początku ciąży to prawdopodobnie jeśli ciaza nie jest zagrożona twój lekarz będzie sugerował bys sie "położyła " do szpitala na trochę bo musi mieć podkladke dlaczego Cię ma tak dlugo na zwolnieniu.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

KOKO - tak jak Ci odpisałam ;-) ;). Wiesz, ja bym z ciekawości zadzwoniła do mopsu i zapytała o termin "bo mi koleżanka powiedziała, że miała termin do 7 dni przy zasiłku" :laugh2: To Ci może urzędniczka od razu powie, przy jakim zasiłku jest taki termin :-p.

Ostatnia edycja:
@Adeline89 jeśli jesteś na zeolnieniu od początku ciąży to prawdopodobnie jeśli ciaza nie jest zagrożona twój lekarz będzie sugerował bys sie "położyła " do szpitala na trochę bo musi mieć podkladke dlaczego Cię ma tak dlugo na zwolnieniu.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
I ja i wiele moich znajomych było na zwolnieniach i nigdy nie było takich akcji żeby chciał ktoś takie podkładki... zawsze przyczyna moze być ból kręgosłupa, złe samopoczucie, rodzaj pracy a kto Ci to udowodni czy Cię boli faktycznie kręgosłup czy nie:)

Ja dziś surówkę z kiszonej kapusty mam na obiad.
OMG nie chciałabym tych mdłości aż do 6 m.przeżywać.
Witam kurektyna.Tego samego dnia test zrobiłam co Ty.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Chryste ale mnie zmulilo, wstałam zjadłam i spałam kolejne 2h[emoji23]
Niusia123 wydaje mi sie ze za wcześniej, a po drugie u mnie trzeba oddzielnie sie zarejestrować na prenatalne bo robi to inny wykwalifikowany pod tym kontem lekarz, na innym sprzęcie i wizyta trwa niecała godzinkę.
Mamaa03 ja tez śpię do oporu, gdyby nie siku i jeść to bym sie nie ruszała w ogole[emoji13]
Ja niestety wam nie pomogę ze zwolnieniami i macierzyńskim w pl [emoji13]

Nusia prenatalne najwcześniej możesz mieć w 11 tc.
Ja z moją teściową w ogóle nie utrzymuje kontaktów.Mój mąż też.Tak nam zaszła za skórę heh.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry