reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Hej Dziewczyny!
Czy mogę się do Was przyłączyć?:)
Mam na imię Justyna w tym roku skończe 27lat jestem z pod Warszawy(okolice Piaseczna).
Mam córeczkę Lenkę która w maju skończy 6lat.
Jestem w ciazy 8tyg i 5dni. Termin zależnie od kalkulatora 10-11 sierpień.
Test zrobiłam 9 grudnia, Lekarz na usg potwierdził ciążę 21.12
Poki co wszystko jest w porządku(jedynie torbiel na jajniku do obserwacji) na kolejne usg idę 11.01
To moja 3 ciąża i choć pierwsza skończyła się zanim się dobrze zaczęła(ok.5tyg):( tak przy poprzedniej i tej ciąży drżę z niepokoju czy oby na pewno wszystko będzie w porządku!
Z objawów które towarzysza tej ciąży to nieziemskie zmęczenie, potworne wzdęcia i ból krzyża(spowodowany tyłozgięciem macicy) tak pozatym to jest znośnie...
Wasze forum znalazłam kilka dni temu, próbowałam nadrobić czytanie zanim dołączę, ale doszłam do wniosku że z Waszym tempem pisania prędzej przyjdzie sierpień i urodzę niż na bierząco przeczytam wszystko W związku z tym postanowiłam się ujawnić:)
Mam nadzieję że mnie przyjmiecie.
Czesc Justyna, zapraszamy do konwersacji i gratulujemy! :) Badz dobrej mysli, nie sprowadzaj na siebie czarnych scenariuszy. Po prostu ma byc dobrze i bedzie!! :)

ckaiskjor0y12g1h.png

Prenatalne faktycznie od 11 tyg.Moje są za16 dni ..już się nie mogę doczekać- wtedy na pewno wszelkie obawy odejdą - bo liczę tylko na Dobre wieści . A nie wiecie czy na tych prenatalnych to może być obecny tatuś?To już przez brzuch? ?W poprzednich ciazach nie miałam więc nie wtem. Teraz z racji na 35 rż są z urzędu☺.
Ja też dziś zamulona...
W przyszłym tygodniu będę miała maraton- kładę się z córka do szpitala na badania, ehh.Ostatnio spałam 3 noce na krześle, a teraz to nie wiem jak to zniose.
Moja teściowa równa babka. ..choć ostatnio mnie wpieniła...jak powiedzialam ze mi się imie Ignaś podoba. ..a ona pod nosem o nie. ..skrzywdzicie dziecko.

@Adeline89 jeśli jesteś na zeolnieniu od początku ciąży to prawdopodobnie jeśli ciaza nie jest zagrożona twój lekarz będzie sugerował bys sie "położyła " do szpitala na trochę bo musi mieć podkladke dlaczego Cię ma tak dlugo na zwolnieniu.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
nie miałam problemu z tym,żeby zus się czepiał pokazałam dokumenty z trzech poronień i lekarz mi napisał coś i starczyło, a z synem byłam 12 miesięcy na chorobowym, bo byłam 3 przed na zwykłym

A moja tesciowa jest najmadrzejsza i jak ktos sie z nia nie zgadza, to jej usteczka momentalnie robia sie wąską kreseczką :D
Ale mam u niej fory, bardzo mnie lubi takze nie narzekam.

Schudlam 1.5kg :o

U mnie dzisiaj gulasz z ziemniaczkami lub kasza i ogoreczkiem kiszonym.

ckaiskjor0y12g1h.png

O.paulina - o matko jaki pyszny obiad masz. Z kasza gryczana bym zjadła... :rolleyes2:

Na usg genetycznym może być tata. Mój mąż przy poprzednich dwóch ciążach to w ogóle na każdej wizycie był ze mną :blink:. A przy drugiej ciąży to nawet Tymek z nami chodził :laugh2: Jedynie na usg genetyczne go nie braliśmy.

Atfk, a nie orientujesz się od jakiego wieku przysługuje usg genetyczne na NFZ? Załapię się? :-p Bo ja już też wiekowa lekko...  Mam 34 lata skończone kilkanaście dni temu.
A Teściowej nie słuchaj, Ignaś to piękne imię. Z resztą teraz popularne :tak:

reklama
atfk co to za różnica czy przez brzuch czy dopochwowo ? Chyba widział wszystko? [emoji23]
Ja miałam prenatalne przez brzuch [emoji4] powiedział Ze zacznie tak a jak bedzie miec problemy to wejdzie przez pochwę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry