reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Nałożyłam sobie sałatkę na to 2 lyzki musztardy, i okazuje sie ze gorczyca niewskazana w ciazy... A ja w poprzedniej tylko parówki z misztarda[emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Adeline89 chyba tylko pit ale pewnie co urząd to mają inne wytyczne. Bo pamiętam że w mieście w którym mieszkamy potrzeba było strasznie dużo dokumentów do becikowego a w miejscowości gdzie ja byłam zameldowana tylko pity, akt urodzenia i zaświadczenie od lekarza. Zaświadczenie od ginekologa brałam po porodzie i to dopiero chyba po 2 miesiącach. I z tego co kojarzę to czas na złożenie wniosku o becikowe to 12 miesięcy od narodzin dziecka. No i chyba nadal tak jest z tego co czytałam

Nałożyłam sobie sałatkę na to 2 lyzki musztardy, i okazuje sie ze gorczyca niewskazana w ciazy... A ja w poprzedniej tylko parówki z misztarda[emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja tam jadlam nie dajmy sie zwariować, wszystko można z umiarem

ja np nie popieram ani grama alkoholu w ciazy, a moja szwagierka czy koleżanka raz na jakis czas piwko sobie latem wypila, czy winko. Ja nie akceptuje tego,ale każdy decyduje o sobie

@Adeline89 chyba tylko pit ale pewnie co urząd to mają inne wytyczne. Bo pamiętam że w mieście w którym mieszkamy potrzeba było strasznie dużo dokumentów do becikowego a w miejscowości gdzie ja byłam zameldowana tylko pity, akt urodzenia i zaświadczenie od lekarza. Zaświadczenie od ginekologa brałam po porodzie i to dopiero chyba po 2 miesiącach. I z tego co kojarzę to czas na złożenie wniosku o becikowe to 12 miesięcy od narodzin dziecka. No i chyba nadal tak jest z tego co czytałam
ok dzieki, szkoda ze u nas z miasta nie dają, u was w tych większych to pewnie jest

Kotomiś, za_necia, jeszcze nie biorę euthyroxu, wizytę mam dopiero pojutrze. ale już sobie zrobiłam badania wczoraj, żeby już z czymś iść do lekarza, a ze w każdej ciąży miałam niedoczynność tarczycy, to od razu tsh zbadałam. No i jest ciut za wysoko jak na normy w ciąży. Wiec pewnie w czwartek mi gin przepisze.

Ja póki co - odpukać i ciśnienie mam ładne. W poniedziałek u rodzinnego było 117/70. niby mam w domu ciśnieniomierz, ale mu nie ufam, czy dobrze mierzy... No i czas byłby przeprosić się z glukometrem w końcu... Ehhh

Emikaa, co do tlrecepty to ja bym dzwoniła i opowiedziała ile lekarz kazał brać a ile przepisał. Ja tez chodziłam prywatnie i jak mi czegoś brakowało to moja lekarka bez problemu mi między wizytami przepisywała.

cos czuje, ze te dwa tyg do wizyty będą najdluzszymi w moim zyciu, juz się nie mogę doczekać aż zacznie bobo sie ruszać, ostatnio w 16tyg juz czułam moja rybeczke ,ciekawe jak teraz. A im wyżej tym ciekawiej walił jak nie wiem górki jak spalam na boku brzuchem do pleców męża to moj w nocy zawsze czul jak wali nie raz to myślałam ze pępkiem wyskoczy :p

reklama
Do góry