Truskaweczka2017
Moderatorka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeżeli wnioskuje się o jednorazowe becikowe w 2017 roku do końca października to brane są dochody za rok 2015. Jeżeli jednak wniosek zostanie złożony już 1 listopada 2017 roku to brane są dochody za rok 2016Dziewczyny, to za jaki okres trzeba mieć zaświadczenie o zarobkach do becikowego wiąże się z tym, że taki jest w Polsce okres zasiłkowy. To okres od 1 listopada do 31 października następnego roku. Stąd też to ogromne przesunięcie w stosunku do roku ubiegania się o zasiłek - nie tylko z tytułu urodzenia się dziecka. Bo zasiłków jest w bród różnych.
I żeby nie było znowu że się mądrzę nie wiadomo na jakiej podstawie - bo już się boje cokolwiek pisać, naprawdę... - to pracowałam w kadrach.
witajHej. Mozna dolaczyc? Mam na imie Aga. Jestem z pomorskiego. Mam 33 lata. To moja druga ciaza. Miedzy dziecmi bedzie bite 10 lat roznicy. Mam corke z poprzedniego zwiazku. Jestem obecnie w 8tyg i 6 d. Narazie wszystko ok. Na samym poczatku lekarz stwierdzil pozamaciczna ale na szczescie sie mylil pozniej mialam u innej doktorki usg co 3 dni i wszystko dobrze.