reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
@Aluska22 dobrze, że z maleństwem wszystko w porządku :) jak się dzisiaj czujesz?
@marii19 zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :) nie stresuj się na zapas
@ikulka ale śliczny brzuszek :) u mnie póki co to słoninka jest :p chociaż ja widzę różnicę bo coś tam delikatnie widać ale jak ktoś nie wie to nie pozna :D

@Aluska22 dobrze,że jest wszystko w porządku z bobo cieszy to nas
@ikulka ja mam większy :p

@marii19 będzie dobrze , ja mam wizytę w środę też się denerwuję , bo ciągle się stresuję. A mój brzuch też już nie mogę wciągnąć :p ale chociaż inni nie domyślą się za szybko ,że w ciąży jestem ,bo brzuch i tak miałam został mi po ciąży z synem

U na jakaś lipa w szpitalu, ja jak pojechałam z plamieniami do szpitala w 13tyg, to nawet usg nie miał mi kto zrobić, ani nic mnie nie dali tylko położyli i kazali czekać do rana, rano to miałam już krwotok :( może gdyby mi dali coś nie było by tak, a tak przeżyłam straszną traumę, bo moja fasolka wypadła mi w trakcie skurczów, bo wyraniałam i widziałam ją nie zapomnę tego do końca życia :( :( :( nawet nie wiedziałam,że w 13 tyg można mieć skurczę podobne jak do porodu...

Ostatnia edycja:
Leż i odpoczywaj! Musi być wszystko dobrze! Trzymam kciuki! :)

Ja tak się denerwuje przed jutrzejszym usg....nie wiem czy maluch przetwał tą infekcje i mój kaszel[emoji24] wczoraj cały wieczór ryczałam...dobrze że jestem sama w pokoju...

@ikulka piękny brzuszek!! Ja swój pokaże dopiero jak przestanie być tłuszczowy a zacznie ciążowy ;) ale jak narazie nie ma różnicy, tyle tylko że nie mogę go wciągnąć ;)
Ja leżę jeszcze z 4 dziewczynami dwie po poronieniach jedna z zanikajacym pęcherzykiem i jedna miała torbiel na jajniku pękniety. Wiec tylko ja z ciążą... mam nadzieje ze będzie dobrze dziś juz czsciutko...
Będzie dobrze jutro zobaczysz ;*

@Truskaweczka2017 @Adeline89 dziś jest juz ok zero krwawienia czy plamienia tylko stara brązowa krew delikatnie jak idę do wc. Czuje się świetnie tak jak cały czas. Dostaje luteine i jeszcze jakaś tabletkę na A z magnezem czy coś. Dziś żadnych badań pewnie jutro dopiero bo to niedziela... mam nadzieje ze będzie wezystko ok :)

Ja leżę jeszcze z 4 dziewczynami dwie po poronieniach jedna z zanikajacym pęcherzykiem i jedna miała torbiel na jajniku pękniety. Wiec tylko ja z ciążą... mam nadzieje ze będzie dobrze dziś juz czsciutko...
Będzie dobrze jutro zobaczysz ;*
No i to jest polska, po poronieniach na jedną salę z ciężarną, jak ja poroniłam to też leżałam na jednej sali z samymi ciężarnymi, z czego jedna taka menelka non stop na fajce a przyszła podpita, więc wkurzało mnie że takiej ciąża się dobrze rozwija a ja chuchałam dmuchałam i o..

W ogóle dzisiaj rano nie dostałam duphastonu, poszłam do pielęgniarki zapytać bo może zwyczajnie zapomniała, a ta do mnie z tekstem że się skończył i do jutra popołudnia nie będzie, i jak mam skąd wziąć to żebym brała dalej[emoji29] serio ja w szpitalu jestem?! [emoji35] [emoji36]

@Aluska22 to super :) to może jutro wyjdziesz do domy już :)
To ja nie narzekam na swój szpital, stanął na wysokości zadania. Miałam oddzielną salę na ginekologii, z dala od ciężarnych. Opieka też była dobra, lekarze i położne bardzo wspierali. No chyba, że było tak bo byłam już w 18tc jak rodziłam córeczkę.
A jak rodziłam synka ponad dwa lata temu to na patologii ciąży była kobieta z sporym brzuchem i z kroplówką non stop latala do łazienki palił papierosy :/ albo idzie taka z brzuchem, dziecko w spacerówce, drugie obok i pali jednego papierosa za drugim. Życie jest strasznie niesprawiedliwe

reklama
@Adeline89 ja miałam identycznie , odesłali mnie do domu bo niedziela z krwią po kolana i skurczami i dali paracetamol, powiedzieli ze mam wrócić w poniedziałek ale juz było za późno... Miałam takie skorcze myslalam ze zemdleje, błagam ich zeby dali mi przeciwbólowe i zeby było juz po wszystkim, straciłam 1,5krwi. Jak sie obudziłam to nic mnie nie bolało tylko serce...
@Aluska22 i @marii19 myślcie pozytywnie bo stresujcie maleństwo nie potrzebnie! Myślcie o dziecku [emoji8]
@ikulka ja tez mam taki brzuch z wieczora ... Wczoraj robiłam fotki [emoji13]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry