reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
ja też nie mam styczności z kimś chorym na jelitówke mi się wydaję,że to tak mieli w brzuchu , bo bobo tam jest i jak nie tą stroną to drugą
Za to jaka "szczuplutka" sie teraz czuje jak mnie wyczyscilo :) nie no a tak powaznie to mega slabo. Gula w gardle ciagle stoi. Ale chociaz zoladek sie troche uspokoil bo juz i tak tam nic nie ma ;D

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jestem troche przerazona !bylam dzis u fryzjera na ogarnieciu wlosow i fryzjerka zaproponowala mi keratyne na wlosy bo mam mega suche i puszace sie, mowie w sumie ok co mi zalezy, powiedsialam ze jestem we wczesnej ciazy czy moge a ona tak tak. Mialam prepastem encanto do brasil robione. Teraz patrze a oni pisza ze nie zalecane dla kobiet w ciazy. Preparat wydziela silny odor podczas prostowania wlosow, az sie chce plakac. Jestem przerazona. Teoretycznie pisze tylko ze nie zalecany a nie , ze nie wolno kategorycznie stosowac. I teraz nie wiek. Czy to cod moze zaszkodzic mojej fasolci ??? Plakac mi sie chce juz

dziewczyny te co były w ciąży już ,kiedy miałyście pierwsze ruchy bobo? Ja czułam już w 16 tyg i wiedziałam,ze to to, a w 20 tyg to już na maksa... możliwe,że to efekt po tych zabiegach łyżeczkowania i macica jest bardziej delikatna, przez co czuć, mówią,też ,że kobiety przy kolejnych ciążach szybciej odczuwają

Ja ok 18 tyg z tego co pamietam odczułam ruchy, a wcześniej takie bulgoty tylko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jestem troche przerazona !bylam dzis u fryzjera na ogarnieciu wlosow i fryzjerka zaproponowala mi keratyne na wlosy bo mam mega suche i puszace sie, mowie w sumie ok co mi zalezy, powiedsialam ze jestem we wczesnej ciazy czy moge a ona tak tak. Mialam prepastem encanto do brasil robione. Teraz patrze a oni pisza ze nie zalecane dla kobiet w ciazy. Preparat wydziela silny odor podczas prostowania wlosow, az sie chce plakac. Jestem przerazona. Teoretycznie pisze tylko ze nie zalecany a nie , ze nie wolno kategorycznie stosowac. I teraz nie wiek. Czy to cod moze zaszkodzic mojej fasolci ??? Plakac mi sie chce juz
Skoro powiedziala ze mozna to nic strasznego w takim razie. A ile z nas brala leki czy pila alko bo jeszcze nie wiedziala ze jest w ciazy i wszystko jest ok ;) nic sie nie martw

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

@Adeline89 w pierwszej ciąży delikatne smyranie poczułam w 16tc, kojarzyło mi się to z muśnięciami skrzydeł motyla :) a takie konkretne kopniaki to ok 20tc. W drugiej poczułam w 15tc a kopniaczków nie doczekałam :(
To skoro chcecie taki wątek to niech pomysłodawczyni go założy ;) @za_necia11 zakładaj temat o przeczuciach odnośnie płci :)

To prawda, to bardzo silny odór, więc nie wiem czy dobrze zrobiłaś, ja dzisiaj farbowałam włosy siostrze i miałam wyrzuty sumienia, że wdycham te chemikalia, a co dopiero prostowanie keratyną, ale nie wiem nie znam się tak naprawdę jak bardzo może zaszkodzić w ciąży... W zasadzie gdzie nie wyjdziemy na ulicę wdychamy i spaliny i dym papierosowy więc nie da się tego uniknąć

Wydaje mi sie, ze zaszkodzić by mogło , ale gdybys wdychala to przez długi długi czas , 8 h np w pracy...a tak to nie powinno, tak sobie wytłumaczyłam tez moje niechcące wąchanie kleju śmierdziucha :D...z dzieckiem szopkę bożonarodzeniowa robiłam :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie... wszędzie są jakieś zapachy. A jak czyscimy toaletę domestosem? Pewnie też to szkodliwe a robimy ;)
Dzidzia chyba rośnie.. cały dzień boli mnie podbrzusze...
Ja też na reklamie allegro się wyruszam. A ogólnie cały czas chodzę zdenerwowana, nie wiem czy to zdrowe dla bobo..Ale w sumie denerwuje się przez hormony.
Mam pytanie...
Mój mąż jest przeziębienie...
chciałam zapobiegawczo brać wit. C. myślicie że można? Brał ktoś?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Adeline89 z tego co pamiętam jest fryzjerką. Niech ona się wypowie na ten tenat :)
@Maargaretkaa nas uczyli,że to nie ma żadnego wpływu, a mit wywodzi się z starodawnych czasów gdzie kiedyś te farby były faktycznie mocne, jeszcze jakbyś miała fb możesz luknąć na mamaginekolog, ona sama mówi,że nie ma się czego obawiać, niby zalecają do 3 miesiąca nic nie robić, ale tak naprawdę nie ma żadnych badań które mówią o tym,że może to szkodzić, ja z synem się farbowałam ,teraz też , a spójrz na te pani fryzjerki nie które robią do 7 miesiąca i wdychają, a rodzą zdrowe dzieci, bez obaw

Do góry