reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Moj synek jest i byl bardzo grzeczny dlatego tak szybko chcialam drugie:) nigdy nie zalowalam dzieci sie uuuwielbiaja :) az milo patrzec owszem tluka sie tak samo bedziesz zadowolona ze tak postanowilas :)
mój też jest grzeczny złote dziecko chyba wynagrodziło mi to co przeszłam, chociaż jak każdy ma swój humor, ale bardzo mnie słucha i mówi mądrze ;) już się cieszy ,że będzie miał rodzeństwo, mówi,że chciałby brata, ale jak będzie siostra to też fajnie, bo będzie ją bronił przed chłopakami :p

reklama
Witajcie sierpniowe Mamusie :)
Chciałbym również dołączyć do Waszego zacnego grona.
Zrobiłam 2 testy, oba pozytywne; wczoraj byłam u ginekologa, ciąża potwierdzona! Serduszko bije, 7 tydzień.
Termin porodu 4 sierpnia.
Jest to moja druga ciąża. W domku mam juz 10 miesięczną pannice, która jest bardzo żywym dzieckiem. Co prawda na razie poza mdlosciami nie mam co narzekać, ale zobaczymy co będzie dalej ;)
Witaj onka:):)

Żadna nie zgłosiła się do robienia tabelki więc zrobię listę :p w weekend postaram się to ogarnąć ;) i moja prośba. Wysyłajcie mi swoje dane w wiadomości prywatnej bo teraz tego nie znajdę tutaj :p tzn część jest w temacie poznajmy się ale nie wszystko. Dane: imię, miejsce zamieszkania, data porodu, starsze rodzeństwo. Chyba tyle danych wystarczy bo to najważniejsze ;)
też tak właśnie pomyślałam,że jak się tu wstawi między wątkami to się pogubi, oki prześle priv , nie spiesz się z tym mamy jeszcze 8 miesięcy do porodu :p

@ikulka co do zachcianek to się z Tobą nie zgodzę bo w pierwszej ciąży miałam typowo na dziewczynkę a mam synka, w drugiej miałam zachcianki na chłopca a była dziewczynka. Z tym że przed owulacją to dziewczynka a w trakcie albo po to chłopak to też nieprawda. W drugiej ciąży kochaliśmy się dzień po owulacji i była dziewczynka a na 100% była wtedy poczęta. To loteria 50/50. Komuś się sprawdzi a komuś nie. Z zachciankami, wyglądem i innymi zabobonami to też nie prawda bo każda ciąża inna :p
Witam nowe sierpniówki :*
Dobrze wiedzieć. Tylko wiesz, tu mam te same objawy i wszystko jak z poprzednią ciążą. A Ty masz porownanie chlopczyka i dziewczynki.
a teraz jak znosisz ciaze?

reklama
@Nusia123 @o.paulina w ciąży też jest okazja żeby się zdrowo odżywiać i mało przytyć, a przy karmieniu zrzucić , ale to też trzeba mieć silną wolę, ja z synem to jadłam jak prosiak [emoji14] zajadałam stres , brzuch był jak śmietnik, oczywiście jadłam zdrowo, ale chyba * 3 [emoji14] , a mówią,że nawet za dwóch się nie je tylko normalnie ;)

Fajnie by było mieć dla odmiany coś innego :) ale najważniejsze żeby było zdrowe tego najbardziej się zawsze boję tyle się ogląda i słyszy o tych chorych dzieciach, ja to jak oglądam takie coś wyję jak bóbr.

W ciąży można pić chyba kawe inke?

A u was dziewczyny jak mieszkacie sami z teściami ? Ja odkąd pobrałam mieszkałam miesiąc z teściami, później kupiłam na wiosce poddasze w domu wielorodzinnym, ale tam takie patologie mieszkały matka miała 5 dzieci chlała , facetów sprowadzała te dzieci biegały po nocach szok. Do roku sprzedałam i zaczeliśmy robić z budynku gospodarczego, który stał na jednych z działek które przepisali na teściowe , mieszkamy tu i robimy dobudówkę 80m2 ,łącznie bez poddasza, bo go nie robimy będziemy mieć 160m 2 na parterze, na razie mury stoją, strop zalany i czekamy ,aż znów będzie kasa, póki co nie pchamy się w kredyty, dlatego dopiero teraz zdecydowałam się na drugie dziecko , bo chciałam skończyć budowę, ale stwierdziłam ,że za nim ją skończę to może być za późno na dziecko, bo zawsze jest jakieś "ale" i nie odpowiedni czas i później bym żałowała, bo to różnie może być, a ja wiem co przeszłam starając się o pierwsze i ,że to może troszkę potrwać
W ciąży dziennie mozesz spozyc 200mg kofeiny, wiec np 2 kawy rozpuszczalne, 1 kawe zaparzana, 4-5 herbat albo 4 puszki coca-coli jesli ktoras nie moze zyc bez niej. Kawa Inka tym bardziej. :) Ponizej ściąga z poradnika "W oczekiwaniu na dziecko".
1481908361-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry